Preparate Medicinale din Rostopască: Tinctură, Pulbere, Infuzie, Suc

Rostopasca este o plantă obişnuită la prima vedere, dar miraculoasă în profunzimea calităţilor sale terapeutice. Este un leac universal pentru diferite boli interne şi externe. Tratează mai ales afecţiunile ficatului şi negii de piele. Este recomandată şi în tratamentele pentru afecţiunile splinei, dischinezie biliară, ciroză hepatică şi hepatite acută, angină pectorală, tuse convulsivă, bube dulci, eczeme, herpes, tuberculoza pielii, cancer de piele, răni greu de închis, psoriazis, eczeme şi bătături.

Preparate Medicinale din Rostopască: Tinctură, Pulbere, Infuzie, Suc

Preparate Medicinale din Rostopască: Tinctură, Pulbere, Infuzie, Suc

Rostopasca se culege pe timp de soare. Tulpinile se pun la uscat la loc umbros şi uscat, sau se extrage sucul portocaliu din planta proaspătă.

Pulberea de rostopască

Pulberea de rostopască se obţine de regulă prin măcinarea fină a tulpinilor de plantă uscată prin râşniţa de cafea. Pulberea se depozitează în sticle sau borcane închise ermetic, aşezate la locuri întunecoase şi reci, timp de 3 săptămâni. Din acest preparat se administrează de regulă câte un sfert de linguriţă sau 1 gram, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Tinctura de rostopască

Tinctura de rostopască se prepară din 15 linguri de pulbere de rostopască, 2 pahare de alcool alimentar de 50 de grade. Se pune amestecul într-un borcan închis ermetic, şi se lasă la macerat vreme de 2 săptămâni. Se filtrează amestecul, apoi tinctura rezultată se depozitează în sticle mici, închise la culoare. Din acest medicament se ia câte 50-100 depicături pe zi, diluate în puţină apă.

Infuzia combinată de rostopască

Infuzia de rostopască se prepară din 3-4 linguri de plantă mărunţită şi jumătate de litru de apă. Se lasă la macert timp de 10 ore, apoi se filtrează şi se pune deoparte. Planta rămasă după filtrare se fierbe din nou în jumătate de litru de apă, timp de 5 minute. Se amestecă cele două extracte şi se folosesc extern, sub formă de gargară, comprese sau băi.

Suc de rostopască

Sucul de rostopască se face din 2 linguri de suc de plantă şi 1-2 linguriţe de tinctură de propolis. Se aplică pe piele de 3 ori pe zi, împotriva negilor, timp de 2 săptămâni cel puţin. După căderea negilor se mai fac aplicaţii cu suc de rostopască timp de 5-7 zile.

Cataplasme cu rostopască

Cataplasma de rostopască se face dintr-o mână de frunze mărunţite, lăsate la înmuiat în apă caldă timp de 1-2 ore. Se aplică licoarea obţinută cu ajutorul unui tifon pe zona afectată pentru o oră.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

9 comentarii

  1. am folosit este intradevar miraculoasa aceasta planta

  2. Am auzit multe de ea,dar totusi imi este frica deoarece stiu ca este toxica…chiar daca se respecta gramajul.

  3. Este foarte buna rostopasa,dar ceea ce este in imagine este pojarnita,imi pare rau dar s-a facut o confuzie.Rostopasca are doar patru petale si frunza este lata,diversa de ce se vede-n imagine.Imi cer scuze ptr observatie dar va rog sa verficati.

  4. NU se poate confunda ,frunza seamana cu a stejarului doar ca este mai mica si gingasa ,flori galben porocalii, semintele in mici pastai as zice ca seamana cu ardeii iuti la o scara redusa ,cind rupi tulpina curge o seva portocalie care pateaza mina si in contact cu aerul primeste o culoare maro deschis .Este o planta cu efecte miraculoase si este bine penru cine nu o stie folosii sa se adreseze unui specialist . Avem MEDICI foarte buni spcializati in medicina alternativa .

  5. Am schimbat poza, pentru a nu mai fi confuzii.

  6. EU VA MULTUMESC PENTRU POSTARILE CU CARE FACETI MULT BINE CELOR CARE CRED IN PUTEREA TAMADUITOARE A PLANTELOR .SINT LEACURI DIVINE PE CARE NIMIC NU LE POATE EGALA.PE MINE MAU AJUTAT SI MA AJUTA . CU RESPECT SI DRAG DORU : RAMIN UN FAN .

  7. Cu siguranta vorbim despre aceeasi planta.Sunatoarea in unele zone este cunoscuta sub numele de Pojarnita.Imi cer scuze inca odata ptr ca n-am avut intentia sa creez niciun fel de discutii,dar sa stiti ca inca nu apare schimbata imaginea,posibil sa mai dureze.

  8. Daca cititi articolul veti vedea ca poza postata acolo este a plantei “ROSTOPASCA”. Aici,intr-adevar, se poate confunda cu sunatoarea.

  9. NU, sunatoarea e una si rostopasca cu totul si cu totul altceva, e adevarat ambele plante au flori galbene……………………dar e o asa MARE diferenta din toate aspectele………………….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.