Clicky

CEAIUL DE OREZ – Elixirul Anti-Cancer al Japonezilor

Ceaiul de orez este o rețetă populară în Japonia, numită “Genmaicha”, și se prepară din orez brun sau din orez alb și ceai verde. Mai jos puteți găsi atât rețeta originală de Genmaicha, cât și o variantă mai românească a ceaiului de orez, care conține orez alb, scorțișoară și vanilie.

Rețetă Ceai de Orez  
Rețetă Ceai de Orez

Rețetă Ceai de Orez

Acest ceai este foarte gustos și aromat, îndrăgit inclusiv de copii. Dincolo de gustul dulce și atractiv, ceaiul de orez are și proprietăți terapeutice. Ajută îndeosebi la calmarea unui stomac agitat, în caz de vărsături sau diaree.

INGREDIENTE

• 1/4 cană de orez
• 6 căni de apă
• miere, scorțișoară și esență de vanilie după gust

PREPARARE

Se pune orezul la fiert cu apa, circa un sfert de oră. Se strecoară ceaiul, și se adaugă vanilia, scorțișoara, iar la final mierea de albine. Ceaiul de orez se bea cald, dacă există probleme digestive.

Rețetă Ceai Verde cu Orez Brun  
Rețetă Ceai Verde cu Orez Brun

Rețetă Ceai Verde cu Orez Brun

Dacă doriți să faceți rețeta originală japoneză de ceai Genmaicha, urmați instrucțiunile de mai jos. Orezul brun este mai sănătos, deoarece conține foarte mulți antioxidanți, aproape la fel de mulți ca și ceaiul verde, Vitamine din complexul B, minerale și fibre. În plus, orezul brun are o aromă deosebită de nucă.

Puneți puțin orez brun (un strat subțire) pe fundul unei tigăi și lăsați la foc mic (circa 5 minute), până când boabele de orez se rumenesc pe toate părțile. Amestecați des. Orezul e gata când începe să elibereze o aromă de nucă. Puneți orezul la răcit pe o farfurie, apoi îl puteți depozita într-un recipient cu capac, pentru păstrare. Pentru prepararea unei căni de ceai, aveți nevoie de 1 lingură de orez brun prăjit.

PREPARARE

________________________________________________________________________________

Puneți 2 pliculețe de ceai verde (sau 2 lingurițe de ceai verde vrac)  într-o cană cu apă clocotită, și lăsați la infuzat 30 de secunde. Adăugați 1 lingură de orez brun prăjit și lăsați la infuzat 10-15 minute.

Acest ceai conține seleniu, un mineral vital care menține funcția glandei tiroide și care reglează metabolismul și hormonii. Ceaiul verde cu orez brun este de asemenea o sursă bună de magneziu, un mineral esențial care menține funcțiile nervoase sănătoase, reglează nivelul de zahăr din sânge și întărește inima și mușchii.

> Ceaiul verde cu orez combate cancerul

Ceaiul verde cu orez este considerată o băutură terapeutică în țările orientale, datorită bogăției de polifenoli și flavonoide conținute de ceaiul verde și orezul brun. Polifenolii semnalează celulelor canceroase să interzică reproducerea lor, prin stimularea unui proces natural de moarte celulară programată, cunoscut sub numele de apoptoză.

Studiile realizate de chinezi au demonstrat că bărbații și femeile care au consumat cel puțin câte 1 cană de ceai de verde cu orez brun pe zi timp de 6 luni, au prezentat un risc mai mic de cancer de colon, cancer pancreatic și cancer rectal, comparativ cu subiecții care nu urmat acest tratament.

Conform datelor statistice prezentate de Consiliului de Cercetare Națională din Japonia, această țară are cea mai mică rată de cancer, fapt atribuit consumului mare de ceai verde îmbogățit cu orez brun. Studiile recente vin să confirme legătura dintre consumul de ceai verde cu orez brun și prevenirea cancerului.

Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă includerea acestui ceai în dieta zilnică fără acordul medicului, mai ales la cei care suferă cu inima sau cei care iau anticoagulante.

Cautari:
    ceai de orez și polen | ceai verde cu orez |

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Interesant articol. De incercat. Multumesc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *