CIMBRUL – o plantă triplu miraculoasă: antibiotic, antiinflamator, anticancerigen

Mai mult decât o plantă aromată care dă un gust senzațional mâncărurilor, cimbrul este o plantă medicinală miraculoasă care ar putea revoluționa industria farmaceutică, și ar trebui să ne obișnuim să-l privim astfel, și mai ales să-l folosim ca atare.

Cimbru

Cimbru

De fapt, titlul nu redă în totalitate mulțimea proprietăților terapeutice senzaționale ale cimbrului. Această plantă este mai degrabă un panaceu, care întrunește acțiunea celor mai diverse și puternice medicamente: antibiotice, antiinflamatoare, antihistaminice, anti-ulcerogene, antibacteriene sau anticancerigene.

Cimbrul, mai tare decât  antibioticele  de sinteză

Foarte multe persoane iau antibiotice “după ureche”, mai ales în caz de sinuzită, infecții urinare, acnee sau febră, când adevăratul motiv poate fi de fapt o tulburare a celulelor mastocite (inclusiv intoleranță la histamină), care mimează aceste boli. Activitatea antibiotică a cimbrului este atât de puternică încât acesta poate fi utilizat pentru a reduce rezistența bacteriilor la penicilină și alte antibiotice sintetice.

Ingredientul activ din cimbru – numit timol, este un fungicid extraordinar, cu efecte puternice de combatere a candidei, o afecțiune cauzată de asemenea în multe cazuri de o intoleranță la histamină. Timolul crește de asemenea procentul de acizi grași Omega 3 în organism, în special în membranele celulare ale creierului, rinichilor și inimii. Alți compuși puternici regăsiți în cimbru sunt: antioxidanți (flavonoie), eugenol, fenoli alifatici, saponine și luteină.

Mai multe cercetări realizate în Germania, Japonia, Spania, Anglia și România au arătat că uleiul de cimbru conține compuși cu efecte antibiotice extrem de puternice împotriva unei gamei foarte largi de boli. Acest ulei ucide microorganismele prin atacarea membranei celulare a bacteriilor. Vestea cea mai bună este că bacteriile nu pot dezvolta rezistență la uleiul de cimbru.

♣ Infecții bacteriene tratate cu cimbru

O serie de studii științifice recente au arătat că uleiul de cimbru este nu doar un antibiotic în sine, ci și un potențator al efectelor antibioticelor clasice. De aceea, acesta poate fi luat concomitent cu un tratament antibiotic în cazul unor bacterii puternice, rezistente la medicamente, dar și pentru prevenirea recidivelor infecției.

– Stafilococul auriu (infecții urinare, infecții respiratorii)
– Clostridium botulinum (botulism)
– E. coli (infecții urinare, renale, digestive)
– Shigella sonnei (toxiinfecție alimentară, dizenterie)
– Bacillus subtilis (gastro-enterită)
– Salmonella enteridis (toxiinfecție alimentară)
– Campylobacter jejuni (infecții gastro-intestinale)
– Lysteria moncytogenes (infecții care afectează sistemul digestiv și nervos)
– Viermi intestinali
– Acnee
– Infecții ale pielii

Mod de administrare

Ulei de Cimbru

Ulei de Cimbru

Contra tuturor infecțiilor bacteriene se poate urma un tratament de 7-12 zile, timp în care se iau câte 3-5 picături de ulei volatil de cimbru, de 3-4 ori pe zi, cu apă sau miere.

Datorită acțiunii sale antibacteriene, cimbrul poate fi folosit și ca deodorant. Rețeta este simplă: amestecați un pic de ulei de cocos (solid) cu o mână de cimbru tocat mărunt.

Cimbrul reduce de asemenea spasmele musculare, fiind recomandat în artrită, bronșită, tuse și dureri de stomac.

Oregano este o altă plantă aromată înzestrată cu aproape aceleași proprietăți ca și cimbrul. Nu ezitați să folosiți plantele aromate mai des, în mâncăruri, sub formă de ceai, tinctură sau ulei, inclusiv scorțișoara și cuișoarele, acestea fiind adevărate medicamente de prevenire și tratare a bolilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

8 comentarii

  1. de unde cumparam ulei de cimbru? sau cum se prepara ?

  2. si eu vreau sa stiu cum se prepara

  3. Este intradevar,,miraculoasa” eu am avut probleme cu imunitatea in sezonul virozelor si pe mine ma ajutat foarte mult infuzia de patlagina si de cimbru sau cimbrisor de deal eu iubesc f. mult aceste plante si galbenelele, sau cum ii mai zice filimica ( caledulaa oficinalis )

  4. Cimbrul de grădină, cimbrișorul de câmp, leacuri de la Dumnezeu pentru cine crede…

  5. Foarte bun de asemenea pentru tulburari digestive si balonari 👍

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.