Căpşunile – Fructele Tinereţii, Dulceaţa Sănătăţii

Fructele de sezon ar trebui să fie primele alegeri pentru desertul nostru zilnic. Căpşunile zemoase care apar în lunile aprilie-mai sunt absolut minunate. Puternic aromate, dulci, dar sărace în zahăr şi calorii, căpşunile sunt fructe ideale pentru diabetici şi pentru cei vârstnici care vor să redevină tineri!

Fructele de primăvară detoxifică, energizează şi ajută la regenerarea naturală a corpului. Căpşunile au acest dar de a ne feri de boli degenerative şi de a ne menţine puternici.

 C-âp+ƒunile GÇô Fructele Tinere+úii, Dulcea+úa S-ân-ât-â+úii

Căpşunea este o sursă valoroasă de vitamine. Cantitatea mare de antioxidanţi ajută organismul să se protejeze împotriva bolilor canceroase. Din secretele ascunse ale căpşunilor, spune că acestea îmbunăţesc vederea şi memoria, tratează cu succes dependenţele de tutun şi alcool, vindecă rănile, arsurile şi pielea afectată. Pe scurt, consumul frecvent de căpşuni ne dă mai multe şanse de supravieţuire în lumea de azi.

Căpşunile şi inima

Aceste fructe roşii în formă de inimă au la propriu efecte miraculoase asupra inimii. Datorită fibrelor conţinute, căpşunile ajută enorm la reducerea colesterolului şi glicemiei din sânge. Mai mult, căpşunile previn bolile cardiovasculare, de aceea sunt şi recomandate bolnavilor de hipertensiune.

Căpşunile şi sistemul nervos

Primăvara este ideal să se consume mai multe fructe bogate în vitamine. Căpşunile sunt înzestrate cu substanţe care tonifică psihicul şi previn apariţia asteniei de sezon, anemiei şi a insomniei. Sunt minunate la schimbarea de anotimp, mai ales după o iarnă grea.

Căpşunile – Fructele Tinereţii, Dulceaţa Sănătăţii

Căpşunile şi diabetul

Bolnavii de diabet care sunt dependenţi de insulină sunt sfătuiţi să insiste mai mult pe căpşuni. Aceste fructe conţin polifenoli cu rol în echilibrarea zahărului din sânge. Căpşunile se numără printre fructele care au un indice glicemic scăzut.

Căpşunile şi hepatitele

Se recomandă consumul de căpşuni pentru cei afectaţi de boli de ficat sau de bilă. Vitamina K din aceste fructe ajută enorm în cazuri de insuficienţă hepatică.

Căpşunile şi reumatismul

Te-ai gândit vreodată că fructele colorate sunt bune la reumatism? Căpşunile reduc inflamaţiile articulaţiilor şi calmează durerile asociate.

Căpşunile şi hemoroizii

Aceste fructe tonifică sistemul vascular şi ţine departe inflamaţiile venelor. Consumă căpşuni şi scapă de hemoroizi şi de varice.

Căpşunile şi sarcina

Femeile gravide niciodată nu vor refuza ceva dulce, cu atât mai mult căpşunile, adevărate comori de acid folic. Această substanţă poate preveni malformaţiile care se pot dezvolta la făt în timpul sarcinii. Mai mult, consumul de căpşuni proaspete ajută la buna dezvoltare a fătului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.