Spasmofilia şi Tetania Manifestă: Cele Mai Bune Tratamente Naturiste

Deficitul de calciu şi lipsa de magneziu sunt cauzele cele mai frecvente ale bolilor care apar la nivelul oaselor, muşchilor şi sistemului nervos. Există câteva reţete naturiste eficiente care se pot prepara acasă pentru prevenirea şi remedierea hipocalcemiei. Tratamentele cu plante şi curele alimentare pentru spasmofilie dau roade bune pe termen lung, însă este nevoie ca pacienţii să se înarmeze cu arma răbdării. La lipsa de calciu sau tetanie manifestă se fac cel puţin 3 luni de tratament pentru rezultate vizibile.

Spasmofilia şi Tetania Manifestă: Cele Mai Bune Tratamente Naturiste

Spasmofilia şi Tetania Manifestă: Cele Mai Bune Tratamente Naturiste

Ulei de Luminiţa Noptii

Spasmofilia se poate remedia în timp cu ajutorul uleiului de luminiţa nopţii. Această plantă de leac străveche se găseşte la magazinele naturiste sub formă de comprimate şi se poate administra ca supliment alimentar în combinaţie cu magneziu. Tratamentul cu ulei de luminiţa nopţii durează 3 luni, timp în care se administrează câte 3 comprimate pe zi.

Cura cu grâu incolţit

Femeile afectate de carenţe severe de calciu şi magneziu sunt sfătuite de medicii naturişti să urmeze o cură cu grâu. Se iau câte 3 linguriţe de grâu încolţit în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 15 zile. Nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a celor afectaţi de spasmofilie următoarele ingrediente: grâu, orz, tărâţe, borş, porumb, chefir, migdale şi polen. Deficitul de calciu se poate de asemenea remedia consumând mai mult usturoi, sfeclă, varză şi spanac.

Cura cu tărâţe de grâu

Cura cu tărâţe de grâu este excepţională, cu efecte miraculoase în refacerea calciului. Se administrează zilnic câte o lingură de tărâţe, amestecată cu miere. Tărâţele se pot adăuga şi în pâine, turtiţe sau iaurt, pentru un gust mai plăcut. Tărâţele conţin Vitamina A, D şi E, precum şi întreg complexul B. Sunt o sursă completă de calciu, magneziu şi Vitaminele PP.

Suc de orz verde

Sucurile de legume şi seva din tulpinile verzi sunt remedii miraculoase pentru sănătate. Orzul este unul din cele mai vechi plante sacre care cresc pe pământul nostru. Sucul de orz se obţine cu ajutorul storcătorului de fructe.

Sucul de orz este amar la gust, de aceea se va dilua în apă, sau se va combina cu alte sucuri de legume şi fructe, cum este cel de sfeclă roşie sau de mere. Se bea de regulă încet, cu înghiţituri mici, câte 50 ml pe zi, cu 30 minute înainte de cele 3 mese ale zilei. Sau se beau câte 2 pahare pe zi, bine diluate, înainte de masa de dimineaţă şi înainte de masa de seară.

Ceai de păducel

Păducelul are efecte miraculoase asupra organismului afectat de spasmofilie. Ceaiul de păducel este recomandat mai ales în stările de palpitaţie şi tahicardie cauzate de lipsa de calciu şi magneziu. Acest remediu este indicat şi în insomnie, anxietate, nelinişte şi alte simptome ale spasmofiliei. Infuzia durează 5-8 minute şi se face dintr-o linguriţă de flori de păducel la o cană de apă clocotită. Se vor bea 2-3 căni pe zi.

Macerat de lămâi, miere şi ouă

Se folosesc 6 lămâi, 6 ouă şi 400 g de miere de albine. Se pun într-un borcan de sticlă ouăle (cu tot cu coajă), zeama de la lămâi şi mierea. Amestecul se lasă la macerat 2 săptămâni, timp în care cojile de ouă se vor dizolva în preparat. Se scot apoi gălbenuşurile şi albuşurile şi se consumă tratamentul rezultat. Cura constă în administrarea unei linguri de macerat, cu 30 de minute înainte de masa de dimineaţă şi de seară. Cojile de ouă conţin calciu natural, perfect asmilabil de organism. Este un tratament formidabil, care nu are efecte secundare. Se poate urma aşadar pe o perioadă mai lungă, chiar un an.

Calciu natural din coji de ouă

Înainte de râşniţare, cojile de ouă se spală bine şi se lasă la uscat. Se folosesc aproximativ 100 g de pulbere fină de coji de ouă (de găină de curte). În borcanul în care se prepară amestecul se adaugă 300 ml de zeamă de lămâie. Amestecul trebuie să stea 2 zile la macerat, apoi se adaugă 1 kg de miere de albine, amestecându-se continuu. Se ia cate o lingură pe zi din maceratul de coji de ouă şi lămâie, înaintea meselor principale ale zilei.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.