Clicky

Leacuri din Cimbru Pentru Acnee

Indiferent de vârstă, culoare sau cultură, cu toţii suntem atinşi de acnee, o afecţiune care produce nu doar o suferinţă estetică, ci chiar şi daune morale, dat fiind faptul că cei care se confruntă cu probleme de piele la nivelul tenului se simt marginalizaţi.

cimbru de camp pentru acnee

Depăşirea vârstei adolescenţei nu îndepărtează acneea în mod definitiv, aşa cum se crede. Studiile arată că şi după vârsta de 25 de ani, femeile mai ales sunt în continuare stigmatizate de această afecţiune. Leacul nu pare de găsit nicăieri în farmacii, iar concluzia este de neacceptat: acneea este o problemă dermatologică imposibil de rezolvat. Medicii dermatologi se găsesc neputincioşi în a prescrie tratamentul antiacneic perfect.

Cimbrul de câmp – Leacul acneei

Medicina naturistă vine însă cu o propunere care pare să dea roade mult mai vizibile în acest domeniu: cimbrul de câmp. S-a dovedit că această plantă are efecte miraculoase de combatere a cel puţin o sută de mii de bacterii responsabile de apariţia coşurilor şi acneei.

Cimbrul curăţă şi vindecă iritaţiile şi roşeţea de la nivelul pielii, dar în acelaşi timp acţionează în profunzime, căutând şi înlăturând cauza apariţiei acneei, care este bacteria Propionibacterium acnes. Comparativ cu celelalte geluri şi loţiuni propuse de medicii dermatologi, cimbrul de câmp acţionează mult mai delicat în raport cu pielea.

Vindecarea naturistă a acneei este un subiect popularizat în ultima vreme, datorită readucerii în prim plan a acestui leac străvechi. Cimbrul este un medicament minune care conţine ingredientul magic pentru a vindeca coşurile şi acneea supărătoare. Este în primul rând un bun antioxidant, cu proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene. Se recomandă folosirea tincturii de cimbru, a uleiului de cimbru şi a decoctului de cimbru pentru a scăpa de acnee şi de efectele ei neplăcute: senzaţie de usturime şi ardere, piele înroşită, exfoliere şi numeroase sensibilităţi, mai ales la soare.

Iată cele 3 leacuri miraculoase din cimbru pe care le poţi prepara în confortul casei tale.

Tinctura de cimbru pentru acnee:

• 2 crenguţe de cimbru de câmp proaspăt
• jumătate de cană de apă clocotită
• 2 linguriţe de seminţe de fenicul
• sucul de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare: se mărunţeşte bine cimbrul şi se zdrobesc seminţele de fenicul. Se amestecă într-un vas toate ingredientele şi se lasă 15 minute. Se aplică pe faţă dimineaţa, cu ajutorul unui tampon din bumbac. La urmă se clăteşte cu apă. Leacul din cimbru se depozitează într-un borcan închis ermetic şi se păstrează la frigider.

Ulei de cimbru pentru acnee:

• se umple o sticlă de jumătate de litru cu flori de cimbru
• se toarnă ulei de măsline până se umple sticla
• se lasă 14 zile la soare, la loc călduros
• se şterge tenul cu această soluţie dimineaţa şi seara, folosind un disc demachiant

Comprese cu decoct de cimbru pentru acnee:

• se pun 2 linguriţe de cimbru de câmp (partea aeriană a plantei) la o cană cu apă clocotită
• se lasă 10-15 minute, apoi se fac splături locale ale tenului pentru dezinfectarea pielii, sau se pot aplica şi comprese cu decoct din cimbru.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:
    tratament cu cimbru pt acnee |

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *