Conuri de hamei – pentru stres, depresie şi tulburări psihice
Conurile de hamei sunt printre cele mai vechi plante, folosit atât ca aliment, cât și ca remediu.
Hameiul a apărut în Europa în secolul VII şi a început să crească în popularitate odată cu apariția băuturilor alcoolice, în special berea.
Conurile de hamei conţin o serie de compuși importanți: aminoacizi, fibre, uleiuri volatile, săruri minerale şi fitoestrogeni.
Cuprins
Ce beneficii are hameiul
Cel mai cunoscut efect al hameiului este cel sedativ. Este un leac minunat pentru insomnii şi stările de agitaţie, depresie şi alte tulburări psihice.
A fost folosite în antichitate și ca un calmant natural pentru durere.
Infuzia de conuri de hamei este o băutură benefică pentru cei stresaţi sau suprasolicitaţi la locul de muncă.
Infuzia se prepară din două linguri de conuri uscate şi mărunţite în prealabil. Pentru un efect mai puternic şi rapid de calmare, se poate îndulci cu miere.
Din această licoare se beau 2 căni pe zi, una dimineaţa şi una seara.
În ce boli ajută hameiul
Hameiul se poate prepara sau găsi sub formă de infuzie sau tinctură. Are o acţiune multivalentă: hipnotic, antibacterian, antidepresiv, tonic aperitiv, antialergic şi diuretic.
• gută şi reumatism
• liatiză urică
• hiperexcitabilitate nervoasă sau sexuală
• insomnie
• cancer uterin şi mamar
• acnee şi herpes – se aplică alifie sub formă de comprese
• infarct miocardic
• accidente cerebrale
• tahicardie nervoasă
• stresLeacuri din hamei pentru bolile femeilor
Preparatele din conuri de hamei sunt recomandate îndeosebi femeilor.
La cele tinere calmează durerile menstruale, iar la femeile aflate la menopauză combat osteoporoza, tulburările hormonale şi nervoase.
Hameiul se poate administra şi în perioada de alăptare, întrucât stimulează secreţia de lapte.
În insomnii, se recomandă infuzia de hamei, pregătită din 2-3 linguri de plantă la o cană cu apă. Este bine ca acest ceai să nu se bea tot odată, ci să se ia cu înghiţituri mici, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Sau se poate bea o cană întreagă înainte de culcare, pentru un efect sedativ puternic.
infuzia din conuri de hamei este indicată și în prevenirea sau remedierea afecţiunilor digestive care apar pe fond de nelinişte, stres, anxietate sau depresie.
În caz de dureri de cap şi nevraligii se poate lua ulei de hamei, preparat din 15 linguri de conuri măcinate, puse la macerat în 500 ml de ulei. Se lasă 14 zile la macerat, apoi se strecoară şi se foloseşte extern, sub formă de masaj.
Pentru declanşarea ciclului menstrual întârziat, se foloseşte ulei din conuri de hamei intern. Se mai poate lua şi în cazul dereglărilor hormonale sau emoţionale. Este un remediu bun pentru scăderea poftei de mâncare.
Uleiul de conuri de hamei este considerat şi un elixir al frumuseţii, fiind recomandat şi pentru hidratarea şi catifelarea pielii. Este un leac ideal pentru piele uscată şi crăpată.
La anorexie, se administrează tinctura de hamei sau infuzia, sub formă internă. În cazul indigestiilor care apar pe fond nervos, conurile din hamei acţionează ca un calmant natural.
Precauţii
Supradozajul de conuri de hamei poate da reacţii alergice, dereglări hormonale, metabolice sau nervoase.
Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.