Ceaiuri pentru detoxifierea şi regenerarea ficatului
Ficatul este un fel de uzină a corpului, unde se desfăşoară procesul de curăţare a toxinelor din organism.
Este un organ vital, de a cărui funcţie depinde sănătatea noastră fizică, dar şi emoţională. Nu degeaba se spune că suferinţa trece prin ficat și îl îmbolnăvește!
Cuprins
Ceaiuri pentru detoxifierea şi regenerarea ficatului
Ficatul sănătos se descurcă singur în detoxifierea corpului. Dar când acesta este bolnav, are nevoie de sprijin.
Primele semne ale unui ficat bolnav sunt: oboseala continuă, durerile de cap, starea de greaţă, dureri în zona stomacului, balonare şi somnolenţă.
Cel mai simplu și natural mod de a-l ajuta este să bei ceaiuri medicinale.
Plantele amare au îndeosebi calitatea de a contribui la însănătoşirea funcţiei hepato-biliare.
Pe lângă curele de ceaiuri, este importantă odihna și urmarea unui regim alimentar sănătos.
Ceaiul de sulfină
Sulfina este una din cele mai bune recomandări pentru afecţiunile hepato-biliare.
Ceaiul de sulfină ajută la calmarea durerilor abdominale. Este indicat și în afecţiunile renale sau hipertensiunea arterială.
Are efecte sedative, fiind de altfel un somnifer natural pentru bolnavii neuropsihici.
În hepatită și alcoolism se pot bea până la 2 litri de ceai de sulfină pe zi.
Cura de detoxifiere a ficatului cu ceai de sulfină poate dura o lună.
Ceaiul de suflină este mai bun îndulcit cu miere.
Ceaiul de anghinare
Anghinarea este bună în prevenirea şi ameliorarea cirozei.
Infuzia din frunze de anghinare ajută la curăţarea ficatului. Contribuie la reglarea glicemiei şi a colesterolului.
În caz de hepatită cronică sau ficat mărit, se bea o infuzie preparată dintr-o lingură de anghinare și 500 ml de apă clocotită.
Prima pare din ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Este bine ca după consum, pacientul să stea culcat pe partea dreaptă 30 de minute.
Restul ceaiului se poate bea în cursul zilei, cu 30 de minute înainte de mese. Cura cu ceai de anghinare pentru ficat durează 20-30 de zile, urmate de 30 de zile pauză.
Tratamentul se poate relua de mai multe ori pe an.
Ceaiul de armurariu
Fructele de armurariu sunt bogate în substanţe care ajută la regenerarea ficatului.
Mai mult, această plantă contribuie în mod natural la protejarea celulelor hepatice, prin combaterea intoxicaţiilor produse de excesul de medicamente.
Ceaiul din fructe de armurariu poate fi de leac pentru cei care au ficatul încărcat de alcool.
Se prepară o infuzie dintr-o lingură de fructe de armurariu măcinate la o cană de apă clocotită. Se bea o cană dimineaţa, pe stomacul gol, apoi se stă culcat pe partea dreaptă, timp de jumătate de oră.
Se mai bea o cană după-amiaza.
Tratamentul cu ceai de armurariu trebuie urmat 14 zile pentru efecte notabile. Se poate relua după o perioadă de pauză de 10 zile.
Se poate urma şi o cură cu seminţe de armurariu pulbere, câte 2 linguriţe pe zi. Bolnavii de hipertensiune nu trebuie să urmeze acest tratament.
Ceaiul de măceşe
Fructele de măceş combat inflamaţiile şi stimulează activitatea ficatului şi a bilei.
Se prepară o infuzie de 15 minute din 3 linguriţe de pudră de măceşe la 500 ml de apă clocotită. Se bea o cană dimineaţa şi restul în cursul zilei.
Cura cu infuzie de măceşe pentru ficat durează 6 săptămâni.
Acest leac este util în hepatite cronice, ficat gras sau mărit.
Alte leacuri pentru bolile de ficat
Se pot bea şi ceaiuri de păpădie, de rostopască, de cicoare, de sunătoare, de gălbenele, de cruşin, de brusture sau de iarba mare pentru sănătatea ficatului.
În timpul curelor de detoxifiere a ficatului este bine să se renunţe complet la alcool, grăsimi de origine animală, produse de patiserie, paste făinoase şi cartofi.
– cura cu suc de orz verde
– cura cu suc de sfeclă roşie
– cura cu suc de aloe vera
– cura cu cătină şi miere
– cura cu lăptişor de matcă
– cura cu polen
– cura cu brânză de vaci
– aplicaţii de cartofi fierţi calzi pe zona ficatului
Pentru creier nu aveți ?
Detoxifierea creierului ? iti recomand meditatia
dintre cele trei ceaiuri enumerate l-am incercat pe cel de anghinare si Doamne, este atat de amar, ca numai cineva cu vointa puternica poate sa bea 2-3 cani pe zi! l-am indulcit si cu miere si tot amar ramane! deci, banuiesc ca detoxifica cu adevarat ficatul! si coincidenta sau poate nu… la o saptamana dupa ce am baut acest ceai am avut prima criza de fiere din viata mea: am vomitat o noapte intreaga, verde, pt ca in 2-3 zile sa nu mai am nimic 🙂
EU AM BAUT 20 DE ANI ANGHINARE SI CREDETI-MA CA MI-A FACUT BINE…
Oau! Felicitari! Cred că ați fost totuși bolnavă…să țineți asa stil de viață. Ati făcut totuși pauză dupa 1 lună, 2, 3?
Dupa bucatele de sarbatori, un asemenea ceai este binevenit.
Pentru chisturi la ficat ce recomandati?