Lămâia – Secrete de Sănătate

Lămâia este un fruct miraculos care ascunde o bogăţie de substanţe vitale pentru corpul nostru. Are efecte terapuetice excepţionale în combaterea otrăvirilor, infecţiilor şi bacteriilor. Stimulează sistemul imunitar şi curăţă ficatul. Zeama de lămâie este un bun digestiv care ajută enorm în curele de slăbire.

Valori nutritive lamaie

Lămâile sunt dotate cu acid citric, Vitamina C, Vitamina B, fosfor, proteine, calciu, fier, magneziu şi sodiu, calorii, fibre dietetice, carbohidranţi totali, proteine. Este considerat un fruct cu proprietăţi antioxindante şi anticancerigene.

Lămâia – Secrete de Sănătate

Efecte terapeutice lamaie

Sucul de lămâie este nu doar răcoritor şi revigorant, ci şi vindecător de boli. Zeama de la lămâie combate declanşarea diabetului şi ajută la îngrijirea pielii. Alte beneficii:

• Indigestie şi constipaţie
• Boli de stomac
• Pietre la rinichi şi pietre biliare
• Infecţii ale gâtului, tulburări respiratorii
• Febră, răceli şi probleme dentare
• Hemoragii interne
• Accidente cerebrale vasculare
Hipertensiune arterială
• Reumatism
• Holeră
• Obezitate
Căderea părului
• Afecţiuni ale pielii: arsuri solare, înţepături de insecte, acnee, eczeme, riduri, puncte negre

Lămâia – Secrete de Sănătate – În cazuri de răceală şi febră, se administrează o cană de apă fierbinte cu suc de la 1-2 lămâi şi puţină miere de albine. Se bea la fiecare 2 ore pentru scăderea temperaturii.

– Pentru acnee, se recomandă consumul de limonadă de lămâie, în fiecare dimineaţă. Sau se poate aplica vată cu suc proaspăt de lămâie direct pe zona afectată pentru tot parcursul nopţii. A doua zi se clăteşte faţa cu apă din abundenţă. Se va simţi o uşoară senzaţie de usturime.

 

– Pentru sănătatea dinţilor, se aplică suc proaspăt de lămâie pe zonele dureroase ale dinţilor. Sucul se poate folosi şi pentru masarea gingiilor sângeroase şi combaterea mirosului neplăcut cauzat de acestea.

– Pentru anxietate, agitaţie, ameţeală, tensiune şi oboseală, se pot face inhalaţii cu ulei de lămâie sau se poate aplica puţin ulei pe o batistă pentru o inhalaţie mai rapidă.

– Pentru păr, se aplică suc de lămâie la baza scalpului. Se fac clătiri ale părului după spălarea cu şampon, pentru îndepărtarea mătreţii şi a ruperii firului de păr.

Beneficii neştiute

Lămâia se poate consuma şi prepara sub forme diverse: ca suc sau ca limonadă, ca dressing pentru salate, ca ceai, sau sub formă de cataplasme pentru baie.

Dincolo de calităţile sale miraculoase asupra corpului, lămâia poate fi întrebuinţată şi ca un detergent natural. Lămâia este utilizată cu succes pentru curăţarea diferitelor materiale şi instrumente de bucătărie. Sucul de lămâie alungă ţânţarii şi poate fi utilizat ca odorizant de cameră sau birou.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.