Uleiul de TĂMÂIE – utilizări medicinale impresionante

Utilizată din cele mai vechi timpuri în practicile religioase creștine, tămâia este unul din darurile aduse de magi la nașterea lui Iisus în Betleem.

Uleiul de tămâie are o istorie lungă în ceea ce privește utilizările sale spirituale și medicinale. “Urme” de ulei de tămâie au fost descoperite în mormintele egiptenilor antici de acum câteva mii de ani.

Arbore de Tămâie (Boswellia)

Arbore de Tămâie (Boswellia)

Tămâia este o rășină recoltată din scoarța arborelui de Boswellia, care după ce s-a uscat, este distilată pentru a extrage uleiul puternic parfumat.

Ulei de tămâie – proprietăți

În ultimii ani, au fost realizate foarte multe studii asupra proprietăților medicinale ale tămâiei. Cercetările au arătat că uleiul de tămâie conține niște compuși puternici care pot trece peste bariera de sânge a creierului și afecta țesuturile creierului.

Mai precis, studiile au arătat că mirosul de tămâie stimulează acea parte a creierului care controlează emoțiile și sentimentele. Din acest motiv tămâia este folosită pentru reglarea și îmbunătățirea stării psihice și sentimentale.

Compușii tămâiei afectează de asemenea principalele glande ale corpului, inclusiv glanda hipofiză și hipotalamus, contribuind astfel la reglarea producției de hormoni și la întărirea sistemului imunitar.

Tămâie

Tămâie

Uleiul de tămâie se poate procura de la magazinele naturiste. Are proprietăți antibacteriene, antitumorale, antidepresive, anti-inflamatoare, antiseptice, imunostimulatoare, relaxante pentru mușchi, sedative și expectorante.

A fost folosit de secole pentru tratarea unei game diverse de afecțiuni:

– Depresie
– Afecțiuni nervoase
– Stres
– Tulburări emoționale și psihice
– Astm
– Infecții
– Răceli
– Imunitate scăzută
– Întinderi musculare
– Dureri articulare
– Ulcer stomacal

Uleiul de tămâie conține foarte mulți antioxidanți care reduc riscul de boli asociate cu vârsta. Oamenii de știință au descoperit că acesta este o armă puternică împotriva cancerului, datorită compușilor care șterg codurile ADN corupte din celule și restabilesc informația corectă pentru a crea celule sănătoase și stopa astfel răspândirea cancerului în corp.

Ulei de tămâie:  utilizări medicinale

De mai bine de 5.000 de ani, tămâia a fost folosită pentru susținerea sistemului imunitar, combaterea infecțiilor și vindecarea bolilor.

Cele mai cunoscute beneficii ale utilizării uleiului de tămâie sunt: reducerea inflamațiilor, distrugerea celulelor canceroase, îmbunătățirea stărilor nervoase, anxietății, stresului, reducerea acneei și a cicatricilorAtenție, uleiurile esențiale nu se folosesc niciodată nediluate când le aplicați pe piele, și nu se administrează intern. 

Îngrjirea pielii. Uleiul de tămâie calmează arsurile și mâncărimile pielii, reduce inflamațiile, ajută la vindecarea rănilor și tăieturilor. Adăugați câteva picături de ulei de tămâie într-o loțiune de corp, cremă de față, gel de duș sau săpun lichid, și folosiți ca atare.

Stres. Datorită miresmei sale puternice, uleiul de tămâie poate fi folosit pentru relaxare. Se adaugă câteva picături într-un ulei vegetal (de măsline, de migdale), și se face masaj, în apa de baie sau în candela de aromaterapie, și se inhalează.

Dureri musculare și articulare. Masajul cu ulei de tămâie este ideal pentru oboseala musculară și durerile de articulații. Umpleți un bol cu apă caldă, adăugați câteva picături de ulei de tămâie și înmuiați o bucată de cârpă în această soluție. Stoarceți bine și aplicați pe zona dureroasă, ca o compresă calmantă.

Tulburări emoționale. Uleiul de tămâie este foarte des folosit pentru problemele de natură emoțională și psihică, datorită aromei sale calde, relaxante și plăcute. Se recomandă masajul cu ulei de tămâie, sau inhalațiile. Cei care suferă de afecțiuni nervoase pot adăuga câteva picături de ulei într-o cremă de corp, cu care să-și maseze mâinile, încheieturile sau tâmplele, pentru un efect calmant în situațiile dificile.

Infecții respiratorii, tuse, astm. Se fac inhalații sau se freacă pieptul sau gâtul cu câteva picături de ulei de tămâie diluat cu un ulei vegetale.

Răni. Datorită proprietăților sale antiseptice, uleiul de tămâie ajută la tratarea rănilor. Se aplică direct pe locurile afectate. Arderea tămâiei poate fi folosită și pentru dezinfectarea unei camere.

Imunitate scăzută. Se masează tălpile zilnic cu câteva picături de ulei de tămâie, în special în sezonul gripei și răcelilor.

Memorie și atenție. Uleiul de tămâie crește capacitatea de memorare și de concentrare. Se aplică pe tălpi sau pe gât, se pun câteva picături în palme și se inhalează profund.

Acnee, alergii ale pielii. Se aplică câteva picături pe locul afectat, pentru un efect calmant și vindecător.

Circulație proastă. Se recomandă masajul complet al corpului cu ulei esențial de tămâie, sau se pun câteva picături în apa din cadă. Acest remediu este bun și pentru durerile menstruale.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids=’8669, 8595, 4663′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Nu se gaseste la magazinul naturist……Eu am intrebat la vreo 10…..nici macar nu auzisera de el la cateva……

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.