Coada-Calului – Tratamente Interne și Externe

Regnul vegetal este extrem de bogat în plante şi ierburi vitale pentru sănătatea omului. Alături de brusture, Coada-calului este una din cele mai vechi plante româneşti cu puteri vindecătoare care au primit poruncă de sus să crească pe teritoriul ţării noastre. Despre coada-calului se spune că are puterea de a înceta procesul de îmbătrânire al omului și de a-l feri de boli.

Coada-Calului – Planta Care Previne Îmbătrânirea Omului

Coada-Calului – Planta Care Previne Îmbătrânirea Omului

Coda-calului – Proprietăți 

______________________________________________

Coada-calului (Equisetum arvense) era considerată de vechii romani o plantă sfântă, o plantă menită să facă minuni în rândul celor bolnavi. În folclor, Coada-calului se mai numeşte şi baba ursului, coada iepei, brădişor, opintici sau părul porcului. Se spune despre această plantă că scopul ei pe pământ este de a ajuta oamenii. Ţăranii noştri au observat că animalele care mâncau coada-calului de pe câmp nu mai dădeau lapte sau rămâneau chiar sterpe.

Coada-calului are în compoziţia sa uleiuri volatile, săruri de potasiu, acid silicic, Vitamina C, beta-sitosterol, fitosterol şi alte substanţe active cu rol anti-inflamator, antimicrobian şi antiseptic. Coada-calului are marele dar de a favoriza digestia, de a stimula fluxul sangvin şi de a creşte acuitatea vizuală.

Coada-calului – Tratamente interne

______________________________________________

Coada-calului se poate prepara sau cumpăra de la magazinele Plafar sub formă de tinctură, pulbere, ceai, cataplasme sau suc.

> Gastrită hiperacidă şi ulcer – se beau câte 2-3 căni de ceai de Coada-calului zilnic. Efectul este de vindecare a tulburărilor renale care apar pe fondul unor boli infecţioase. Sau se poate lua câte o linguriţă de pulbere de plantă, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

> Arterioscleroza – se iau câte 2-3 linguriţe de pulbere de Coada-calului pe zi. Efectul este de scădere a tensiunii arteriale şi de prevenire a obturării vaselor de sânge.

> Diabet de tip II – se ia câte o linguriţă de pulbere de Coada-calului cu 10 minute înainte de fiecare masă, timp de 4 săptămâni. Are efect rapid de scădere a glicemiei.

> Infecţii renale şi urinare (cistite, nefrite) – se beau câte 1-2 litri de infuzie combinată de Coada-calului zilnic, timp de 12 zile, cu 7 zile pauză.

> Prolaps uterin – se bea câte un litru de infuzie combinată de Coada-calului pe zi, timp de 30 de zile, cu 3 luni pauză. Tratamentul se poate relua la nevoie. Se mai pot face în paralel şi băi de şezut cu infuzie de Coada-calului, o dată la 2 zile. Efectul este de tonificare a uterului şi de prevenire şi ameliorare a simptomele care apar în cazul acestei afecţiuni.

> Hemoragii abundente la menstruaţie – se iau 2-3 linguriţe de pulbere de Coada-calului la început, pentru oprirea hemoragiei, apoi se continuă încă 5 zile cu câte 1-2 linguriţe, de 2 ori pe zi.

Coada-calului – Tratamente externe

___________________________________________________________________________________________

> Gingivite – se clăteşte gura cu infuzie combinată de Coada-calului, timp de 5 minute, de 3 ori pe zi.

> Hemoragii nazale – se pune o linguriţă de sare într-un pahar cu infuzie combinată de Coada-calului şi se trage puţin pe nas pentru oprirea sângerării. Sau se pot picura câteva picături de tulpină zdrobită.

> Eczeme şi mâncărimi – se fac spălături cu decoct de Coada-calului şi se aplică o cataplasmă pentru 1-3 ore pe locul afectat.

> Transpiratie abundenta a picioarelor – se iau câte 3 linguriţe de pulbere de Coada-calului, de 3 ori pe zi, timp de 2-3 luni. Sau se fac băi fierbinţi la picioare cu infuzie combinată de Coada-calului.

> Micoze la degetele de la picioare – se înmoaie zona afectată în infuzie combinată concetrată de Coada-calului (6 linguri de plantă la un litru de apă).

> Hemoroizi sângeroşi – se fac băi de şezut cu infuzie combinată de Coada-calului pentru reducerea inflamaţiilor.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. sa bei 1 1/2 l de ceai in 20 minute si sa stai in apa in care ai fiert c.calului iti alina durerile si in timp scapi de pietre la rinichi

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.