OREGANO ajută la slăbit și la reducerea inflamațiilor din corp

Folosit în mod special la pizza datorită aromei sale deosebite, Oregano este o plantă medicinală cu efecte imunostimulatoare și digestive nebănuite. Oregano are proprietăți antibacteriene, antifungice, anti-inflamatoare și anti-cancerigene. Studiile au arătat că uleiul de oregano ajută inclusiv la slăbit, datorită unei substanțe numite carvacrol, care reduce țesuturile adipoase.

Oregano Ajută la Slăbit

Oregano Ajută la Slăbit

Oregano pentru slăbit:  rețete

Ceai de oregano. Se pun 2 linguri de oregano uscat (sau 4 linguri de oregano proaspăt) la infuzat în 300 ml de apă clocotiă. După 10 minute, se strecoară. Se pot bea până la 2-3 căni de ceai de oregano pe zi, după mese.

Ulei de oregano. Acesta se poate procura de la magazinele naturiste. Se iau câte 3-4 picături de ulei esențial de oregano, de 3 ori pe zi, cu puțină miere. Cura durează 15 zile, și se poate relua după o pauză de 15 zile.

Studii

Un studiu nou realizat pe animale de laborator sugerează că un compus activ din uleiul de oregano numit carvacrol poate preveni obezitatea indusă de o dietă greșită, prin acțiunea de modulare a genelor și reducerea inflamațiilor din țesuturile adipoase albe.

Carvacrolul (2-methyl-5-isopropylphenol) este un compus fenolic monoterpen regăsit în uleiul esențial din numeroase plante aromate și condimente.

Scopul principal al acestui studiu a fost investigarea efectelor acestui compus asupra șoarecilor hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi – una din principalele cauze ale obezității din societatea modernă. Cercetătorii au dorit de asemenea să studieze efectul carvacrolului în procesul de termogeneză (producerea de căldură și pierderea în greutate), adipogeneză (producerea de grăsimi în organism) și inflamații.

Șoarecii masculi au fost împărțiți în 3 grupuri: primul grup a fost hrănit cu o dietă normală, grupul al doilea a primit o alimentație bogată în grăsimi, iar al treilea grup a urmat o dietă cu carvacrol.

Șoarecii care au fost hrăniți cu o carvacrol au prezentat o reduce semnificativă a greutății corporale, a grăsimii viscerale (grăsimea intra-abdominală) și a nivelurilor lipidelor din plasmă (colesterol și trigliceride), comparativ cu celelalte grupuri. Mai mult, țesutul adipos indus de dieta bogată în grăsimi, adipogeneza și inflamația au fost inversate de dieta cu carvacrol.

Un alt studiu, publicat în Jurnalul de Patologie Experimentală și Toxicologică a demonstrat că uleiul de oregano (și de cimbru) îmbunătățește colita și inflamația colonului la șoarecii de laborator (ulcerații și umflături), precum și inflamația cauzată de artrita autoimună. Un al treilea studiu publicat în Jurnalul Fitomedicină a dovedit efectele carvacrolului asupra regenerării și protejării ficatului.

Surse:

http://www.oawhealth.com/health-articles/2012/02/study-suggests-oregano-oil-for-weight-loss-and-inflammation.html

http://www.wellnessresources.com/weight/articles/oregano_oil_as_a_weight_loss_nutrient/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.