Castane comestibile în miere – un preparat medicinal delicios

Castanele comestibile sunt o delicatesă tradițională, cu o aromă dulce și proprietăți terapeutice renumite din cele mai vechi timpuri. Conțin fier, magneziu, fosfor, zinc, potasiu, calciu, fibre, Vitamina C, Vitamina E și Vitamine din complexul B. Sunt o alegere inspirată pentru cei care suferă de boli de inimă, diabet, depresie, anxietate, oboseală cronică, stres, varice sau hemoroizi.

Rețetă Castane cu Miere

Rețetă Castane cu Miere

Castane cu miere:  rețetă

Se recomandă prepararea acestei rețete în cantități mici, pentru a consuma preparatul cât mai proaspăt. O doză nouă se poate pregăti imediat după terminarea preparatului.

Ingrediente

• 5 castane
• 1-2 lingurițe de miere

Preparare

Castanele se crestează în coajă, în formă de X, și acoperă cu apă rece. După primul clocot, se dă focul mic, și se lasă la fiert circa 10-40 de minute, sau până când se înmoaie. Se decojesc cât sunt calzi, și se pun cu mierea într-un blender, pentru a obține o pastă. Sau se pot zdrobi manual, într-un mojar.

Se iau câte 2-3 lingurițe de preparat pe zi, dimineața, și la cină, timp de câteva săptămâni.

Indicații terapeutice

– Întăresc imunitatea
– Ajută la tratarea bronșitei și tusei convulsive
– Curăță și regenerează sângele
– Refac rezervele de energie ale corpului
– Reglează digestia
– Combat depresia
– Scad colesterolului
– Previn și ajută la tratarea bolilor de inimă și rinichi
– Scad riscul de infarct miocardic
– Cresc diureza
– Ameliorează durerile menstruale
– Ajută în tratamentul varicelor, hemoroizilor
– Ajută la slăbit, stimulează metabolismul
– Îmubnătățesc elasticitatea vaselor de sânge

Castanele comestibile se por procura din piețe. Nu trebuie consumate crude, deoarece conțin tanin și pot cauza greață sau vomă. Se consumă fierte, prăjite, coapte, sub formă de piure, adăugate la supe, sau măcinate sub formă de făină și folosite la copt.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Cand eram studenta la Cluj,erau vanzatori de castane coapte pe strada,of ce bunatate!In cofetarii si la Alimentara se vindea piureu de castane,oare se mai gaseste asa ceva?

  2. sunt sanatoase CRUDE, Mancate ca atare.

  3. castanele fierte sunt dulci de te lesina si sa mai pui si miere …

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.