Uleiul esențial de pin reduce oboseala, germenii și infecțiile

Există un motiv întemeiat pentru care unele soluții de curățat au un parfum plăcut de conifere.

Includerea uleiului de pin în aceste produse se datorează proprietăților sale germicide și dezinfectante extraordinare.

Uleiul esential de pin reduce oboseala, germenii si infectiile

Uleiul esential de pin reduce oboseala, germenii si infectiile: Marco Verch Professional Photographer

Uleiul de pin – proprietăți

Părintele medicinei antice, Hipocrate, venera pinul, atribuindu-i un efect vindecător puternic asupra sistemului respirator uman.

În mod similar, americanii nativi foloseau acele de pin pentru prevenirea păduchilor și ploșnițelor.

Uleiul de pin, obținut prin extragerea uleiurilor esențiale din acele copacilor de pin, este un remediu puternic, asemănător uleiului esențial de eucalipt sau de arbore de ceai.

Aceste uleiuri acționează împotriva microorganismelor dăunătoare. Sunt foarte valoroase pentru farmacia casei.

Efectele terapeutice ale uleiului esențial de pin se datorează conținutului mare de fenoli, substanțe chimice acide din plante, care alungă germenii și bolile.

Uleiul de pin are de un efect vindecător și asupra sistemului endocrin, ajutând de asemenea corpul să curețe impuritățile pielii.

Uleiul esențial de pin poate fi privit totodată ca un tonic mental, care stimulează echilibrul psihic, și ca un stimulator pentru imunitate.

Indicații terapeutice

Inflamații și dureri

Uleiul esențial de pin este atât de puternic încât poate reduce roșeața și umflăturile la persoanele cu dureri articulare.

Aplicat extern, acesta poate ajuta la ușurarea durerilor musculare, datorită proprietăților analgezice.

Adăugat în apa de baie, sau folosit împreună cu alte uleiuri sub formă de masaj, poate ajuta la destinderea și ameliorarea durerilor reumatice.

Congestie nazală și pulmonară

Uleiul esențial de pin acționează ca un expectorant și decongestionant, ajutând corpul să elimine dizolve și să elimine excesul de mucus din nas și plămâni.

Acesta ajută de asemenea la reducerea riscului de infecții sinuzale.

Gripă și răceală, infecții bronșice

Uleiul de pin este un agent anti-viral natural, prin care ne ferește de gripă și răceală.

Urmând o dietă echilibrată, bazată în special pe alimente bogate în Vitamina C, uleiul esențial de pin ne poate ajuta să trecem sezonul rece cu mai puține episoade de gripă și răceală.

Studiile realizate la Universitatea din Maryland au arătat că uleiul de pin ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor bronșice.

Folosit sub formă de inhalație, uleiul de pin ajută inclusiv la eliberarea sinusurilor în caz de infecții ale aparatului respirator superior.

Boli degenerative, îmbătrânire prematură

Datorită capacității antioxidante prin care neutralizează acțiunea distrugătoare a radicalilor liberi, uleiul de pin încetinește procesul de deteriorare a celulelor corpului, și implicit de procesul de îmbătrânire.

Antioxidanții ne protejează de bolile de ochi (cataractă sau degenerescență maculară), degenerarea musculară sau boli ale sistemului nervos.

Toxine, infecții

Uleiul de pin acționează ca un toxic pentru organismele dăunătoare. Folosit în mod regulat, uleiul de pin ne poate proteja de infecții ale tractului urinar sau de infecții ale pielii.

Aromaterapie pentru trup și minte

Folosit pentru candela de aromaterapie, uleiul de pin are un efect energizant și stimulant asupra stării fizice și mentale.

Ca și agent aromaterapeutic, uleiul de pin poate fi folosit pentru combaterea oboselii cronice și a depresiei ușoare.

Îngrijirea pielii

Datorită prorpietăților sale dezinfectante și purificatoare, uleiul de pin poate fi extrem de util într-o varitate de probleme ale pielii: acnee, piciorul de atlet, furunculi, eczeme sau mâncărimi.

Aplicat pe pielea capului, poate fi folosit ca remediu pentru mătreață sau scalp uscat.

Germeni, bacterii, mucegai din casă

Uleiul de pin este un agent curățitor de excepție, datorită proprietăților dezinfectante și aromei pătrunzătoare.

Poate fi adăugat în sticle cu pulverizator pentru curățirea și împrospătarea aerului din casă. Acesta ajută în special în distrugerea bacteriilor din casă, inclusiv a sporilor de mucegai, candidă sau E.coli.

Cum se folosește uleiul de pin

Se adaugă 4-6 picături de ulei esențial într-o cadă cu apă, sau se diluează cu ulei de măsline și se aplică pe zonele afectate sub formă de masaj, pentru probleme respiratorii, dureri articulare etc.

Se poate folosi la inhalații (3-4 picături la 1 litru de apă fierbinte), sau la aromaterapie.

Dacă doriți să preparați ulei de pin în casă, puneți ace de pin mărunțite la infuzat în ulei de măsline (cât să le acopere), și lăsați la macerat 6 săptămâni.

Precauții

Uleiul esențial de pin trebuie folosit cu precauție, deoarece este foarte puternic. Utilizat nediluat, poate irita pielea și membranele mucoase.

Consumul intern poate fi periculos pentru sănătate.

Dacă doriț să folosiți un ulei esențial intern trebuie să vă asigurați că produsul cumpărat este conceput special pentru UZ INTERN, altfel poate fi toxic.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. multumesc pt info.pe care ni le dati ,sunt de un real folos

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.