ECHINACEA – unul din primele antibiotice și imunostimulatoare ale lumii

Calea spre vindecare este mult mai sigură și mai ușoară atunci când este presărată cu plante. Potrivit unor studii recente ale cercetătorilor americani, echinacea stimulează activitatea defensivă a organismului uman, și induce paraimunitatea.

Echinacea

Echinacea

Un antibiotic străvechi, confirmat științific

Echinacea este unul din cele mai vechi leacuri ale triburilor de indieni americani. Aceștia foloseau planta pentru a se trata de afecțiunile respiratorii, pentru a-și vindeca rănile, pentru a-și curăța sângele, și pentru a se feri de infecții. Primele teste științifice asupra plantei au fost făcute în anul 1900, de medicii cercetători din SUA.

O dată cu dezvoltarea industriei medicamentelor sintetice, echinacea a scăzut în popularitate. Populația a uitat pur și simplu de tratamentele cu plante medicinale, alegând produsele scumpe din comerț.

Din fericire, cercetătorii germani au avut grijă ca această plantă să nu fie dată așa ușor uitării. Aceștia au realizat peste 50 de studii în care au arătat că echinacea poate trata gripa și răceala, virozele, bronșita, sinuzita și poate înlocui cu succes antibioticele. Planta acționează întocmai ca și proteina interferonului, inhibând dezvoltarea și virușilor și paraziților intracelulari. Echinacea crește rezistența la infecții HIV/SIDA.

Cel mai vândut imunostimulator natural din lume

Statisticile arată că echinacea este cel mai bine vândut stimulent imunitar din lume. În fiecare an, sute de tone de echinacea sunt vândute în farmaciile din America, și nu numai, mai ales în sezonul de gripă și infecții respiratorii. Ajută de asemenea în cazuri de cistită și ale infecții urinare, herpes genital, candidoză genitală, otită, alergii respiratorii. Este o plantă prescrisă atât copiilor, cât și vârstnicilor și celor cu imunitatea scăzută.

Echinacea are o acțiune puternică nu numai asupra imunității, ci și asupra sistemului nervos. Planta mobilizează practic toate mijloacele de apărare a corpului împotriva infecțiilor, virozelor respiratorii, dar și împotriva tumorilor maligne.

Echinacea

Echinacea

♣ Purifică sângele și combate tumorile canceroase

Preparatele din echinacea au proprietăți imunomodulatoare, antivirale și bactericide, prin care ajută inclusiv la purificarea sângelui. Echinacea curăță sistemul limfatic, ajută la formarea leucocitelor și implicit susține lupta împotriva tumorilor maligne.

Echinacea ajută la tratarea mai multor boli:

– Boli digestive
– Afecțiuni cardiovasculare
– Boli ale glandei prostatice
– Afecțiuni bacteriene ale pielii
– Psoriazis. răni
– Acnee
– Arsuri ale pielii
– Artrită

Cel mai bun mod de administrare

Cel mai eficient și rapid mod de administrare este tinctura de echinacea. Pentru întărirea imunității, se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Eu dau fetelor mele propolis+echinaceea+vit C si au disparut problemele cu raceli frecvente si alte boli care apar in colectivitate

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.