Migdalele – 6 beneficii interesante!
Mai presus de aroma atrăgătoare şi gustul incofundabil, bogăţia de substanţe nutritive a migdalelor fac din aceste fructe uscate o sursă extraordinară de sănătate pentru cei mici şi cei mari deopotrivă.
Sâmburele de migdală este exploatat în diverse tratamente.
Cuprins
Ce proprietăţi au migdalele
Parfumate şi hrănitoare, migdalele sunt ideale pentru cei obosiţi, stresaţi sau agitaţi.
Migdalele conţin vitamina B6, tripoftan şi alţi aminoacizi esenţiali cu rol protector şi stimulator pentru activitatea creierului.
În compoziţia lor intră mult mai mulţi nutrienţi valoroși: vitaminele A, C, D, E şi K, acid folic, acizi graşi omega-6, zinc, magneziu, seleniu, fier, calciu, fosfor, potasiu, proteine şi fibre.
Aceste substanţe au sarcina de a întări sistemul imunitar şi de a proteja corpul de factori nocivi externi.
Protejează inima
Consumul regulat de migdale poate reduce riscul de infarct cu 50%.
Asta deoarece migdalele cpnţin potasiu, vitamina E şi grăsimi bune monosaturate. Acestea contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge.
Migdalele previn diabetul zaharat şi alte boli de inimă.
Stimulează creierul
Includerea migdalelor în alimentaţia zilnică are efecte şi asupa creierului.
Datorită acizilor graşi conţinuţi şi a fosforului, sâmburii de migdale ajută la buna dezvoltare a creierului, stimulând celulele cerebrale.
De aceea migdalele sunt recomandate pentru copii şi pentru femei însărcinate. Acidul folic previne naşterile premature.
Sprijină sistemul nervos
Complexul de vitamine B din migdale este util în stimularea funcţiilor cognitive. Îmbunătățește memoria.
Uleiul de migdale poate fi folosit ca un antidepresiv și tonic pentru sistemul nervos.
Ajută și în cazul tulburărilor de auz. Se pun câteva picături de ulei de migdale în ureche seara, înainte de culcare.
Cresc imunitatea
Coaja migdalelor nu trebuie îndepărtată. Ea conţine substanţe esenţiale pentru protecţia organismului împotriva virsurilor şi a bacteriilor.
Migdalele ajută corpul să identifice virusurile şi să le combată, dezvoltând mecanismele de apărarea a organismului.
Îmbunătăţesc digestia
Fibrele, proteinele şi grăsimile bune din migdale stimulează digestia şi accelerează arderile.
Migdalele sunt un bun remediu pentru constipaţie. În plus, susţin metabolismul.
Migdalele sunt bune şi în curele de slăbire, întrucât dau senzaţia de saturaţie şi combat obezitatea. Nu se recomandă totuşi mai mult de 20 de migdale pe zi.
Migdalele şi frumuseţea
Vitamina E, calciul şi acizii graşi conţinuţi fac ca migdalele să fie de mare folos în tratamentele de hidratare pentru piele uscată, ten gras şi păr lipsit de strălucire.
Se poate folosi în acest sens uleiul de migdale, sub formă de masaj, care acţionează ca un emolient pentru calmarea iritaţiilor, dermatozelor şi psoriazisului.
Consumul de migdale întăreşte dinţii şi-i face mai sănătoşi.
Precauţii
Migdalele nu sunt indicate celor cu pietre la rinichi sau cu probleme biliare. Se recomandă consumul de migdale naturale, crude, întrucât cele prăjite şi sărate pot crea hipertensiune.
Recomandări finale
Doza zilnică recomandată pentru menţinerea unei bune sănătăţi a inimii şi minţii este de 15-20 de sâmburi de migdale crude pe zi, circa 20-40 de grame.
Ştiai că laptele de migdale poate înlocui laptele matern? Se poate urma o cură cu lapte de migdale preparat din 50 g miez de migdale, 50 g miere de albine şi un litru de apă plată.
Se îndepărtează coaja migdalelor prin înmuiere şi se pisează amestecând cu apă până se formează o pastă. Se foloseşte toată cantitatea de apă indicată mai sus, apoi se scurge.
Conţinutul rezultat se combină cu miere şi se foloseşte şi în caz de convalescenţă.
Laptele de migdale este recomandat şi pentru bolile de stomac, afecţiuni respiratorii, afecţiuni urinare şi palpitaţii.
Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.
Interesant si bine de retinut