Hipertiroida – cauze, simpotme şi tratamente naturiste

Tiroida este o glandă endocrină cu secreţie internă, care creşte la femei în perioada pubertăţii, a sarcinii şi a menopauzei. Glanda tiroidă este situată în gât şi determină creşterea normală şi reproducerea celulară. Stimulează funcţiile sistemului nervos, aparatului cardiovascular şi digestiv. Are o influenţă directă asupra ritmului inimii şi creierului.

Hipertiroida – Cauze, Simpotme şi Tratamente Naturiste

Hipertiroida – Cauze, Simpotme şi Tratamente Naturiste

Hipertiroidism: simptome și cauze

Hipertiroidia se defineşte printr-o secreţie excesivă a hormonilor tiroidieni. Simptomele sunt: palpitaţii, slăbire, trumur al mâinilor şi al pleoapelor, anxietate, nervozitate, insomnie, tahicardie, scaune frecvente, intoleranţă la căldură.

În proporţie de 90%, hipertiroidismul apare în urma unui traumatism psihic: şocuri emoţionale sau traume psihice vechi. Se recomandă reechilibrarea proceselor nervoase prin:

• Evitarea eforturilor fizice şi intelectuale
• Evitarea emoţiilor puternice şi a supărărilor
• Liniştea
• Mese regulate
• Cure climatice de altitudine medie (sub 1000 de m)

Tratamente naturiste

Cei care doresc să încerce un regim naturist, trebuie să schimbe medicul şi tratamentul. Medicii naturişti propun corectarea hipertiroidei printr-un tratament pe bază de Iod. Sau se pot pune încerca următoarele metode propuse de Valeriu Popa:

Cura cu extract de muguri de păducel şi tei. Tratamentul durează 12 luni, dar rezultatele se simt după 2-3 săptămâni.

• Cura cu ţelină. Se beau câte 100 g de suc de ţelină zilnic, dimineaţa, pe stomacul gol, sau se prepară un decoct din 30 g ţelină la un litru de apă, din care se beau 2-3 căni pe zi. Se poate face şi o infuzie din 2 linguriţe de frunze de ţelină la o cană de apă, din care se beau 2căni pe zi.

• Cura cu tinctură de valeriană şi tinctură de păducel. Se iau âte 15 picături, de 3 ori pe zi. Are efecte de calmare a palpitaţiilor şi a tulburărilor cardiovasculare.

• Cura cu ceai de creson. Se bea câte o ceaşcă pe zi, când luna este în scădere. Pe durata tratamentului se evită consumul de carne roşie şi se insistă pe un regim vegetarian.

• Cura cu macerat din sânziene. Se prepară din 2-3 linguri de sânziene şi 2-3 linguri de turiţă mare. Se bea 3 căni de macerat pe zi, pe stomacul gol, timp de 6 luni.

• Cura cu decoct de pătrunjel. Se prepară din 50 g de plantă la un litru de apă, fiert 20 de minute. Se îndulceşte cu miere Sau se poate bea infuzie de pătrunjel, 2 căni pe zi.

• Cura cu ulei de porumb. Se ia câte o lingură dimineaţa şi seara. Porumbul este un moderator natural al tiroidei.

• Se pot face băi de pin.

Dietă pentru hipertiroidă

Această afecţiunie şi efectele ei negative pot fi ţinute sub control cu ajutorul regimului alimentar. Se recomandă evitarea surplusului de proteine, a alcoolului, cofeinei, tutunului şi condimentelor iuţi.

• Fructe: mere, prun, cireşe, vişine, lămâi, castane
• Legume: porumb, cartofi, ciuperci, usturoi, ceapă, praz, spanac, lobodă, cicoare, vinete, andive, măsline

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.