Opt plante care alungă oboseala

Starea permanentă de molşeală şi epuizare psihică se poate trata cu ajutorul tratamentelor naturiste.

Oboseala se poate datora suprasolicitării la locul de muncă. Din fericire, există plante care dau rezultate foarte bune în această problemă.

Opt plante care alungă oboseala

Opt plante care alungă oboseala

Opt plante care alungă oboseala

Iată care sunt cele mai bune plante medicinale pentru combaterea oboselii, precum și modul de preparare și administrare a lor.

Urzica

Infuzia de urzică este recomandată mai ales în stările de anemie. Se prepară dintr-o lingură de plantă la 150 ml de apă fierbinte, din care se beau câte 3 căni pe zi, timp de 7 zile.

Se poate folosi și tinctura de urzică – 10 picături, de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile.

Busuiocul

Se administrează câte 3-4 linguriţe de tinctură de busuioc pentru stimularea imunităţii şi pentru recâştigarea energiei pierdute.

Traista-ciobanului

Se recomandă infuzia de traista-ciobanului (o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită). Se beau 2 căni pe zi, până la remedierea stării de oboseală.

Cătina

Se prepară un ceai de boabe de cătină şi se bea îndulcit cu miere de albine, 2-3 căni pe zi. Cătina albă este un revizalizant natural şi are efect rapid în combaterea lipsei de vlagă. Se urmează o cură de 2 săptămâni cu ulei de cătină, pentru un efect şi mai eficient. Cătina albă nu se consumă după ora 3, deoarece poate da insomnie.

Ginseng

Acest produs tratează cu succes stările de epuizare şi moleşeală şi revigorează întregul organism extrem de rapid. Ginseng-ul se poate găsi sub formă de ceai sau tablete la farmacii şi la Plafar.

Angelica

Se administrează sub formă de decoct (o linguriţă de rădăcină la 250 ml de apă, infuzată timp de 10 minute). Din acest preparat se beau 2 căni pe zi.

Coacăze negre

Se bea sucul obţinut prin stoarcerea a 4-5 pumni de bobiţe de coacăze. Cura constă în 1-2 pahare pe zi, timp de 5-7 zile.

Se poate face preparatul în casă din fructe proaspete, sau se poate cumpăra gata făcut de la magazinele naturiste. Ajută enorm la refacerea tonusului fizic şi psihic.

Măceşe

Acest fructe dau energie şi vitalitate unui organism afectat de suprasolicitare. Se consumă sub formă de infuzie, ceai sau sirop. Tratamentul cu măceşe previne instalarea oboselii la nivel fizic şi intelectual.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.