Cafeaua de GHINDĂ, mai energizantă decât cafeaua obișnuită (rețetă și beneficii)

“Cafeaua” de ghindă este o propunere pe cât de ciudată, pe atât de interesantă pentru amatorii de rețete noi, 100% naturale și sănătoase. Cei care vor au disponibilitatea să încerce înlocuirea cafelei normale cu cafeaua de ghindă, nu vor regreta acest experiment, și vor simți negreșit efectele-i binefăcătoare, mai ales energizante și întineritoare asupra corpului și minții.

Ghinde

Ghinde

Cafea de ghindă:  rețetă

Pentru o cafea cu adevărat energizantă și gustoasă, la această rețetă se pot adăuga și boabe de năut. Pentru o porție de pulbere, folosiți următoarele cantități și ingrediente:

Ingrediente

• 20 de ghinde bine coapte
• 30 de boabe de năut

Preparare

Ghindele și năutul trebuie să fie coapte și uscate. Acestea se pun la prăjit într-o tavă încinsă bine, sau pe o plită. Se amestecă în continuu cu o lingură de lemn, sau se întorc pe toate părțile pentru a nu se arde. Nu trebuie lăsați nici să se rumenească prea tare, ci doar să se usuce bine.

După ce s-au uscat, ghindele și boabele de năut se lasă să se răcească 15 minute, apoi se dau prin râșnița de cafea, pentru a obține o pulbere fină. Pulberea obținută se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, undeva în dulap.

Utilizare

Cafeaua de ghindă se prepară la fel ca și cafeaua normală. Se pune la fiert 1 ceașcă de apă rece (200 ml), și se adaugă 1 linguriță de pulbere de ghindă și năut. Se lasă să dea în clocot, apoi se ia ibricul de pe foc și se mai adaugă 1 linguriță de pulbere. Se acoperă repede vasul cu un capac sau cu o farfurioară, și se lasă circa 2 minute la infuzat. Cafeaua astfel preparată se toarnă în ceașcă, și se consumă caldă, preferabil simplă, fără zahăr.

Ca tratament, se pot bea până la 3 cești de cafea de ghindă pe zi, vreme de o lună. Dacă se dorește înlocuirea cafelei obișnuite, cafeaua de ghindă se poate consuma zilnic.

Cafea de Ghindă

Cafea de Ghindă

Indicații terapeutice

Cafeaua de ghindă are și beneficii pentru sănătate. Are un efect similar cafelei obișnuite, însă după consumul acesteia, nu se mai resimte aceeași oboseală accentuată care survine de regulă după încetarea efectului cofeinei.

– Hemoragii interne
– Diaree
– Dizinterie
– Colită de fermentație
– Enterită
– Surmenaj
– Dureri de cap pe fond de stres și oboseală

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. toate bune si frumoase….dar la oras de unde ghinda?

  2. Eu una nu am curaj sa incerc o astfel e cafea,dar mai stii?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.