Perele – Beneficii Pentru Slăbit, Sistemul Nervos şi Digestie
Perele sunt fructe parfumate, delicioase şi nutritive în egală măsură. În compoziţia lor intră vitamine, fibre nutriţionale şi minerale necesare sănătăţii. Dar cea mai mare parte o constituie apa, în proporţie de 80%. Din acest motiv perele sunt indicate în curele de detoxifiere şi în dietele de slăbire.
Cuprins
Perele – Proprietăţi
Consumul de pere aduce numeroase beneficii asupra organismului nostru. Conţin fier, potasiu, magneziu, zinc, acid folic, Vitaminele B şi C, acizi organici, carbohidraţi şi uleiuri esenţiale. Perele se mănâncă de regulă cu tot cu coajă, deoarece aceasta conţine cele mai multe substanţe sănătoase.
Efecte terapeutice
Perele sunt ideale pentru diabetici, întrucât au un indice glicemic scăzut. Piureul de pere este recomandat mai ales bebeluşilor care au început să mănânce.
• Previn diabetul zaharat
• Combat obezitatea
• Ajută la pierderea în greutate
• Echilibrează nivelul glucozei din sânge
• Tratează osteoporoza
• Apără organismul de radicalii liberi
• Luptă împotriva infecţiilor
• Distrug viruşii şi bacteriile
• Previn cancerul de sân
• Previn constiparea
• Reduc nivelul colesterolului
> Tratează constipaţia
Fibrele conţinute de pere facilitează digestia şi ajută la menţinerea glicemiei în limite normale. Se recomandă consumul perelor cu tot cu coajă pentru un efect diuretic şi laxativ. Perele atenuează constipaţia şi reglează tranzitul intestinal.
> Bune pentru ochi
Consumul de pere zilnic reduce riscul de apariţie a tulburărilor de vedere şi a degenerescenţei maculare. Alături de morcovi, gutui şi mere, perele sunt ideale pentru menţinerea sănătăţii ochilor şi pentru vitaminizarea organismului în general.
> Au efecte calmante şi sedative
Perele sunt fructe cu proprietăţi de calmare a durerilor în gât, a febrei şi a sistemului nervos. Se pot face măşti cu pere pentru cicatrizarea rănilor la nivelul pielii. Pentru acnee, se aplică felii de pară pe zonele afectate de la nivelul tenului.
> Combat cancerul
Consumul zilnic de pere, prune şi smochine previne apariţia cancerului – pulmonar sau de plămân. Aceste fructe apără organismul de infecţii, ajută la eliminarea toxinelor şi la creşterea imunităţii. Cancerul de sân care poate apărea în perioada de postmenopauză poate fi combătut cu ajutorul perelor.
Perele în dietă
Perele conţin foarte puţine calorii şi sunt extrem de hrănitoare. Se poate urma o dietă cu pere de o săptămână.
Perele se pot adăuga în cereale, în iaurt sau brânză pentru micul-dejun. Atenţie! Perele nu se consumă pe stomacul gol. Nu este indicat să se consume carne după pere, cel puţin 3 ore.
Din pere se pot face compoturi şi dulceaţă, sucuri sau decocturi cu efecte curative. De pildă, sucul de pere ajută la reglarea digestiei şi la tratarea tulburărilor intestinale. Perele se combină bine şi cu salatele de verdeţuri sau cu peşte. Se pot adăuga în supele de legume sau în salate de mere şi ouă.
Sucul de pere consumat zilnic este bun pentru digestie. Se consumă numai cu 30 de minute înainte de masă.
Foarte util acest articol despre pere.