Uleiul din sâmburi de struguri – un PANACEU care merită descoperit

Uleiul din sâmburi de struguri este nu doar un elixir pentru piele, ci și un medicament excepțional pentru sănătate, în special pentru inimă, sistemul vascular și vedere. Întrucât metodele de presare la rece sunt relativ noi, acest produs este încă o noutate pentru mulți dintre noi.

Ulei de Sâmburi de Struguri Beneficii

Ulei de Sâmburi de Struguri Beneficii

Ulei de sâmburi de struguri:  proprietăți

Uleiul din sâmburi de struguri este mai întâi de toate un antioxidant extrem de puternic. Are de asemenea proprietăți nutritive, emoliente, hidratante, regenerante, tonice vasculare, cardiace și capilare, antiinflamatoare, antibacteriane, revigorante și tonice generale. Uleiul de semințe de struguri este o sursă fascinantă de antioxidanți, grăsimi sănătoase, uleiuri, vitamine și oligoelemente:

• vitaminele B5, E, F
• magneziu, potasiu, zinc, seleniu, cupru
• procianidine (agenți anti-îmbătrânire, de 50 de ori mai puternici decât Vitaminele C și E)
• polifenoli
• acizi grași: linoleic, linolenic, oleic, palmitic, stearic

  imunitate și infecții

Pentru creșterea rezistenței corpului la infecții și boli, se poate face o cură de 1 lună cu câte 20 ml de ulei de semințe de struguri pe zi. Combate în special chisturile ovariene, fibromul uterin, adenomul, adenofibromul mamar, cancerul de colon, cancerul de stomac și diabetul. Femeile predispuse la aceste afecțiuni pot face cure de câte 28 de zile, de 4-6 ori pe an, timp în care să consume câte 20-30 ml de ulei de sâmburi de struguri pe zi.

 → inimă și circulație

Se face o cură de 6 luni, timp în care se consumă câte 3-4 linguri de ulei de sâmburi de struguri pe zi. Datorită conținutului de grăsimi nesaturate, acest ulei ajută la menținerea elasticității vasculare și împiedică procesele degenerative ale vaselor de sânge.

— Previne ischemia cardiacă și tulburările circulatorii
– Combate hipertensiunea sau tensiunea arterială oscilantă
– Previne arterioscleroza, arterita, fragilitatea vasculară
– Previne accidentul vascular cerebral
– Ajută la scăderea colesterolului
– Protejează sistemul circulator

 îmbunătățirea vederii

Uleiul de sâmburi de struguri stimulează buna funcționare a vaselor de sânge din ochi și îmbunătățește vederea. Ajută mai ales în tulburările de vedere din cauza vârstei, suprasolicitării (vedere obosită), sau a unor probleme circulatorii. Se iau câte 2-4 linguri pe zi, ca atare, sau adăugate pe salate, în sosuri (nu în mâncăruri calde sau preparate termic).

 → piele

Acest ulei miraculos poate fi folosit pentru orice tip de piele. Înmoaie pielea uscată, hidratează și catifelează, ajută la regenerarea pielii, la recăpătarea elasticității și fermității pielii și prevenirea îmbătrânirii premature, reface tenul obosit, netezește ridurile, vindecă acneea, tratează tenul gras. Are proprietăți anti-alergice, anti-microbiene și anti-măreață.

— piele uscată, sensibilă la frig, soare și vânt
– ten gras și mixt
– ten acneic
– celulită
– mătreață, păr uscat
– afecțiuni dermatologice: cheratoze, psoriazis, depigmentare

Pentru pielea uscată, aplicați 2-3 picături și lăsați să pătrundă bine în piele. folosiți acest ulei de 1-2 ori pe zi. Pentru catifelarea pielii și prevenirea ridurilor, folosiți acest ulei de 2-3 ori pe săptămână. Pentru părul uscat, amestecați 4-5 lingurițe de ulei cu puțină apă, și aplicați soluția obținută după spălarea părului, 15 minute.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.