PELINUL regenerează ficatul și curăță tot corpul de impurități

Cel mai puternic tonic amar din flora românească, pelinul este o plantă miraculoasă, renumită îndeosebi pentru capacitatea naturală de a curăța ficatul și tubul digestiv.

Cei care îl consumă pot simți imediat efectele binefăcătoare ale acestuia, întrucât are capacitatea de a reda vigoarea întregului organism.

Pelin (Artemisia absinthium L.)

Pelin (Artemisia absinthium L.)

Tinctură de pelin pentru regenerarea ficatului

Dat fiind că tratamentele pentru ficat sunt foarte scumpe, ar fi păcat să nu profităm de capacitatea naturală a plantelor de a ne vindeca.

Pelinul poate fi cules (frunze și tulpini) direct din natură, sau se poate procura de la orice magazin naturist. Cea mai eficientă formă de administrare a plantei este tinctura.

Ingrediente

• 100 g de pelin uscat (sau 1 mână de plantă proaspătă)
• 400 ml de alcool rafinat de 60 de grade

Preparare

Pelinul tocat mărunt se introduce într-o sticlă sau într-un borcan, și peste el se toarnă alcoolul. Se închide ermetic, și se lasă 14 zile la macerat. În acest interval, recipientul cu tinctura trebuie agitat de 3 ori pe zi.

După finalizarea perioadei de macerare, alcoolul se strecoară printr-o bucată de tifon dublu în sticluțe închise la culoare. Tinctura de pelin astfel obținută se păstrează la frigider.

Administrare

Se iau câte 10 picături de tinctură de pelin, de 3 ori pe zi. Acest tratament poate fi urmat doar de 2 ori pe an, respectiv primăvara și toamna. Ajută la regenerarea celulei hepatice și la eliminarea balonărilor.

Ceaiul, pulberea și siropul de pelin

Descoperit în anul 1600 î.Hr., pelinul este una din cele mai vechi plante medicinale din istorie, folosită de greci, de romani și de dacii noștri.

Pelinul apare ca remediu des folosit în mănăstiri, începând cu Evul Mediu. Preotul Kneipp recomanda pelinul tuturor suferinzilor de ficat sau de stomac, sub formă de pulbere (o doză mică), adăugat la supe, sau ca piper, pentru mâncărurile de zi cu zi.

Pelinul se poate mai poate folosi sub formă de ceai, pulbere sau sirop. Ceaiul din frunze de pelin este un leac extraordinar pentru bolile de stomac, având acțiunea unui pansament gastric.

Cei bolnavi de ficat, rinichi, pancreas sau bilă (dischinezie biliară) pot urma o cură cu infuzie de pelin (1 linguriță la 400 ml de apă clocotită) timp de 21 de zile.

Dacă suferiți de balonare, se beau câte 50 ml, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, timp de 7 zile.

Pulberea și siropul de pelin ajută la cicatrizarea leziunilor ulceroase, dar și la regenerarea unui ficat bolnav, sau la tratarea stărilor de balonare.

Contraindicații

Preparatele din pelin nu se administrează pe o durată mai mare de 14 zile. Efectele secundare sunt: greaţă, ameţeală, vomă, tremur şi convulsii.

Consumat în exces, pelinul poate da greaţă, agitaţie, pierderea cunoştinţei sau a memorie, halucinaţii sau tulburări psihice.

Produsele din pelin nu sunt indicate pe perioada sarrcinii, pentru că poate duce la avort spontan. Pelinul nu este recomandat persoanelor cu probleme ale sistemului nervos, sau afecţiuni intestinale. Bolnavii slăbiţi nu trebuie să bea ceai de pelin.

Sursa: https://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/6579/pelinul-6-leacuri-miraculoase-din-batrani/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. amar ca fierea, brrrr, dar daca trebe….trebe

  2. da stiam dar nu pot sal beau pentru ca trebuie baut dimineata pe stomacul gol si este foarte amar

  3. Alcool la un ficat fibrozat ? Nu cred!

  4. bai frate uite cum sta treaba .In primul rind dupa ce lai tocat marunt ca pe patrunjel al poti pune in miere de albine si al lasi la macerat cam 20 zile intorcand borcanu mereu cu fundul in sus de cate ori ai ocazie .La 200 gr planta eu am pus cam 1 kg miere .Bine inteles ca am folosit un borcan de 2 litri ca sa ramana spatiu liber sa pot intoarce borcanul invers sa se poata face amestecarea.Dupa aceea iei cate o lingurita dimineata pe stomacu gol si nainte de masa seara si daca poti si dupamiaza e perfect .Nu tre sa bagi in tine ca un disperat doar ca sa vezi ceva semne de imbunatatire .Nu ,iei cate o lingurita daca nu te tine papilele gustative si cred ca e de ajuns .Ori si ce tratament naturist din plante se face pe un termen mai lung si abea dupa ceva vreme vei observa schimbari in bine .mai exista si varianta cashete ,adica sunt chestiile alea care se folosesc la tetraciclina de exemplu ,dar la no i nu se prea gasesc de cumparat .Dar nu e totul pierdut ,poti dilua mierea cu pelin in ceai si sa al bei cu paiul sau daca te tine beregata al torni direct pe gat sa eviti atingerea papilelor gustative .Sau in tava de la congelator pentru cuburi de gheata poti pune compozitia pina se solidifica si o inghiti ca pe o bonboana .cam atata mia venit mie in minte momentan dar daca va puneti imaginatia la treaba poate gasitit alte metode mai bune .Ideea era ca nu trebuie sa faci tinctura cu alcool sati rupi ficatu in 14 .mierea conserva super bine orice.Pe deasupra in combinatie cu peinu merge foarte bine ,ba chiar am cititi de aceasta combinatie de miere cu pelin pentru a trata heliobacteri pilory . Orcum una peste alta pelinul odata ajuns in stomac omoara si foarte multi viermi intenstinali si multe bacteri care nu au ce cauta acolo .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.