Legătura indispensabilă dintre plante şi om

Relaţia plantă-om este mult mai profundă decât putem percepe la o primă impresie.  Activitatea plantelor este fundamentală vieţii umane şi tututor animalelor de pe terra.

Organismele vegetale au trei roluri esenţiale: de a crea fotosinteză, respiraţie şi transpiraţie. Aceste activităţi ale plantelor stau la baza funcţionării optime a tuturor proceselor de pe suprafaţa globului.

Legătura indispensabilă dintre plante şi om

Legătura indispensabilă dintre plante şi om

Pe scurt, putem concluziona că viaţa pe pământ depinde de învelişul vegetal oferit de plante. Dacă plantele ar dispărea de pe pământ, totul s-ar transforma în scurt timp într-un imens deşert.

Plantele – uzine vii ale naturii

Oxigenul dăruit de plantele vii asigură echilibrul aerului din atmosferă, făcându-l în permanenţă respirabil pentru noi oamenii.

Plantele se folosesc de pământ, de apă, de aer şi de căldura soarelui pentru a prepara substanţe care nouă ne sunt indispensabile vieţii.

Fără aceste substanţe active, civilizaţia umană nu ar putea supravieţui.

Organismele vegetale sunt uzine vii ale naturii în care se fabrică medicamente pentru sănătate, uleiuri, grăsimi, mirodenii şi dulciuri pentru hrană, hârtie, materiale şi ţesături pentru haine, combustibil, parfumuri, şi multe alte ingrediente care sprijină viaţa pe pământ.

Frunza – o sursă esenţială de hrană

Plantele sunt un laborator în care se ţese şi se păstrează viaţa întregii planete, şi implicit a existenţei umane. Toate organismele verzi care trăiesc pe suprafaţa terrei ajută la buna oxigenare şi dezvoltare a lumii animale şi a omului.

Delicatele frunze verzi conţin toate substanţele organice necesare asigurării hranei pentru toate fiinţele vii de pe pământ. Frunzele şi copacii pot fi privite ca o sursă esenţială de hrană, sau ca un acumulator viu de energie.

Plantele care cresc pe pământ de atâţia ani au ajutat la dezvoltarea termocentralelor, la alimentarea locomotivelor şi la multe alte necesităţi casnice la care se foloseşte curentul electric.

Ţiţeiul este un alt tip de acumulator viu creat din trupul plantelor şi al animalelor moarte.

Ciclul vital dintre plante şi om

Cea mai semnificativă relaţie dintre om şi plante este evidenţiată de schimbul de oxigen şi dioxid de carbon care are loc atât de firesc.

Plantele respiră prin celulele verzi, eliminând afară oxigenul. Omul, prin respiraţie, ia din natură oxigenul şi eliberează dioxidul de carbon.

Plantele mai au în compoziţia lor substanţe care pot vindeca şi trata numeroase probleme de sănătate ale omului, cum sunt vitaminele sau mineralele, descoperite în jurul anului 1910 de către biochimstul polonez Casimir Funk.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.