Transpiraţiile nocturne la menopauză – sfaturi şi remedii
Experienţa menopauzei poate fi extrem de neplăcută pentru unele femei.
Transpirațiile excesive din timpul nopții, valurile intense de căldură, nervozitatea – sunt doar câteva din simptomele asociate cu instalarea menopauzei.
Menopauza se poate instala natural, odată cu încheierea ciclului menstrual. Sau poate surveni prematur, în urma unor intervenţii chururgicale.
În orice caz, menopauza este un proces fiziologic extrem de complex, care poate avea consecinţe negative mai ales asupra oaselor şi inimii.
Simptomele menopauzei pot fi ameliorate cu ajutorul terapiilor naturiste sau hormonale. Dat fiind faptul că menopauza are la bază dereglări metabolice şi ale glandei tiroidei, schimbarea stilului de viaţă şi a dietei joacă un rol esenţial.
Cele mai deranjante şi greu de combătut senzaţii pe care femeile le resimt în perioada menopauzei sunt bufeurile de căldură, stările de iritabilitate, tulburările de somn şi transpiraţiile nocturne.
Cuprins
Cauzele transpiraţiiţor nocturne
Transpiraţiile pot avea la bază tulburări endocrine, afecţiuni hepatice, renale sau pulmonare, diabet sau infecţii.
Când sunt cauzate de menopauză, transpiraţiile apar mai ales în timpul nopţii, însoţite de insomnie.
– Consumul de alcool în cantităţi mari este unul din factorii care pot creşte intensitatea bufeurilor şi a transpiraţiilor nocturne. Este bine să se evite băuturile alcoolice administrare înainte de culcare.
– Temperatura din cameră ridicată şi aerul închis din încăperea în care dormiţi pot provoca de asemenea neplăceri la acest capitol.
Remedii contra bufeurilor
Senzaţiile de căldură excesivă urmate de transpiraţii nocturne pot fi tratate cu ajutorul plantelor şi preparatelor medicinale.
Salvia
Este una din cele mai eficiente plante pentru tratarea transpiraţiilor nocturne provocate de schimbările de la menopauză.
Tinctura de salvie – se iau câte 3-15 picături diluate într-o cană cu apă sau ceai, de 3 ori pe zi. Acest remediu este ideal pentru combaterea buferilor şi a palpitaţiilor.
Infuzia de salvie – se prepară dintr-o lingură de flori şi frunze de salvie la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute. Această licoare se bea o dată pe zi, de preferinţă seara înainte de culcare.
Ceaiul de salvie – se opreşte planta şi se bea ceaiul dimineaţa, pe stomacul gol. Cura poate dura câteva săptămâni sau luni. Este un leac extraordinar pentru femeile aflate la menopauză, întrucât combate substanţele din corp care provoacă transpiraţiile din timpul nopţii.
Amestec de plante 1
Ceaiul din salvie, coada-calului şi creţişoara are capacitatea de a reda vigoarea fizică la femeile care trec prin menopauză.
Totodată, acesta poate reduce intensitatea bufeurilor şi a transpiraţiilor nocturne.
Ceaiul se prepară prin infuzarea plantelor timp de 10 minute.
Se bea câte o cană de ceai la micul dejun, pentru o perioadă de timp mai lungă.
Amestec de plante 2
Salvia face o pereche bună cu lucerna, creţişoara şi trifoiul roşu în combaterea reprizelor de căldură şi transpiraţii excesive. Acest amestec are un efect răcoritor şi revigorant.
Activitatea fizică
Excerciţiile şi mişcarea fizică sunt un remediu excelent pentru reglarea circulaţiei sângelui, a funcţiilor cardiace şi a nivelului hormonal în perioada de menopauză.
Activităţile fizice din timpul zilei îmbunătăţesc considerabil starea psihică şi spirituală.
Mişcarea alungă insomnia şi reduce intensitatea bufeurilor, transpiraţiilor nocturne şi a palpitaţiilor.
Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.
MULTUMESC
Multumesc mult, foarte util am sa pun in practica