Gemoterapia – terapia cu muguri, mlădiţe şi sevă verde

Gemoterapia este clasificată de mulţi specialişti ca o nouă fitoterapie, la care s-a revenit în ultimele decenii.

Ea propune vindecare boli cu ajutorul celor mai fragede mlădiţe şi muguri verzi. Produsele gemoterapice se adresează unei largi game de afecțiuni.

Gemoterapia

Gemoterapia

Întreaga natură care se trezeşte la viaţă în fiecare primăvară revine cu o nouă forţă terapeutică ascunsă de ochii noştri.

Cel mai mic mugure şi firicel de iarbă vie tăinuieşte în inima lui harul vindecării. Din fericire, există oameni care au descoperit acest izvor de sănătate care irigă planeta noastră şi au depus eforturi uriaşe pentru a revela din bogăţiile vindecării prin preparatele naturale.

Ce este gemoterapia? 

Gemoterapia provinde din cuvântul latinesc „gemmae”, care înseamnă mugure. Se mai numeşte şi Meristemoterapie.

Vindecarea cu muguri este o practică veche, reluată de curând de cercetătorii contemporani, mai cu seamă în Occident.

Această terapie are la bază folosirea de ţesuturi embrionare de plante: muguri, mlădiţe, sevă, scoarţă de ramuri şi seminţe.

Produsele gemoterapice au rolul de a curăţa şi reface funcţiile celulare.

Tratamente cu muguri 

Plantele tinere ale primăverii reprezintă o sursă naturală de vindecare prin detoxifiere.

S-au făcut numeroase studii pentru a demonstra virtuţile taumaturgice ale mlădiţelor, mugurilor şi scoarţei interne a plantelor lemnoase.

Extractele de muguri şi mlădiţele de arbori au efecte asemănătoare cu cele ale hormonilor de sinteză. Diferenţa este că efectul produselor gemoterapice este 100% natural.

Ele curăţă organismul fără a afecta vreun organ sau vreo altă funcţie.

Pentru o cură de detoxifiere, se folosesc în special ţesuturile verzi şi lemnoase ale stejarului, zmeurului, coacăzului negru sau rozmarinului.

Extractele din tei, smochin şi păducel ajută la calmarea stărilor de tensiune, la îmbunătăţirea psihicului şi a stării generale de bine.

Gemoterapia este de un real ajutor celor care suferă de boli care apar pe fond nervos sau din pricina unor tulburări emoţionale şi hormonale.

Substanţele din aceste plante sunt extrase la rece, pentru a păstra cât mai mult din structura lor naturală.

Corpul nostru reacţionează foarte bine la aceste substanţe şi le primeşte într-un mod foarte prietenos. Nu se ştie exact cum acţionează aceste produse asupra organismului. Cert este că modificările sunt extrem de benefice.

Tratamente gemoterapeutice

O cură de detoxifiere cu muguri trebuie să dureze aproximativ 2 luni. În cazul bolilor servere, se poate urma un tratament de un an, cu pauze specifice.

Astenia de primăvară – se recomandă stejarul, rozmarinul şi mesteacănul pentru combaterea oboselii şi a depresiei.

Sistem imunitar scăzut – se recomandă bradul, calinul şi mesteacănul pufos pentru creşterea imunităţii, fortificarea organismului şi tratarea afecţiunilor pulmonare.

Dureri de cap – se recomandă măceşul pentru cefalee, migrene şi alte dezechilibre ale sistemului nervos.

Probleme cu colesterolul – se recomandă măslinul şi fagul pentru scăderea clesterolului.

Gastrita hiper-acidă – se rcomandă smochinul pentru tratarea ulcerelor gastro-duodenale şi a gastritelor care apar pe fond emoţional.

Alergii – se recomandă mlădiţele şi mugurii de cedru şi mugurii de coacăz negru pentru vindecarea alergiile de la nivelul pielii (mâncărimi, erupţii şi usturimi).

Varice – se recomandă păducel şi castan.

Gemoterapia – contraindicații 

Gemoterapia nu are efecte adverse. Tratamentele cu preparate gemoterapice pot fi urmate şi de către copii, sugari şi femei gravide.

Produsele trebuie diluate în puţină apă şi ţinute câteva secunde în gură înainte de a le înghiţi.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.