Plante și alimente pentru durere și inflamații, care pot înlocui IBUPROFENUL

Doze mari de calmante și anti-inflamatoare sintetice precum Ibuprofen sau Diclofenac, administrate pe termen lung, cresc riscul de atac de cord, probleme cardiace și vasculare, anemie, tulburări digestive sau chiar perforarea mucoasei stomacului.

Alternative Naturale la Ibuprofen

Alternative Naturale la Ibuprofen

Unul din medicamente cel mai des folosite pentru dureri și a inflamații este Ibuprofenul. Acesta se vinde în farmaciile din întreaga lume ca un calmant eficient pentru durerile de artrită, de cap, musculare sau menstruale, pentru febră sau inflamații. Foarte mulți cercetători au căutat suplimente naturale pentru dureri și inflamații, care să poată înlocui Ibuprofenul. Remediile naturiste recomandate mai jos nu au efecte secundare. Cu toate acestea, trebuie consultat medicul înainte de a urma un tratament naturist.

Uleiul de măsline

Noi cercetări sugerează că uleiul de măsline poate fi folosit ca un înlocuitor eficient pentru Ibuprofen. Dieta Medieteraneană, care include foarte mult ulei de măsline extra-virgin, s-a dovedit a fi una din cele mai benefice pentru sănătatea umană. Deși nu acționează la fel de rapid ca Ibuprofenul, uleiul de măsline nu are efecte secundare, și poate fi folosit consumat, pe termen lung. Folosiți-l crud, în salate sau cu brânză și roșii, și nu prăjit.

Uleiul de tămâie

Acest ulei este obținut din rășina copacului de tămâie Boswellia care crește în zone din Asia, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Uleiul de tămâie se găsește în farmaciile din întreaga lume. Acidul Boswellic pe care îl conține îmbunătățește circulația sângelui la nivelul articulațiilor, împiedicând astfel pătrunderea celulele albe de sânge și apariția inflamațiilor. Uleiul de tămâie ajută în special la ameliorarea durerilor de osteoartrită, artrită reumatoidă, boli intestinale inflamatorii, astm și dureri de cap, și acționează ca un sedativ blând.

Capsaicina

Atunci când simțim o durere, o substanță numită “P” duce semnalele dureroase la creier. Capsaicina intervine în acest proces, ajutând la încetinirea durerii. Capsaicină este substanța activă regăsită în ardeii iuți roșii, și poate fi folosită ca un tratament extern pentru durerea de spate, de umăr, de mușchi, și de articulații. Unguentele, cremele și gelurile cu capsaicină se pot găsi la magazinele naturiste, sau se pot prepara acasă. O altă variantă, mai simplă, este să zdrobiți câțiva ardei iuți și să-i aplicați direct pe locul dureros, ca o compresă. Se aplică de 3-4 ori pe zi. Spălați bine mâinile după utilizarea acestei substanțe, deoarece ustură foarte tare și poate irita pielea.

Turmericul

Curcuma este ingredientul activ din turmeric, un condiment care provine din India, și care a fost folosit de sute de ani în medicina Ayurveda. Are o acțiune asemănătoare Capsaicinei din ardeii iuți, anume blochează transmisia substanței “P”. În plus, turmericul are capacitatea de a bloca anumite proteine care produc inflamații în corp. Poate fi folosit extern pentru durerile de artrită, sau consumat sub formă de ceai, cu lapte, sau presărat în mâncăruri.

Ghimbirul

Ghimbirul face parte din aceeași familie cu turmericul, și este foarte eficient în reducerea inflamațiilor, îmbunătățirea circulației sangvine și în mod special în tratarea durerilor articulare. Pulberea de ghimbir se poate administra sub formă de capsule. Rădăcina de ghimbir se poate folosi la prepararea ceaiurilor sau mâncărurilor, sau se poate rade și aplica extern, pe locurile dureroase, ca o compresă. Mai multe detalii în acest articol.

Gheara mâței

Această plantă crește în America de Sud și conține ingrediente anti-inflamatoare, care blochează producția unui hormon numit prostaglandină, responsabil cu dezvoltarea inflamațiilor și apariția durerii. Gheara mâței are în compoziția ei alcaloizi, polifenoli, triterpeni, glicozide și fitosteroli, care au proprietăți antioxidante, antiseptice, imunostimulatoare și antitumorale.

Puteți găsi această plantă în farmacii, sub formă de capsule. Se iau câte 3 capsule pe zi, pentru ameliorarea durerilor. Supradozajul poate cauza diaree.

Scoarța de salcie

Această plantă este un precursor al aspirinei. Scoarța de salcie albă conține salicină, care atunci când ajunge în stomac, se transformă în acid salicilic. Din acest motiv salcia a fost numită aspirina vegetală. Spre deosebire de forma sintetică, aceasta ameliorează durerea, reduce inflamația și febra fără să irite stomacul. Scoarța de salcie se poate administra sub formă de ceai sau tinctură. Mai multe detalii în acest articol.

Uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale sunt capabile să combată una din cele mai comune forme de durere: durerea de cap, cauzată de stres, de suprasolicitare sau de alimentația și stilul de viață haotic. Acestea funcționează pe trei niveluri: chimic, senzorial și psihic. Cele mai bune uleiuri esențiale pentru durere sunt: uleiul de mușețel (relaxant muscular), uleiul de lavandă (ușurează durerile), uleiul de salvie (scade ritmul inimii și tensiunea arterială, reduce stresul și tensiunea).

Alimentația

Studiile au arătat că lipsa de magneziu, calciu și Vitamina A pot cauza apariția durerilor și inflamațiilor. Consumați alimente bogate în aceste substanțe nutritive, sau luați un supliment, la recomandarea medicului. Pentru reducerea incidenței durerilor, puteți lua de asemenea ulei de pește bogat în Omega-3 (1000 mg pe zi).

5 comentarii

  1. Buna,cum se foloseste uleiul de tamaie!

  2. Cine vrea „pentru” durere?? Eu vreau „contra” durerilor și inflamațiilor!!

  3. Buna ziua si eu am dureri de un picior de la coloana .mam dat cu o grămadă de feluri,injecti si pastile si degeaba nu stiu ce sa mai iau

  4. Gimnastica medicala , cea mai buna.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.