Sucul de Orz Verde Ne Dă Viaţă Din Belşug

Seva conţinută de tulpina verde de orz este cu adevărat un miracol al lumii vegetale. În topul celor mai vechi cereale ale naturii, orzul ocupă un loc de seamă. Pe lângă clorofila binefăcătoare, mineralele şi vitaminele conţinute, sucul preparat din orz mai are şi hormoni naturali şi antioxidanţi esenţiali pentru sănătate.

OrzVerde_clip_image001

La chinezi şi la greci, orzul este şi astăzi considerat o plantă sacră, înzestrată cu proprietăţi miraculoase. Chiar şi vechii noştri daci îl foloseau ca plantă de leac pentru bolile incurabile: cancer, hepatite, tuberculoză, diabet sau anorexie.

Ce conţine orzul

Este considerat cel mai bogat aliment care asigură hrană vie pentru corp şi minte. Orzul conţine tot ansamblul de vitamine B şi mai multe vitamine A, C şi E, fier, magneziu, zinc, potasiu şi calciu decât alte legume, fructe şi chiar produse lactate.

Efecte terapeutice

Sucul de orz verde este minunat în curele de detoxifiere, cu efecte puternice de regenerare a întregului organism şi de vindecare a bolilor cronice. Consumat zilnic, sucul de orz verde redă sănătatea bolnavilor ca prin minune. Este imposibil să nu simţi efectele benefice după o cură cu suc de orz.

Iată câte beneficii îţi aduce cura cu suc de orz verde:

• Încarcă organismul cu energie şi reduce nevoia de somn
• Întăreşte trupul şi psihicul pentru eforturi fizice şi intelectuale prelungite
• Alungă depresia şi vindecă tulburările emoţionale
• Ajută la eliminarea kilogramelor în plus
• Tratează inflamaţiile
• Stimulează inima şi reglează tensiunea arterială
• Calmează în mod natural durerea (încât nu mai ai nevoie de pilule)
• Soluţionează problema acneei
• Revitalizează pielea
• Hidratează pielea uscată
• Previne îmbătrânirea tenului
• Creste potenţa sexuală

Cum se prepară sucul de orz

Se foloseşte orzul verde, proaspăt cules. Tulpinile de 10-15 cm se spală şi se toacă prin maşina de tocat, se dau prin storcătorul de fructe sau se introduc în mixer pentru extragerea sucului miraculos.

Cura cu suc de orz verde

Se beau câte 50 de ml de orz, de 3 ori pe zi. Această licoare nutriţională se soarbe încet, cu înghiţituri rare, la temperatura camerei. Este bine să se consume cu 30 de minute înaintea meselor principale. Pentru a elimina gustul amărui, preparatul din orz se poate dilua cu ceaiuri de fructe, cu suc de mere sau de alte legume.

Se poate urma o cură cu suc de orz preventivă de câteva zile, pentru menţinere. În cazuri de boli grave, se recomandă o cură de minim 30 de zile. Pentru tumori şi boli maligne cum este cancerul, se va bea suc de orz verde timp de 3 luni de zile.

Cum se plantează orzul verde

Dacă vrei să te bucuri de tulpiniţe de orz verde la tine în casă sau în grădină, ai nevoie mai întâi de seminţe de orz. Acestea se pun la muiat în apă 24 de ore înainte de plantare. Este bine să se folosească seminţe netratate chimic. Pe timpul iernii seminţele se pot planta în răsadniţe sau în ghivece înalte.

În perioada călduroasă, seminţele de orz pot fi răsădite în grădină. Se pun la o adâncime de 1 cm. Este bine să se ude pământul zilnic. Tulpinile de orz cresc în 10 zile, când vor fi numai bune de tăiat.

Vezi şi beneficiile ascunse în sucul din iarba de grâu.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.