Argila – Pământul Miraculos Care Salvează Vieţi

Argila este un pământ miraculos, un medicament misterios lăsat de Dumnezeu pe pământ, redescoperit de curând de medicina modernă. Este un produs cu atât mai straniu cu cât prezintă o compoziţie asemănătoare cu cea a organismului uman. Oamenii de ştiinţă se găsesc neputincioşi în a explica modul în care argila îşi croieşte drum prin corp pentru a ajunge exact acolo unde se află durerea pentru a o absorbi în întregime.

Agila (lut) este o rocă sedimentară cu proprietăţi vindecătoare de excepţie. Este considerată un panaceu universal, întrucât acţionează direct asupra afecţiunii, fără să creeze efecte secundare. Terapia cu argilă a fost practicată încă din antichitate, iar astăzi este ridicată la rang de doctorie a viitorului.

Argila conţine o gamă completă de minerale: calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu sau siliciu. Acţionează ca un dezinfectant, remineralizant, regenerator, cicatrizant şi antitoxic. Are efecte stumulante puternice mai ales asupra glandelor endocrine.

Efecte curative argila

Argila se poate administra intern şi extern, sub formă de cataplasme şi băi. Argila galbenă este cea mai bună, întrucât conţine cea mai mare cantitate de minerale. Apa de argilă şi laptele de argilă se pot găsi la magazinele naturiste.

• Curăţă organismul de toxine
• Încarcă celulele cu energie vitală
• Tonifică sistemul nervos
• Reglează tensiunea
• Combate diabetul
• Reglementează digestia şi vindecă arsurile la stomac
• Combate hiperaciditatea, ulcerul şi gastrita
• Vindecă ciroza şi insuficienţa hepato-biliară
• Tratează bronşitele, tuberculoza, sinuzita şi otita
• Ajută la buna funcţionare a glandelor endocrine
• Tratează insuficienţa tiroidiană
• Vindecă bolile de nervi
• Tratează hemoroizii şi fisurile anale
• Tratează abcesele dentare şi micozele bucale
• Ameliorează durerile reumatice
• Este recomandată în obezitate
• Previne şi tratează cancerul de stomac, de colon, de rinichi şi de vezică biliară
• Vindecă arsuri şi afecţiuni ale ochilor

Uz intern argila

Sub formă internă se recomandă apa argiloasă, câte un pahar de 3 ori pe zi. Se ia de regulă dimineaţa, pe stomacul gol şi înaintea meselor. Seara se va bea cu o oră jumătate înainte de culcare. Se prepară dintr-o linguriţă de argilă la un pahar cu apă, de cu seară pentru a doua zi.

Cura internă cu argilă se poate face pe o durată de 3 săptămâni, timp în care se consumă câte un pahar de apă de argilă pe zi în prima săptămână. În celelalte două săptămâni se trece pe lapte de argilă, câte un pahar pe zi. Pentru menţinere, se poate urma un tratament de  6 luni. În primele 3 zile se bea doar apa, fără argila din pahar, apoi se amestecă compoziţia şi se bea cu totul, timp de 10 zile pe lună.

Nu se recomandă consumul băuturilor alcoolice sau a produselor grase pe perioada tratamentului cu argilă. Efectele de detoxifiere asupra organismului vor fi vizibile imediat, în urina închisă la culoare şi în simptome de constipaţie sau diaree.

Atenţie! Cura cu argilă nu are efecte dacă nu se respectă restricţiile şi recomandările din regimul alimentar.

Argila - Pământul Miraculos Care Salvează Vieţi

Uz extern argila

Pentru afecţiuni sau dureri externe, se recomandă pasta de argilă sub formă de cataplasme. Se prepară din argilă şi apă. Compoziţia se amestecă până se obţine o pastă densă. Se foloseşte de regulă o lingură de lemn.

Pentru acnee, argila se lasă să acţioneze timp de 15 minute.

Pentru bronşite, se aplică pudră de argilă rece, sub formă de cataplasme.

Argila este minunată şi pentru clisme sau spălături vaginale. Se folosesc în acest scop 3-4 linguri de argilă la un litru de apă.

Băile cu argilă sunt ideale pentru eliminarea toxinelor şi fortificarea sistemului imunitar.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.