Suc de Sfeclă – Un Cockteil Atotvindecător

Aşa cum avem nevoie de apă pentru a ne spăla pe piele, tot aşa avem nevoie de ceaiuri şi sucuri din plante pentru a ne detoxifia organismul. Auzim tot mai des sfatul de a consuma mai multe lichide, fructe şi legume. De ce? Pentru că acestea ne spală propriu-zius pe interior şi ne redau sănătatea.

Sucul de Sfeclă: Un Cockteil Atotvindecător

Suc de Sfeclă – Un Cockteil Atotvindecător

Sucul extras din legume şi fructe este un elixir natural şi accesibil pentru sănătate. Sucurile naturale sunt foarte uşor absorbite de organism. Prin paharul de suc proaspăt pe care îl bem, noi de fapt permitem să pătrundă în corpul nostru o bogăţie de vitamine şi minerale. Copiii şi bătrânii consumă de regulă mult mai uşor sucul decât leguma sau fructul ca atare.

Sucul de sfeclă roşie are probabil cel mai rapid efect de înzdrăvenire şi refacere a tonusului fizic. Sfecla roşie nu trebuie să ne lipsească din cămară, întrucât are puterea de a remedia numeroase probleme de sănătate.

Detoxifică ficatul

Cura de detoxifiere cu suc de sfeclă roşie este un leac de bază pentru bolnavii de hepatită. Sucul din sfeclă conţine magan, o substanţă cu rol în protejarea ficatului. Manganul din sfeclă reduce nivelul zahărului din sânge, combate distrofia adipoasă şi elimină metalele grele din organism.

Curăţă sângele

Sucul de sfeclă roşie conţine aproape la fel de mult fier ca şi usturoiul. Este renumit pentru capacitatea de a spori producţia de globule roşii şi pentru tratarea anemiei feriprive. Are rolul major de a produce hemoglobină şi de întări imunitatea. Sucul de sfeclă roşie contribuie la buna oxigenare a celulelor şi ţesuturilor, menţinând totodată sănătatea inimii, muşchilor şi nervilor. Iodul conţinut stimulează metabolismul şi încetineşte îmbătrânirea.

Adjuvant în leucemie şi cancer

Această licoare miraculoasă conţine resveratrol, o substanţă care poate reduce şi stopa dezvoltarea celulelor canceroase. În acelaşi timp, sucul de sfeclă roşie ajută la regenereare celulelor bolnave, stimulând înmulţirea celor sănătoase.

Sucul de sfeclă roşie este responsabil pentru îmbunătăţirea vieţii bolnavilor de cancer. Imunitatea este adusă la un nivel optim, dat fiind faptul că această legumă contribuie la reglarea VSH-ului şi PH-ului din corp, precum şi la reducerea efectelor negative ale chimioterapiei şi radiaţiilor. Bolnavii de leucemie au o şansă mai mare de viaţă prin consumul de suc proaspăt de sfeclă.

Scade tensiunea

Medicii au descoperit că un pahar de suc de sfeclă pe zi ajută bolnavii cardiaci să atingă o tensiune normală. Sucul de sfeclă coboară tensiunea mai mult decât alte leacuri. Efectele sunt extrem de rapide, de aceea este bine să aveţi mereu la îndemână o sfeclă roşie.

Menţine sănătatea pielii

Vitamina A , zincul şi cuprul din sfecla roşie tratează numeroase probleme de estetică. De pildă, poţi bea suc de sfeclă pentru a scăpa de coşuri sau furunculoză, pentru a trata rănile şi plăgile, pentru a menţine sănătatea unghiilor şi pentru a combate încărunţirea precoce a părului şi căderea acestuia. Zincul îmbunătăţeşte de asemenea vederea.

Ajută la slăbit

Sucul de sfeclă roşie elimină apa din organism şi implicit toxinele care determină apariţia bolilor şi a obezităţii. Consumul de sfeclă roşie uşurează digestia, combate supraponderabilitatea şi ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus.

Cum se prepară sucul de sfeclă

Sucul de sfeclă roşie se prepară simplu, cu ajutorul unui storcător de fructe. Se va ţine la frigider, dar se va bea la temperatura camerei. Pentru un efect optim, se bea concentrat, nediluat, pe stomacul gol.

De la sfeclă se folosesc şi frunzele, în special pentru tratarea rănilor şi fracturilor. Sfecla se poate consuma în salate, coaptă sau sub formă de suc. Este recomandată convalescenţilor şi celor care vor să se recupereze mai repede după o operaţie.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. multi nu cunosc cate beneficii are pentru organismul nostru!

  2. SUCUL DE SFECLA REGE NEREAZA CELULELE FICATULUI,CRESTE BILIRUBINA SI IMUNITATEA,CONSUMATI-L!!!!AM AVUT REZULTATE CU FIICA MEA CARE A FACUT HEPATITA DIN VACCIN POLEOMELITIC VECHI(52 COPII DIN 7 CLASE )….succes si cu incredere!!!

  3. E foarte bun in combinatie cu suc de morcov si mar , ajuta in cra de slabire . 1 pahar de suc combinat /zi dimineata pe stomacul gol !!!

  4. Am sa incerc pentru ca nua am nimic de pierdut

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.