Rostopasca – Darul Cerului Pentru Cei Bolnavi

Plantele sunt înzestrate cu virtuţi pe care omul cu greu le poate atinge: modestia, harul vindecării şi compasiunea pentru cei suferinzi. Rostopasca este una din cele mai puternice ierburi medicinale care se mulează pe nevoile omului bolnav. Această plantă este considerată este aur pentru sănătate, cel puţin de către alchimiştii antici care a visat să facă din frunzele ei aur.

Semnificaţii şi miracole rostopasca

Rostopasca (Chelidonium majus L.) se mai găseşte şi sub numele de iarba de negi sau negelariţa, deoarece vindecă negii şi face minuni în cancerul de piele. Alte denumiri populare: buruiana de cele sfinte, buruiana de negi, buruiana de pecingine, crucea voinicului, gălbănare, galbena, iarba rândunelei, laptiugă, mac salbatic, scânteiuţa.

Rostopasca - Darul Cerului Pentru Cei Bolnavi

Rostopasca (Chelidonium majus L.)

Romanii au numit această plantă Darul Cerului, pentru că puterile ei fenomenale erau asemănate cu forţa soarelui. Rostopasca are un lapte portocaliu care poate fi uşor asemănat cu secreţia biliară. Nimic nu este întâmplător, întrucât rostopasca este recomandată mai ales pentru bolile de ficat, bilă şi fiere.

Ce boli vindecă rostopasca

Rostopasca este astăzi recomandată ca plantă care are puterea de a vindeca a peste 100 de boli interne şi de piele. De la banalii negi până la infecţii cronice şi cancer, Rostopasca tratează tot ce-i iese în cale.

Infecţii în gât – se face gargară de 3 minute dintr-un pahar cu infuzie de rostopască la care s-a adăugat o linguriţă de sare marină, de 3 ori pe zi.

Hepatita virală – se fac băi la mâini şi picioare cu infuzie de rostopască – 1 litru dizolvat în apă fierbinte, timp de 15 minute.

Boli digestive– se iau câte 3-4 linguriţe de tinctură de rostopască pe zi la apariţia spasmelor digestive, pentru un efect calmant; în caz de indigestie, se ia câte o jumătate de linguriţă de tinctură de rostopască, administrată de 4 ori pe zi, cu 10 minute înainte de masă pentru anularea senzaţiei de greaţă şi pentru eliminarea disconfortului de la nivelul stomacului; cura se poate urma 3 săptămâni.

Tulburări biliare (liatiză biliară, dischinezie biliară) – se ia câte un vârf de cuţit de pulbere de rostopască, de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile cu 10 zile pauză.

Rostopasca - Darul Cerului Pentru Cei BolnaviPancreatită – se ia câte o lingură de extract de infuzie de rostopască din oră în oră, înainte sau după masă. Tratamentul dă efecte după numai 2 luni.

Boli de ficat – se ia câte un vârf de cuţit de pulbere de rostopască, de 4 ori pe zi, timp de 21 de zile cu 7-10 zile pauză; stimulează funcţia hepatică şi tratează afecţiunile ficatului provocate de infecţiile haptice, intoxicaţii şi otrăviri.

Herpesul bucal si herpesul genital – se ia câte o linguriţă de tinctură de rostopască, de 3 ori pe zi, timp de 12 zile; sau se poate folosi extern, sub formă de amestec de tinctură de rostopască şi tinctură de propolis, câteva picături, de 4-5 ori pe zi.

Migrene – se ia câte o linguriţă rasă de pulbere de rostopască pe stomacul gol, pentru reducerea sensibilităţii excesive la zgomote, mirosuri şi lumină; durerile de cap dispar extreme de repede.

Cancerul de piele şi tumori – se aplică suc de rostopască direct pe zona afectată.

Chisturi ovariene – se unge dimineaţa pielea din zona afectată cu suc proaspăt de rostopască, masându-se circular, timp de 10 minute.

Răni infectate – se aplică pe zona afectată comprese cu tinctură de rostopască, timp de 30 de minute, de 2-3 ori pe zi.

Diferite tipuri de cancer – se ia câte un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască, de 4 ori pe zi, timp de 2 luni, cu 3 săptămâni pauză, pentru cancer de sân, de colon, ovarian, ano-rectal, pancreatic şi de ficat.

Vezi aici mai multe preparate din rostopască.

Precauţii şi contraindicaţii

Rostopasca nu este deloc recomandată femeilor însărcinate, celor care alăptează şi copiilor sub 12 ani. Supradoza de rostopască înseamnă depăşirea a 4 g de plantă uscată pe zi pentru adulţi. Efectele adverse sunt: tuse, dificultăţi respiratorii, spasme digestive, gastroenterite, tulburări cardiace sau chiar paralizie temporară. Sucul de rostopască poate crea alergii când este aplicată pe piele la cei care sunt mai sensibili.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.