Arnica – Pentru Circulaţia Sângelui şi Durerile Musculare

Din multele plante medicinale cu efecte vindecătoare, Arnica este recunoscută în mod oficial de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Este recomandată în multiple probleme de sănătate, de la afecţiuni dermatologie, circulatorii şi infecţioase, până la dureri articulare şi musculare.

Arnica (Arnica Montana) se mai numeşte şi podbal de munte. Are faima unei plante de leac care tratează durerile apărute în urma unor inflamaţii sau infecţii cu bacterii sau microbi. Se poate folosi intern şi extern, sub forma de unguent, gel sau ulei, la recomandarea unui medic fitoterapeut.

Arnica – Pentru Circulaţia Sângelui şi Durerile Musculare

Florile proaspete de arnică se pot transforma foarte uşor într-un leac miraculos pentru dureri reumatice, post-traumatice sau migrene. Se macerează de regulă în ulei de măsline presat la rece şi se aplică extern, sub formă de masaj.

Uz extern

Cel mai adesea, arnica este utilizată cu aplicaţie externă, la nivelul pielii.

• Reface musculatura
• Combate contracturile musculare
• Stimulează circulaţia venoasă periferică – 10 g de tinctură de arnică dizolvată în apa de baie
• Tratează varicele şi sindromul picioarelor grele
• Cicatrizează rănile, arsurile şi vânătăile
• Ajută la consolidarea oaselor şi ligamentelor
• Tratează entorsele şi întinderile musculare
• Înlătură acneea şi negii
• Vindecă rănile bucale în urma intervenţiilor stomatologice

În caz de escare, furunculoză, cicatrici inestetic sau cancer de piele, se recomandă compresele externe cu ceai de arnică sau fricţiuni cu ulei sau unguent de arnică.

Arnica – Pentru Circulaţia Sângelui şi Durerile Musculare

Atenţie! Uleiurile şi unguentele cu arnică pătează hainele. Nu le folosi aşadar înainte să te îmbraci pentru activitatea zilnică obişnuită.

Uz intern

Arnica se poate administra şi intern, întrucât are puterea de a trata infecţiile din gât, cum sunt faringita şi laringita, precum şi infecţiile aparatului urinar. În aceste cazuri, fitoterapeuţii recomandă o doză de 10-20 de picături de arnică pe zi, diluate în puţină apă, timp de o lună. Arnica este bună şi pentru hipertensivi, deoarece tonifică muşchiul cardiac şi previne bolile cardiovasculare.

• Calmează tensiunea inimii
• Reglează funcţile psihico-emoţionale
• Combate depresia
• Previne depunerea colesterolului pe vase

Se recomandă uleiul de arnică în combinaţie cu ulei esenţial de lavandă. Acest amestec are efecte sedative şi relaxante. Se pot face masări pe întregul corp, insistând pe zona spatelui şi a picioarelor.

Precauţii şi contraindicaţii

Arnica este o plantă puternică, nelipsită de efecte secundare. Administrată pe termen lung, poate da stări de greaţă, diaree şi ameţeală, probleme respiratorii, intoxicaţii severe sau paralizie. Nu se iau mai mult de 7 g de arnică sau 50 ml de tinctură de arnică odată. Arnica nu este indicată pe perioada sarcinii sau a alăptării.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.