Ceaiul de Hibiscus Scade Tensiunea Arterială

Floarea de hibiscus este venerată de secole întregi pentru frumuseţea ei deosebită, însă puterile vindecătoare pe care le deţine merită tot atâta atenţie din partea noastră. Medicina alternativă populară a folosit de-a lungul timpului specii variate de hibiscus, în tratarea diferitelor simptome şi boli.

Ceaiul de Hibiscus Scade Tensiunea Arterială

Ceaiul de hibiscus – Beneficii pentru inimă

Ceaiul de hibiscus are un gust formidabil, asemănător cu afinele. Pentru o aromă şi mai deosebită, se poate adăuga miere sau siropuri de citrice.

Cercetătorii au căutat mai multe beneficii tăinuite în petalele de hibiscus, şi au găsit că această floare are o influenţă majoră asupra sănătăţii inimii. Numeroase studii făcute în domeniu confirmă faptul că florile roşii ale acestei plante au capacitatea de a reduce presiunea sângelui. Datorită proprietăţilor diuretice, ceaiul de hibiscus ajută la eliminarea excesului de apă din organism. Antocianinele prezente în hibiscus previn contractarea vaselor de sânge şi apariţia cancerului. Participanţii la experiment au băut 3 căini de ceai de hibiscus pe zi, timp de 6 săptămâni.

Datorită acestor descoperiri din lumea plantelor, ceaiul de hibiscus este astăzi recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune. De cele mai multe ori, presiunea arterială creşte din cauza regimului alimentar deficitar, stresului fizic şi emoţional sau din cauza unor factori genetici. Hipertensiunea este unul din principalii declanşatori ai atacului de cord sau atacului cerebral.

Cum se prepară ceaiul de hibiscus

Florile de hibiscus ne invită la un ceai aromat, absolut delicios pe timp de vară. În Africa şi Asia, ceaiul de hibiscus este cea mai adorată băutură răcoritoare cu efecte reglatoare ale tensiunii arteriale. Pentru a prepara un ceai magic, cu efecte de reîmprospătare şi revitalizare, ai nevoie de următoarele ingrediente:

• o mână de flori de hibiscus
• un ibric de apă
• un vârf de cuţit de scorţişoară
• o linguriţă de zahăr brun
• sucul de la o portocală

După ce se pune apa la fiert, se adaugă florile de hibiscus şi praful de scorţişoară. Se lasă apoi la infuzat 20 de minute, şi se filtrează ceaiul. Se adaugă zahărul şi sucul de portocală. Se serveşte rece pe timp de vară, cu o îngheţată de fructe, sau călduţ pe vreme răcoroasă.

Ceaiul de Hibiscus Scade Tensiunea Arterială

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.