Descoperă Calităţile Terapeutice ale Merelor

Banale şi modeste, merele ascund o bogăţie de substanţe nutriţionale cu rol benefic asupra sănătăţii noastre. Se spune despre mere că au darul de a preveni numeroase boli şi de a ne ţine departe de intervenţiile nedorite ale medicului.

Există o gamă variată de mere care se găseşte la noi în ţară, pe toată perioada anului. Merele sunt fructe ferme şi rezistente, dar zemoase şi dulci la interior. Se pot consuma oricând, oriunde, de către oricine. Studiile arată că un măr mediu are mai puţin de 100 de calorii şi nu conţine deloc grăsimi sau colesterol. Merele au în schimb cantităţi importante de carbohidranţi şi fibre dietetice.

Descoperă Calităţile Terapeutice ale Merelor

Mărul este un fruct popular, accesibil tuturor. De regulă, marile secrete de sănătate se ascund în alimentele şi plantele pe care le ignorăm cel mai mult. Merele au efecte miraculoase în prevenirea celor mai diverse boli şi în menţinerea sănătăţii: convalescenţă, febră, migrene, infecţii intestinale, boli de ficat, ulcer gastric şi gastrite, calculi biliari, reumatism şi sarcină. Le poţi consuma ca atare, sau incorporate în plăcinte sau prăjituri de post.

Merele şi ochii

Merele – mai ales cele coapte, au o canitate mare de Vitamina A. Un fruct pe zi poate proteja, îmbunătăţi şi trata vederea afectată în urma unor infecţii oculare.

Merele şi dinţii

Consumul de mere ajută la diminuarea bacteriilor şi la prevenirea apariţiei cariilor. Un măr mestecat bine produce mai multă salvă în gură, ceea ce ajută la curăţarea şi albirea dinţilor.

Merele şi oasele

Mărul este un remediu ieftin care le poate proteja pe femei de osteoporoza care apare de regulă în perioada de menopauză. Mărul ajută enorm la creşterea densităţii osoase şi la întărirea oaselor.

Merele şi inima

Coaja de măr conţine o substanţă care reduce riscul de apariţie a bolilor arterelor coronariene. Consumul a 2 mere pe zi combate ateroscleroza şi infarctul, şi ajută la întărirea muşchilor cardiaci şi a sistemului muscular general.Mărul are în compoziţia lui fibre solubile care în contact cu grăsimea din intestine duce la reglarea valorii colesterolului.

Merele şi digestia

Merele au fibre care îmbunătăţesc digestia prin stimularea tranzitului intestinal. Joacă un rol important în prevenirea constipaţiei şi a diareei. Consumul regulat de mere poate de asemenea preveni apariţia hemoroizilor şi atenua hemoroizii deja dezvoltaţi.

Merele şi diabetul

Mărul conţine fibre solubile care ajută la menţinerea unui nivel normal al zahărului din sânge. Se recomandă consumul a cel puţin un măr pe zi pentru reducerea riscului de dezvoltare a diabetului de tip II. Nu se recomandă merele uscate la bolnavii de diabet.

Merele şi sistemul imunitar

Se recomandă mai ales merele roşii, care sunt bogate în antioxidanţi. Aceste substanţe fortifică imunitatea, combat oboseala şi stresul acumulat. Merele sunt ideale pentru tratarea anemiei şi a obezităţi, dar şi pentru ameliorarea stărilor de surmenaj fizic şi psihic.

Merele şi maladia Parkinson

Boala Parkinson se caracterizează prin descompunerea celulelor nervoase ale creierului care produc dopamină. Merele şi alte fructe sau legume bogate în fibre pot combate îmbătrânirea precoce a creierului.

Merele şi cancerul

Flavonoizii din mere au capacitatea de a reduce riscul apariţiei cancerului pancreatic, de ficat, de colon şi de sân. Coaja mărului este cea mai bogată în substanţe care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. De aceea se recomandă consumul de mere cu tot cu coajă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

1 comentariu

  1. un mar pe zi,tine doctorul departe

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.