Uleiul de cocos îmbunătățește funcția GLANDEI TIROIDE și ajută la slăbit

Au apărut foarte multe articole referitoare la beneficiile pe care uleiul de cocos le are asupra tiroidei. Deși nu este un remediu care să facă minuni peste noapte, noile cercetări au arătat că există o legătură între consumul acestui ulei și îmbunătățirea funcției glandei tiroide,  întărirea imunității, stimularea metabolismului și pierderea în greutate.

Ulei de Cocos

Ulei de Cocos

Uleiurile cu care gătim zilnic afectează negativ glanda tiroidă. Cele mai multe tipuri de ulei au tendința de a se râncezi după un anumit interval de timp, și de aceea producătorii folosesc metode artificiale pentru a le prelungi viața. Aceste uleiuri hidrogenate sunt foarte periculoase pentru corp, în special pentru glanda tiroidă.

Majoritatea uleiurilor conțin grăsimi polinesaturate, care blochează secreția hormonilor tiroidieni și mișcarea lor în sistemul circulator, și afectează răspunsul țesuturilor la acești hormoni. Atunci când scade secreția acestor hormoni (hipotiroidie), corpul este expus la un nivel crescut de estrogen și colesterol.

Uleiul de cocos este o grăsime saturată compusă dintr-un lanț de acizi grași, renumiți pentru capacitatea lor de a stimula metabolismul și pierderea în greutate. O altă calitatea a uleiului de cocos este capacitatea acestuia de a crește temperatura bazală a corpului. Ficatul îl tolerează destul de bine, fapt care duce la creșterea simțită a nivelului de energie și la arderea mult mai eficientă a grăsimilor. Toate acestea sunt vești foarte bune pentru cei care suferă de hipotiroidism.

Spre deosebire de alte tipuri de ulei, uleiul de cocos se menține proaspăt pe o perioadă lungă de timp, fără să aibă nevoie de un tratament special. De asemenea, studiile au arătat că uleiul din nucă de cocos întărește sistemul imunitar și crește rezistența organismului la infecțiile cu virusuri, bacterii și fungi, în special la infecțiile cu Candidă. Aceste efecte antiseptice se datorează acidului boric, utilizat ca tratament natural pentru infecțiile bacteriene și ulcerul stomacal.

Alte beneficii ale uleiului de cocos

– Reduce aciditatea excesivă din stomac
– Stimulează metabolismul și arderea grăsimilor
– Combate infecțiile
– Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge
– Ușurează funcția vezicii
– Previne formarea hemoroizilor
– Ajută la tratarea bolilor intestinale
– Ameliorează durerile de urechi și simptomele asociate cu prostata mărită
– Întărește ficatul
– Protejează împotriva degenerării
– Ușurează durerile musculare și articulare

Datorită proprietăților sale medicinale complexe, uleiul de cocos este de asemenea regăsit în produsele cosmetice. Produce un efect hidratant și hrănitor profund asupra pielii. Are o eficiență mare în tratarea pielii uscate și eliminarea mătreții (se masează scalpul cu puțin ulei).

Uleiul de cocos se poate procura de la magazinele naturiste în formă solidă. Se topește foarte repede la contactul cu pielea sau la căldură. Este unul din cele mai bune uleiuri pentru gătit, deoarece rezistă foarte bine la temperaturi înalte.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’7842, 4755, 5342, 7560, 3030, 6562′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. muntean liliana

    cum se foloseste intern uleiul de cocos (ptr glanda tiroida )

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.