Remedii rapide pentru GLEZNE și PICIOARE UMFLATE

Uleiurile esențiale au devenit o parte importantă a medicinei alternative. Acestea joacă un rol important în mod deosebit în reducerea până la ameliorarea durerilor.

Regula de bază a utilizării uleiurilor esențiale este diluarea lor cu un ulei vegetal (de măsline, de cocos, de ricin etc). 

Picioare Umflate Remedii

Picioare Umflate Remedii

Există cel puțin patru tipuri de uleiuri esențiale care s-au dovedit eficiente în ușurarea durerilor cauzate de picioare umflate.

Ulei de mușețel

Dintre uleiurile esențiale cu proprietăți anti-inflamatorii disponibile în magazinele naturiste, uleiul de mușețel este cu siguranță cel mai popular. Cea mai bună alegere pentru inflamații este uleiul de mușețel german. Acesta are o culoare albastră și conține azulen, un compus care reduce inflamația, ajută la vindecarea rănilor și mușcăturilor de insecte.

Există două variante de aplicare: masajul cu câteva picături de ulei esențial de mușețel diluat, sau aplicarea unei bucăți de cârpă curată, înmuiate în apă fierbinte și câteva picături de ulei de mușețel), sub formă de compresă.

 Ulei de arbore de ceai

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiseptice, acest ulei este frecvent utilizat pentru tratarea acneei, mătreții și infecțiilor pielii. Surpriza face că uleiul de arbore de ceai este foarte bun și pentru picioare umflate. Se masează pur și simplu zona umflată și dureroasă, cel puțin de 2 ori pe zi.

 Ulei de ienupăr

Cei care au folosit acest ulei au raportat o ameliorare semnificativă a durerilor reumatice. Are de asemenea o reputație foarte bună în ceea ce privește tratarea edemelor și umflăturilor cauzate de retenția de apă sau sindromul premenstrual. Dacă suferiți de picioare umflate și dureroase, puneți puțină apă fierbinte într-un lighean, și adăugați ½ linguriță de ulei de ienupăr. Înmuiați picioarele în această soluție 20 de minute. Umflătura va începe să scadă la scurt timp.

 Ulei de lavandă

Amestecați 2 picături de ulei esențial de lavandă cu 1 picătură de ulei esențial de lămâie și 1 picătură de ulei esențial de geranium. Puneți acest amestec într-un lighean cu apă caldă, și înmuiați picioarele 10 minute. Dacă umflătura este cauzată de arsuri, înțepături sau mușcături de insecte, puneți 1 picătură de ulei de lavandă pe zona afectată și masați ușor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.