Calmante Naturale Pentru Durere – 4 Plante Analgezice

Unul din cele mai proaste obiceiuri ale omului modern este acela de a fugi de durere şi de a o anihila cu ajutorul medicamentelor sintetice. Faptul că nu mai tolerăm durerea şi că ne plângem la cea mai mică înţepătură este un semn al slăbirii imunităţii şi tăriei psihice.

calmante naturale durere

Strămoşii noştri erau mult mai rezistenţi, şi asta pentru că ei foloseau numai remedii naturale pentru tratarea suferinţelor trupeşti.

Chiar şi infirmităţile sufleteşti şi slăbiciunile firii le tratau cu ajutorul optimismului şi rugăciunii.

Plantele au proprietăţi analgezice

Poate că este timpul să ne întoarcem şi noi la originea lucrurilor sănătoase, alegând ameliorarea durerilor cu ajutorul plantelor şi ierburilor de leac.

Cele mai bune calmante naturale ale durerii (analgezice naturale) se găsesc în plantele medicinale şi în alimente de origine vegetală sau animală.

Pastilele de la farmacie pot cel mult să anestezieze durerea, fără să poată combate originea suferinţei. Iar pe termen lung, calmantele şi analgezicele creează dependenţă sau efecte secundare.

Să apelăm aşadar cu încredere la natură şi să ne punem toate speranţele de vindecare în metodele pe care ea ni le propune. Am ales 4 din cele mai puternice şi eficiente analgezice naturale.

Calmante naturale ale durerii (analgezice naturale)

1. Arnica

Arnica este cunoscută ca o plantă de leac bună pentru calmarea suferinţelor trupeşti şi psihice. Durerile de muşchi, de articulaţii şi post-operatorii sunt uşor ameliorate cu ajutorul acestei plante. Are efecte antiinflamatoare şi de aceea este indicată după operaţiile de amgidalită. Podusele pe bază de arnică combat durerile şi contracţiile musculare după efort prelungit şi ajută la recuperarea fizică.

Durerile de operaţii de tot felul pot fi înlăturate prin aplicarea de unguente, creme, geluri, tinctură sau ulei de arnică pe zona dureroasă. Arnica tratează şi durerile cauzate de intervenţiile stomatologice.

Pentru durerile reumatice se recomandă maceratul din flori de arnică, ulei de măsline şi sâmburi de struguri. Uleiul de arnică este ideal pentru masarea zonelor dureroase şi post-traumatice. Arnica vindecă durerile de cap, durerile provocate de răni şi cicatrici, vânătăi, arsuri solare sau pişcături de insecte. Pentru un efect relaxant, se masează mai ales zona spatelui şi picioarele cu ulei esenţial de arnică şi lavandă.

2. Ardeiul iute

Puţină lume ştie că ardeiul iute conţine o substanţă cu efecte analgezice. Această substanţă se numeşte Capsaicina şi se poate găsi în farmacii şi la magazinele naturiste. Scade în mod miraculos intensitatea durerii şi îmbunătăţeşte starea de sănătate în numai 2 săptămâni.

Capsaicina tratează artrita şi migrenele severe. Se aplică sub formă de unguent sau cremă pe interiorul nărilor în cazul durerilor de cap.

3. Algele marine

Durerile de oase au remediu cu suplimentele din alge marine. Se va căuta în special Aquamin-ul, un supliment alimentar care conţine calciu şi magneziu. Tratamentele pe termen lung cu Aquamin ajută la întărirea şi refacerea masei osoase. Se iau câte 2 capsule pe zi pentru ameliorarea durerilor de la nivelul oaselor şi muşchilor.

4. Uleiul de peşte

Peştele este unul din alimentele sănătoase recomandate deplin de medicii tradiţionali şi naturişti. Uleiul de peşte este un analgezic natural pentru durerile de gât şi spate. Este un remediu eficient pentru reducerea inflamaţiilor de tot felul. Se recomandă consumul uleiului de peşte mai ales în cazuri de artrită reumatoidă şi boli autoimune şi dureroase la nivelul articulaţiilor.

Uleiul de peşte se găseşte şi în magazinele naturiste. Înlocuieşte medicamentele antiinflamatoare obişnuite. Pentru început. se iau în jur de 1.000 mg de ulei de peşte pe zi. Acest tratament va îmbunătăţi şi activitatea inimii. Se poate continua apoi cu o doză zilnică de ulei de peşte de 2.000 – 4.000 mg.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:
    analgezic puternic | calmante dureri naturiste | plante analgezice |

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *

DESCARCĂ APLICAȚIA Android app on Google Play