Plante Pentru Îngrijirea Pielii

În toate plantele care au răsărit pe pământ din porunca Domnului se află anumite puteri vindecătoare. Omul are această sarcină sau chiar responsabiliate de a cerceta şi dezvălui toate virtuţile pe care fiecare firicel de iarbă sau de floare le tăinuieşte.

Plante Pentru Îngrijirea Pielii

Plantele medicinale sunt medicamente modeste, ieftine şi uşor de întrebuinţat de către oricine. De multe ori călcăm pe ele, considerându-le buruieni nefolositoare. La o examinare mai atentă, aceste buruieni se descoperă ca adevărate miracole pentru sănătatea organismului uman. Extractele din plantele se pot prepara sub formă de ceaiuri, tincturi, unguente şi alte alifii.

Femeile se bucură cel mai mult de capacităţile terapeutice ale produselor verzi recomandate de marea farmacie a naturii. Pentru uzul extern, există câteva recomandări care pot trata diferite boli de piele. Se pot găsi incorporate în loţiuni de corp, măşti sau creme, cu diferite acţiuni benefice, în funcţie de fiecare tip de piele.

Limba-mielului

Se mai numeşte şi Luminiţa de seară şi are un rol extraordinar în atenuarea iritaţiilor şi mâncărimilor de la nivelul pielii. Limba-mielului conţine acid linolenic şi este recomandat pentru pielea uscată şi sensibilă care are nevoie de grăsimea conţinută de această plantă. Se poate folosi ulei şi cremă din luminiţa de seară pentru vindecarea dermatitelor şi întărirea ţesuturilor pielii.

Aloe Vera

Această plantă suculentă are efect în vindecarea muşcăturilor de insecte şi în tratarea eczemelor şi psoriazisului. Se recomandă sub formă de gel mai ales persoanelor cu o piele uscată. Aloe Vera este folosită în numeroase loţiuni şi creme de corp. Are efect răcoritor, şi tratează cu succes coşurile, punctele, petele de piele şi arsurile. Este recomandată şi pentru tratamentele care urmăresc regenerarea ţesutului epidermic.

Plante Pentru Îngrijirea PieliiSunătoarea

Floarea galbenă de sunătoare este utilizată mai ales împotriva vânătăilor. Este recomandată în tratarea pielii crăpate. Are efect calmant asurpa pielii şi combate cu succes bacteriile şi inflamaţiile. Cicatrizeză rănile deschise şi ajută la vindecarea arsurilor uşoare.

Hamamelis

Se mai numeşte şi Nucul Vrăjitoarelor şi este incorporată în cremele şi unguentele de corp obişnuite sau pentru pielea uscată.

Această plantă are efect anti-inflamator şi reduce secreţia de sebum, purificând porii. Are rol în vindecarea eczemelor, rănilor şi psoriazisului.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.