▷▷▷ Pătrunjelul Elimină Pietrele la Rinichi

Remediile bătrâneşti rămân cele mai bune la capitolul sănătate. Plantele au efectul miraculos de a lua durerea şi de a ne transfera din energia lor vegetală. Este un schimb foarte profitabil pentru noi, oamenii.

Pătrunjelul Elimină Pietrele la Rinichi

Pătrunjel Pentru Pietrele la Rinichi

Pătrunjelul elimină pietrele la rinichi

Ceaiurile din plante medicinale sunt indicate în multiple tratamente care întăresc, purifică şi reîncarcă organismul cu substanţe nutritive. Pentru pietre la rinichi, leacurile băbeşti pe bază de pătrunjel fac adevărate minuni. Pătrunjelul are un efect diuretic de excepţie. Este de asemenea stimulant şi răcoritor. Este de mare ajutor în curele de detoxifiere după perioada rece. Pătrunjelul curăţă organismul de nisip, de săruri şi chiar de medicamente. Mai mult decât atâta, tratamentele din pătrunjel te scapă foarte uşor de pietrele de la rinichi.

Există mai multe tipuri de tratamente care se pot urma în acest sens. Toate sunt eficiente şi ieftine. Pătrunjelul este una din cele mai accesibile plante, la început de sezon cald.

Atenție, aceste rețete funcționează foarte bine în cazul pietrelor formate din fosfați sau minerale. Dacă pietrele conțin oxalați, ceaiul de pătrunjel are un efect contrar, în sensul că favorizează formarea de pietre. Așadar, înainte de a încerca acest tratament, este bine să faceți o analiză la urină pentru a afla ce conțin pietrele.

Ceai de frunze pătrunjel

Una din cele mai populare metode de eliminare a pietrelor la rinichi este infuzia de pătrunjel. Se pune la firet o legătură de pătrunjel verde mărunţit într-un litru de apă. Se lasă pe foc 10 minute, apoi se răceşte şi se strecoară. Se bea câte un pahar de infuzie zilnic, timp de 3-4 săptămâni.

Ceaiul de pătrunjel are un efect curăţitor extraordinar. Elimină rapid nisipul şi alte substanţe toxice care s-au depus pe rinichi de-a lungul timpului. Se poate bea şi în cazuri de icter, edem, astm, tuse, sau alte afecţiuni specifice ale rinichilor.

Efectele bolilor renale sunt vizibile la cei afectaţi sub forma pungilor de sub ochi. Pătrunjelul are darul de a vindeca şi acest simptom inestetic.

Ceai de rădăcina de pătrunjel

Un alt mod de eliminare a pietrelor la rinichi este consumul de ceai de rădăcină de pătrunjel. Rădăcina este mult mai eficientă decât frunza de pătrunjel. Se pune la fiert un kilogram de rădăcini de pătrunjel în 3 litri de apă. Se fierbe până scade la un litru. Se beau 3 căni pe zi pentru eliminarea pietrelor mici şi mari.

Uleiul de pătrunjel este folosit foarte des şi în aromaterapie, cu rol de purificare a organismului de toxine. Este ideal pentru pietre la rinichi, infecţii urinare, cistite, vase de sânge sparte, indigestie, colici, artrită, reumatism sau hemoroizi. Se folosesc 5-10 picături pe zi pentru provocarea menstruaţiei.

>>Alte întrebuinţări ale pătrunjelului

De la pătrunjel se folosesc seminţele, rădăcina şi frunzele. Seminţele de pătrunjel preparate sub formă de decoct sunt recomandate la stări de febră. Frunza de pătrunjel ajută la tratarea cancerului şi la vindecarea muşcăturilor de insecte.

Seminţele, atunci când sunt consumate sub forma de decoct, sunt folosite pentru febra intermitentă.

Pentru infuzie se pune o linguriţă de frunze la o cană de apă fiartă şi se lasă să se infuzeze timp de 20 de minute, sau se fierbe o linguriţă de rădăcină sau seminţe timp de 20 de minute, la o cană de apă. Doza este de un sfert de cană de 4 ori pe zi.

Remediile pe bază de pătrunjel nu sunt recomandate persoanelor care au rinichii slăbiţi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.