Conuri de Hamei – Pentru Stres, Depresie şi Tulburări Psihice

Conurile de hamei sunt printre cele mai vechi alimente cu funcţie de medicament şi aromatizant. Hameiul a apărut în Europa în secolul VII şi a început să crească în popularitate odată cu dezvoltarea băuturilor alcoolice, în special berea.

Cea mai puternică virtute a conurilor de hamei este efectul sedativ pe care îl are asupra organismului. Este un leac minunat pentru insomnii şi stările de agitaţie. Mai mult, conurile de hamei au fost folosite încă din antichitate ca şi calmant natural pentru durere, depresie şi alte tulburări psihice.

Conuri de Hamei – Pentru Stres, Depresie şi Tulburări Psihice

Conurile de hamei sunt renumite pentru substanţele pe care le conţin: aminoacizi, fibre, uleiuri volatile, săruri minerale şi fitoestrogeni. Infuzia de conuri de hamei este o băutură miraculoasă pentru cei stresaţi sau supra-solicitaţi la locul de muncă. Infuzia se prepară din două linguri de conuri uscate şi mărunţite în prealabil. Pentru un efect mai puternic şi rapid de calmare, se poate îndulci cu miere. Din această licoare se beau 2 căni pe zi, dimineaţa şi seara.

Beneficii de sănătate

Hameiul se poate prepara sau găsi sub formă de infuzie sau tinctură. Are o acţiune multivalentă: hipnotic, antibacterian, antidepresiv, tonic aperitiv, antialergic şi diuretic.

• Gută şi reumatism
• Liatiză urică
• Hiperexcitabilitate nervoasă sau sexuală
• Insomnie
• Cancer uterin şi mamar
• Acnee şi herpes – se aplică alifie sub formă de comprese
• Infarct miocardic
• Accidente cerebrale
• Tahicardie nervoasă
• Erecţii dureroase în infectiile venerice
• Stres

Leacuri din hamei pentru bolile femeilor

Preparatele din conuri de hamei fac minuni pentru femei. La cele tinere calmează durerile menstruale, iar la femeile aflate la menopauză tratează osteoporoza, tulburările hormonale şi psihice specifice. Hameiul se poate administra şi în perioada de după sarcină, întrucât stimulează secreţia de lapte a mamelor.

În insomnii, se recomandă infuzia de hamei, pregătită din 2-3 linguri de plantă la o cană cu apă. Este bine ca acest ceai să nu se bea tot odată, ci să se ia cu înghiţituri mici, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Sau se poate bea o cană întreagă înainte de culcare, pentru un efect sedativ puternic.

În caz de dureri de cap şi nevraligii se poate lua ulei de hamei, preparat din 15 linguri de conuri măcinate, puse la macerat în 500 ml de ulei. Se lasă 14 zile la macerat, apoi se strecoară şi se foloseşte extern, sub formă de masaj.

Se foloseşte ulei din conuri de hamei intern, pentru declanşarea ciclului menstrual întârziat. Se mai poate lua şi în cazul dereglărilor hormonale sau emoţionale. Este un remediu bun pentru scăderea poftei de mâncare.

La anorexie, se administrează tinctura de hamei sau infuzia, sub formă internă. În cazul indigestiilor care apar pe fond nervos, conurile din hamei acţionează ca un calmant natural.

Se recomandă infuzia din conuri de hamei pentru prevenirea şi tratarea afecţiunilor digestive care apar pe fond de nelinişte, stres, anxietate sau depresie.

Uleiul de conuri de hamei este considerat şi un elixir al frumuseţii, fiind recomandat şi pentru hidratarea şi catifelarea pielii. Este un leac ideal pentru piele uscată şi crăpată.

Precauţii

Supradozajul de conuri de hamei poate da reacţii alergice, dereglări hormonale, metabolice sau nervoase.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.