Omega-3 și calciu natural din OASE de PEȘTE – o rețetă inedită

În cele mai multe case și familii, oasele de pește sunt tratate ca niște resturi care trebuie să ajungă cât mai repede la gunoi, sau în cel mai bun caz în bolul pisicii. Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să tăiem carnea de pe pește, și să păstrăm scheletul, pentru a face din el un medicament pentru propriile noastre oase.

Calciu din Oase de Pește - Rețetă

Calciu din Oase de Pește – Rețetă

Calciu din oase de pește – rețetă

Beneficii extraordinar de importante pentru sănătate se găsesc nu numai în carnea de pește, ci și în oasele acestuia. Maria Finn, jurnalist gastronomic și autoarea cărții “Peștele Întreg” (The Whole Fish) are o rețetă fascinantă de calciu și omega-3 natural din oase de pește.

Pentru a prepara acest supliment de calciu și Omega-3 natural, tăiați carnea de pe pește, și păstrați trunchiul și capul peștelui. Îndepărtați cât mai mult carnea de pe oase, apoi puneți-le pe acestea la fiert într-o oală cu apă, până când toate șuvițele de carne rămase se desprind, și oasele rămân goale. (apa în care au fiert oasele se poate folosi ca bază pentru o supă sau un borș, deoarece este foarte sănătoasă).

Următorul pas este să puneți oasele de pește pe un platou, și să le lăsați la uscat timp de 1-2 zile. După ce s-au uscat complet, puneți pe rând oasele în râșnița de cafea, și măcinați-le cât mai fin posibil, până obțineți o pulbere.

Amestecați apoi această pulbere cu o cantitate egală de sare, sau alte condimente, și presărați-o peste diferite mâncăruri: salate, legume sotate, orez, supe, fripturi, etc.

Pentru a curăța râșnița de cafea și a elimina mirosul persistent de pește, măcinați fin câteva boabe de orez crud, apoi aruncați pulberea obținută, și spălați aparatul cu apă și detergent.

Beneficii

Oasele de pește sunt o sursă incredibilă de calciu, acizi grași esențiali Omega-3, magneziu, potasiu și multe alte minerale, extrem de bine absorbite de corpul nostru. Acestea conțin toți nutrienții și mineralele regăsite în oasele și tendoanele noastre.

Foarte valoroase din punct de vedere nutritiv, oasele de animale sunt o sursă importantă de colagen (din care se face gelatina). Acesta sunt foarte benefice oaselor și articulațiilor noastre, dar și pielii, părului și arterelor, și tuturor zonelor din corp care au nevoie de colagen, Omega-3 și minerale.

Din toate tipurile de oase de animale, oasele de pește sunt cele mai bogate în calciu. Acestea conțin un tip de calciu asemănător cel din oasele umane, care poate fi util inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză. Somonul este de departe cel mai prescris tip de pește de nutriționiști, oasele acestuia conținând cea mare mare cantitate de calciu și Omega-3.

Alături de calciu, magneziu și potasiu, glucozamina este substanța din oasele de pește și de alte animale care stimulează creșterea de colagen nou, repararea articulațiilor afectate și reducerea durerilor și inflamațiilor.

Foarte multe persoane prepară borș sau zeamă de oase, și îl consumă ca o adevărată terapie pentru formarea, creșterea și repararea oaselor, dar și ca un tratament pentru frumusețe și întinerire a pielii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Eu am intoleranta la lactoza si nu gaseam o alta forma de calciu.
    Este binevenit articolul, multumesc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.