Ceaiuri Pentru Detoxifierea şi Regenerarea Ficatului

Ficatul este un fel de uzină a corpului, unde se desfăşoară procesul de curăţare a toxinelor din organism. Este aşadar un organ vital de a cărui funcţie depinde sănătatea noastră fizică, dar şi emoţională. Nu degeaba se spune că suferinţa trece prin ficat şi îl afectează.

Ficatul sănătos se descurcă şi singur în detoxifierea corpului. Dar când acesta este bolnav, are nevoie de sprijinul nostru. Cel mai rapid mod de a ajuta la curăţarea ficatului este să bei ceaiuri medicinale. Plantele amare au îndeosebi calitatea de a contribui la însănătoşirea funcţiei hepato-biliare.

Ceaiuri Pentru Detoxifierea şi Regenerarea Ficatului

Primele semne ale unui ficat bolnav sunt: oboseala continuă, durerile de cap, starea de greaţă, dureri în zona stomacului, balonare şi somnolenţă. Este foarte simplu să remediaţi aceste probleme, urmând un regim alimentar sănătos, odihnă suficientă şi ceaiuri din plante.

Ceaiul de sulfină pentru ficat

Sulfina este prima recomandare pentru afecţiunile hepatice sau hapato-biliare. Ceaiul de sulfină este bun pentru calmarea durerilor abdominale, pentru afecţiuni renale şi pentru hipertensiune arterială. Este ideal să consumaţi cât mai mult ceai de sulfină, chiar şi 2 litri pe zi, în caz de hepatită sau alcoolism. Cura de detoxifiere a ficatului cu ceai de sulfină poate dura chiar şi o lună. Are efecte sedative, fiind de altfel un somnifer natural pentru bolnavii neuropsihici. Ceaiul de suflină este mai bun îndulcit cu miere.

Ceaiul de anghinare pentru detoxifiere ficat

Anghinarea este bună în prevenirea şi ameliorarea cirozei. Se recomandă infuzia din frunze de anghinare pentru curăţarea ficatului şi a bilei. Are de asemenea efecte în reglarea glicemiei şi a colesterolului. În caz de hepatită cronică sau ficat mărit, se bea o infuzie preparatădintr-o lingură de anghinare la 500 ml de apă clocotită. Prima pare din ceai se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Este bine ca după consum, pacientul să stea culcat pe partea dreaptă 30 de minute. Restul ceaiului se poate bea în cursul zilei, cu 30 de minute înainte de mese. Cura cu ceai de anghinare pentru ficat durează 20-30 de zile, urmate de 30 de zile pauză. Tratamentul se poate relua de mai multe ori pe an.

Ceaiul de armurariu pentru regenerare ficat

Fructele de armurariu sunt bogate în substanţe care ajută la regenerarea ficatului. Mai mult, această plantă contribuie în mod natural la protejarea celulelor hepatice, prin combaterea intoxicaţiilor produse de excesul de medicamente. Ceaiul din fructe de armurariu se dovedeşte a fi un leac miraculos pentru cei cu un ficat încărcat de alcool. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de fructe de armurariu măcinate la o cană de apă clocotită. Se bea o cană dimineaţa, pe stomacul gol, apoi se stă culcat pe partea dreaptă, timp de jumătate de oră. Se mai bea o cană după-amiaza. Tratamentul cu ceai de armurariu trebuie urmat 14 zile pentru efecte notabile. Se poate relua după o perioadă de pauză de 10 zile.

Se poate urma şi o cură cu seminţe de armurariu pulbere, câte 2 linguriţe pe zi. Bolnavii de hipertensiune nu trebuie să urmeze acest tratament.

Ceaiul de măceşe pentru refacere ficat

Fructele de măceş combat inflamaţiile şi stimulează activitatea ficatului şi a bilei. Se prepară o infuzie de 15 minute din 3 linguriţe de pudră de măceşe la 500 ml de apă clocotită. Se bea o cană dimineaţa şi restul în cursul zilei. Cura cu infuzie de măceşe pentru ficat durează 6 săptămâni. Acest leac este ideal pentru hepatite cronice, ficat gras sau mărit.

Alte leacuri pentru boli de ficat

Se pot bea şi ceaiuri de păpădie, de rostopască, de cicoare, de sunătoare, de gălbenele, de cruşin, de brusture sau de iarba mare pentru sănătatea ficatului. În timpul curelor de detoxifiere a ficatului este bine să se renunţe complet la alcool, grăsimi de origine animală, produse de patiserie, paste făinoase şi cartofi.

– Cura cu suc de orz verde
– Cura cu suc de sfeclă roşie
– Cura cu suc de aloe vera
– Cura cu cătină şi miere
– Cura cu lăptişor de matcă
– Cura cu polen
– Cura cu brânză de vaci
– Cura cu aplicaţii de cartofi fierţi calzi pe zona ficatului

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. Pentru creier nu aveți ?

  2. Detoxifierea creierului ? iti recomand meditatia

  3. dintre cele trei ceaiuri enumerate l-am incercat pe cel de anghinare si Doamne, este atat de amar, ca numai cineva cu vointa puternica poate sa bea 2-3 cani pe zi! l-am indulcit si cu miere si tot amar ramane! deci, banuiesc ca detoxifica cu adevarat ficatul! si coincidenta sau poate nu… la o saptamana dupa ce am baut acest ceai am avut prima criza de fiere din viata mea: am vomitat o noapte intreaga, verde, pt ca in 2-3 zile sa nu mai am nimic 🙂

  4. Dupa bucatele de sarbatori, un asemenea ceai este binevenit.

  5. Pentru chisturi la ficat ce recomandati?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.