Tratamente cu cretişoară pentru afecțiunile femeilor

Creţişoara  poate ameliora suferinţele cele mai delicate ale femeilor.

Această plantă se poate prepara sub formă de pulbere, ceai, infuzie sau tinctură.

Cretisoara

Cretisoara

Preparate din crețișoară

Pulbere de creţişoară

Se macină planta uscată prin râşniţa de cafea. Pulberea obţinută se păstrează în borcane închise ermetic, în locuri întunecoase.

Se ia câte o linguriţă de pulbere, de 3-4 ori pe zi, timp de 3 luni. Se recomandă mai ales în tratarea hemoragiilor şi a infecţiilor gastro-intestinale.

În aceste cazuri acute, se pot administra câte 5 linguriţe rase pe zi, timp de 7 zile.

Infuzia combinată de cCreţişoară

Se prepară din 4-6 linguriţe de pulbere de frunze de plantă şi un sfert de litru de apă, care se pun la macerat timp de 8 ore. Se filtrează conţinutul şi se pune deoparte.

Planta rămasă se opăreşte în alt sfert de litru de apă.

Se strecoară rece şi se combină cu maceratul anterior. Infuzia astfel obţiunută se foloseşte pentru uz extern, sub formă de comprese şi spălături.

Cicatrizează răni şi tăieturi, tonifică ţesuturile şi inhibă dezvoltarea bacteriilor.

Tinctură de creţişoară

Se prepară din 20 de linguri de frunze de plantă şi 2 căni de alcool alimentar de 50 de grade. Se foloseşte un borcan închis ermetic.

Se lasă la macerat 2 săptămâni la loc călduros. Se filtrează şi se depozitează în sticulţe mici, închise la culoare.

Se ia câte o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă, de 4 ori pe zi.

Glicerinat de creţişoară

Se prepară dintr-un amestec de glicerină, alcool şi apă. Acest produs se obţine numai în laboratoare de specialitate.

Glicerinatul de creţişoară se fabrică în laboratoarele „Plantavorel” din Piatra Neamţ. Se iau câte 30 de picături diluate in puţină apă, de trei ori pe zi, timp de 3 luni cu 2-4 săptămâni pauză.

Ceai de creţişoară

Ceaiul de crețișoară se prepară dintr-o linguriţă de plantă la ¼ apă. Se pune la opărit şi apoi se lasă la repaos.

Comprese cu creţişoară

Se zdrobesc părţile aeriene ale plantei proaspete pe un fund de lemn, cu un sucitor. Se aplică direct pe zona afectată, sub formă de comprese.

Băi cu creţişoară

Se pun 20 g plantă uscată şi câţiva pumni de plantă proaspătă în apă rece peste noapte. A doua zi se încălzeşte amestecul şi se adaugă tot lichidul în apa de baie.

Tratamente cu crețișoară

Creţişoară pentru menopauză

Se recomandă glicerinatul de creţişoară pentru tratarea bufeurilor de căldură, insomniilor, palpitaţiilor sau stărilor anxioase şi nervoase care apar la menopauză.

Se administrează câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni cu 15 zile pauză. Tratamentul se poate relua ulterior.

Creţişoară pentru chisturi ovariene

Se recomandă pulberea de creţişoară pentru tratarea chisturilor ovariene şi a evoluţiei lor. se administrează câte o jumătate de linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi.

Cura începe în a 14 zi de la încheierea menstruaţiei. Are efect benefic foarte puternic în reglarea hormonilor.

Creţişoară pentru boala caneroasă la femei

Se recomandă glicerinatul de Ccreţişoară pentru prevenirea diferitelor forme cancerigene. Se administrează câte 90 de picături pe zi, în mai multe rânduri, timp de 2-3 luni.

Cura se poate face de 2 ori pe an, pentru reglarea endocrină şi prevenirea cancerului la san, ovarian, bucal, de colon sau de plămân.

Creţişoara şi avortul spontan

Se recomandă pulberea de creţişoară pentru prevenirea pierderilor de sarcină. Se administrează câte 3 linguriţe pe zi, timp de 3 luni.

Tratamentul se face mai ales înaintea sarcinii. Se pot face şi băi de şezut calzi cu infuzie combinată de Creţişoară (un litru de extract de plantă la 7 litri de apă) de 2 ori pe săptămână.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.