Tratamente Naturiste pe Bază de Floarea Pasiunii

Floarea Pasiunii (Passiflora) este floare cu renume în fitoterapia mondială. A fost folosită încă din vechime ca somnifer natural. Calităţile sale terapeutice vizează mai ales tratarea tulburărilor emoţionale la femei.

Passiflora şi insomnia

Această plantă are efecte sedative extraordinare, cu rol în calmarea stărilor de nervozitate. Se pot găsi ceaiuri pe bază de Passiflora, create special pentru combaterea insomniei. Se administrează o ceaşcă de ceai cu o oră înainte de culcare pentru un somn odihnitor, lipsit de coşmaruri. Magazinele naturiste comercializează Passiflora şi sub formă de capsule sau tinctură. Trebuie verificat însă dacă aceste produse sunt 100% naturale.

Tratamente Naturiste pe Bază de Floarea Pasiunii

Passiflora şi hipertensiunea

Se urmează cure cu extract de Passiflora pentru combaterea tahicardiei şi a tulburărilor de ritm cardiac ce apar însoţite de frică, furie sau emoţii negative în general. Se iau câte 600-1000 mg de extract de Passiflora pe zi, timp de 60 de zile.

Passiflora şi circulaţia sângelui

Este cunoscut faptul că Passiflora are efecte extraordinare asupra vaselor de sânge. Curăţă sângele de grăsimile depuse, şi ajută implicit la realizarea unei mai bune circulaţii sangvine. Se administrează sub formă de ceai – o cană pe zi, îndulcită cu miere. Este un remediu eficient pentru sindromul mâinilor şi picioarelor reci. Se poate face şi masaj cu unguent de Passiflora.

Passiflora şi tulburările sistemului nervos

Passiflora tratează foarte multe afecţiuni digestive care apar pe fond tensionat: gastrita hiperacidă, colite sau colon iritabil. Se urmează o cură cu câte 2 capsule de pulbere de Passiflora, de 4 ori pe zi. Acest tratament ameliorează tulbrurăile digestive şi efectele insomniei, stresului şi nervozităţii.

Anxietate, depresie, angoasă – se iau câte 250-300 mg de extract de Passiflora, de 4 ori pe zi, timp de 90 de zile. Pentru combaterea atacurilor de panică, a fobiilor şi a senzaţiei de moarte iminentă se urmează acelaşi tratament, pe o durată de 60 de zile cu 10-15 zile pauză.

Accese de furie, tensiune şi violenţă – se administrează 120-150 mg de extract de Passiflora, de 3 ori pe zi.

Passiflora şi tulburările hormonale

Pentru tratarea durerilor premenstruale, a spasmelor uterine, anxietăţii şi depresiei care apar în acest caz, se recomandă urmarea unei cure cu pulbere Passiflora, din care se iau câte 2-3 g pe zi.

Tulburările de la menopauză pot fi tratare cu ajutorul pulberii de Passiflora. Se iau câte 8 capsule pe zi, timp de 60-90 de zile. Acest tratament ajută în stările de iritabilitate, insomnie şi a palpitaţiilor.

Passiflora şi dependenţa de droguri şi alcool

Extractul de Passiflora ajută pe cei dependenţi de tutun, alcool şi droguri (heroină sau morfină), prin echilibrarea psiho-mentală a acestora. Se iau câte 400-500 mg de extract, de 3 ori pe zi, timp de 90 de zile cu 15 zile pauză.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.