Căpşunile – fructele tinereţii, dulceaţa sănătăţii
Fructele de sezon ar trebui să fie primele alegeri pentru desertul nostru zilnic. Căpşunile zemoase care apar în lunile aprilie-mai sunt absolut minunate!
Fructele de primăvară detoxifică, energizează şi ajută la regenerarea corpului.
Puternic aromate, dulci, dar sărace în zahăr şi calorii, căpşunile sunt fructe ideale pentru diabetici şi pentru cei vârstnici care vor să redevină tineri!
Căpşunile au darul de a ne feri de boli degenerative şi de a ne menţine puternici.
Căpşuna este o sursă valoroasă de vitamine. Cantitatea mare de antioxidanţi pe care o oferă ajută organismul să se apere de bolile grave.
Căpşunile îmbunăţesc vederea şi memoria, ajută la tratarea dependenţelor de tutun şi alcool, vindecă rănile, arsurile şi pielea afectată.
Cuprins
Căpşunile şi inima
Aceste fructe roşii, în formă de inimă, au la propriu efecte miraculoase asupra inimii.
Datorită fibrelor conţinute, ajută la reducerea colesterolului şi glicemiei din sânge.
Sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune arterială.
Căpşunile şi sistemul nervos
Căpşunile sunt înzestrate cu substanţe care tonifică psihicul şi previn apariţia asteniei de sezon, anemiei şi a insomniei.
Sunt benefice la schimbarea de anotimp, mai ales după o iarnă grea.
Căpşunile şi diabetul
Bolnavii de diabet care sunt dependenţi de insulină pot consuma fără probleme căpșuni. Ele se numără printre fructele care au un indice glicemic scăzut.
Căpșunile conţin polifenoli cu rol în echilibrarea zahărului din sânge.
Căpşunile şi hepatitele
Consumul de căpşuni este recomandat persoanelor cu boli de ficat sau de bilă.
Vitamina K pe care o conțin ajută în insuficienţa hepatică.
Căpşunile şi reumatismul
Te-ai gândit vreodată că fructele colorate sunt bune la reumatism?
Căpşunile reduc inflamaţia articulaţiilor şi calmează durerile asociate.
Căpşunile şi hemoroizii
Aceste fructe tonifică sistemul vascular şi combat inflamarea venelor.
Căpșunile sunt utile în hemoroizi şi varice.
Căpşunile şi sarcina
Femeile gravide niciodată nu vor refuza ceva dulce, cu atât mai mult căpşunile, adevărate comori de acid folic.
Această vitamină previne malformaţiile care se pot dezvolta la făt în timpul sarcinii.
Mai mult, consumul de căpşuni proaspete ajută la buna dezvoltare a fătului.
1 comentariu