Clicky

Roiniţa (Melisa) – Tratează Boli de la A la Z

Una din cele mai complexe plante cu rol vindecător este Roiniţa. Calităţile sale terapeutice sunt atât de diverse şi complexe încât nu ne-ar ajunge o carte întreagă să le descriem.

Proprietăţi Melissa

Roiniţa (Melissa officinalis) se mai numeşte şi mătăciune, melisa sau iarba de alămâi. De la această plantă se folosesc tulpina, frunzele şi florile. Se culege pe timp însorit, fără să se scoată rădăcina. Părţile aeriene culese se pun la uscat la loc umbros. Frunzele de roiniţă proaspete sunt ideale şi la prepararea salatelor de crudităţi, pentru o savoare acrişoară.

Roiniţa sau Melisa – Tratează Boli de la A la Z

Ce boli tratează Roiniţa?

Roiniţa are efecte miraculoase în tot ce înseamnă simptomele care apar pe sistem nervos – anxietate, atacuri de panică, stres, iritabilitate, depresie şi insomnii, precum şi la nivel hormonal. Amplifică tonusul mental, înviorează psihicul, previne aparişia bolilor de inimă şi încurajează gândirea pozitivă.

– Tinctură de roiniţă pentru afecţiuni pe fond nervos

Această plantă poate fi utilizată ca sedativ natural pentru tulburările nervoase. Se administrează câte o linguriţă de tinctură de roiniţă, diluată într-un pahar cu apă. Pentru afecţiuni mai grave, se poate lua câte o linguriţă de tinctură de 4 ori pe zi, timp de minim 4 luni. Pentru tulburările psihice se iau doze medii de 6 linguri de tinctură de roiniţă pe zi, sau câte 4 linguriţe de pulbere de roiniţă zilnic. Are efecte minunate în:

• Dureri de cap şi insomnii
• Tulburări digestive
• Tulburări de memorie şi simptomele bolii Alzheimer
• Problemele vasculare cerebrale
• Depresie, angoasă
• Anorexie, bulimie

– Ceai de roiniţă pentru glanda tiroidă şi boli endocrinice

Extractele din roiniţă au capacitatea de a inhiba acţiunea hormonului tiroidian – care în termeni medicali se numeşte TSH. Roiniţa tratează bolile endcorine şi mai ales cancerul de tiroidă. Se poate administra câte un litru de infuzie de roiniţă, de 3-4 ori pe zi. Cura durează 2 luni, cu 14 zile pauză.

– Tinctură de roiniţă pentru tulburări hormonale la femei

Tinctura de roiniţă are darul de a regla în mod natural ciclul menstrual. Are de asemenea efecte benefice de calmare a stărilor de sensibilitate nervoasă şi disconfort dinaintea menstruaţiei. Este un remediu excelent pentru tratarea menstrelor neregulate care provoacă dureri abdominale, dureri de cap şi spasme. Se poate administra în acest scop tinctură de roiniţă şi tinctură de creţişoară, în cantităţi egale. Din acest amestec se iau câte 6 linguriţe pe zi, timp de 4 săptămâni.

– Ceaiul de roiniţă ajută în afecţiunile gastro-intestinale

Pulberea şi infuzia combinată de roiniţă (melisa) poate vindeca bacteriile de fermentaţie din colon, spasmele şi inflamaţiile de la nivelul stomacului. Se iau câte 4-6 linguriţe de pulbere de roiniţă, sau se bea 1 litru de infuzie de roiniţă. Vinul de roiniţă este un remediu natural pentru stările incomode de indigestie.

roinita

– Ceai de roiniţă pentru boli hepato-biliare

Se administrează infuzia combinată de roiniţă în tratamentele pentru hepatită virală, dischinezia biliară, liatiză biliară sau colecisită.

– Ceai şi ulei de roiniţă pentru afecţiuni reumatice

Infuzia combinată de roiniţă este ideală pentru combaterea durerilor reumatice de tot felul. Are efect natural antiinflamator asupra articulaţiilor. Se bea un litru de infuzie de plantă pe zi. Sau se pot unge articulaţiile şi zonele dureroase cu ulei de roiniţă combinat cu ulei de mentă – aprox. 3 picături de ulei de mentă la o lingură de ulei de roiniţă.

– Tinctură de roiniţă pentru herpes

Se face o cură cu câte 6 linguriţe de tinctură de roiniţă pe zi pentru tratarea herpesurilor de tip I şi II. Extern, se aplică direct pe zona afectată comprese cu infuzie combinată de roiniţă sau cataplasme cu roiniţă. La final se unge cu tinctură de propolis pentru o vindecare mai rapidă.

Roiniţa – Precauţii 

Roiniţa, sau melisa nu este recomandată celor care iau sedative şi alte calmante sintetice. Nu se administrează roiniţă pe termen lung sau în doze mari la cei care sunt diagnosticaţi cu hipotiroidie.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Cautari:
    ceai de melisa | roinita ceai | ceai de melisa indicatii | ceai melissa beneficii | ceaiul melissa | cwaiul de roinita constipa | melisa ceai | mellissa ce efecte are la tiroida |

Citeşte mai multe despre:

loading...

1 comentariu

  1. O PLANTA MIRACULOASA !!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *