Ginseng – Proprietăți și Indicații Terapeutice

Ginsengul este considerat pe bună-dreptate o plantă miraculoasă redescoperită de curând de medicina naturistă modernă. Această plantă a fost întrebuinţată din vremurile străvechi ca tonic şi energizant natural pentru combaterea oboselii.

Ginsengul - Esenţa Divină a Tinereţii

Ginseng – Proprietăți și Indicații Terapeutice

Ginseng – Istorie

„Ginseng” vine din chinezescul „gin” care înseamnă rădăcină şi „jen”, care se traduce „om”, din cauză că rădăcina acestei plante are formă de om. Ginsengul este promovat ca un elixir care combate procesele de îmbătrânire. A fost adus în cultura europeană de Ludovic al XVI-lea, iar în secolul al XIX-lea, acest medicament-minune intră în domeniul farmaceutic din Franţa.

Rădăcina de ginseng conţine saponine – hormoni care alungă în mod natural oboseala şi aduc mai multă energie. Steroizii conţinuţi de ginseng sunt similari cu cei secretaţi de corpul uman. De aceea se recomandă mai ales bărbaţilor şi celor care sunt angajaţi în activităţi sportive. Conţine vitamine, aminoacizi şi oligoelemente.

Indicații terapeutice

• Înlătură efectele îmbătrânirii organismului
• Fortifică şi intensifică sistemul imunitar
• Tonifică activitatea cerebrală
• Calmează şi elimină stresul psihic
• Sporeşte memoria, atenţia şi puterea de concentrare
• Ajută la recuperarea după boli
• Reglează tensiunea
• Tonifică în mod favorabil musculatura inimii
• Scade colesterolul şi tensiunea arterială mare
• Stimulează digestia
• Tratează disfuncţiile sexuale la bărbaţi şi femei
• Creşte fertilitatea la femei şi potenţa la bărbaţi
• Tonifică musculatura şi clamează durerile musculare

Preparate pe bază de ginseng

Ginsengul se poate folosi cu succes de întreaga familie. Are efect revirgorant, creşte rezistenţa fizică, îmbunătăţeşte vederea şi sporeşte calităţile intelectuale, la adulţi şi copii.

Decoctul de ginseng se prepară din 1-2 linguri de plantă şi un litru de apă. Se fierbe timp de 15 minute. Se recomandă o cură cu ginseng la schimbarea anotimpurilor, precum şi cu o lună înainte de intrarea în iarnă.

Ceaiul ginseng se poate amesteca cu măceş şi măr. Sau se poate cumpăra în această formulă din farmacii. Este ideal în tratarea asteniei, în hipovitaminoză, în fatigabilitate şi efort fizic sau psihic prelungit. Este un remediu natural care încetineşte procesul de îmbătrânire a organismului.

Pulberea de ginseng se poate găsi şi sub formă de capsule. Are rol în creşterea rezistenţei fizice, în activarea metabolismului celular şi în tratarea stărilor de slăbiciune.

Ginseng roşu sub formă de capsule este recomandat în anemie, astenie, infecţii virale şi bacteriene şi disfuncţii sexuale la bărbaţi.

Ginsengul Siberian ajută în diabetul zaharat de tip II, în hepatopatii cornice, în afecţiuni inflamatorii sau în tulburări de potenţă masculină.

Ginseng capsule cu lăptişor de matcă este un produs adjuvant în tratamentele pentru păr, unghii, afecţiuni hepatice, stări postinfecţioase şi postvirale.

Ginsengul capsule cu sunătoare este recomandat în stările depresive, ulcere şi afecţiuni biliare, infecţii virale, pavor nocturn, sindrom psihovegetativ sau arsuri.

Ginseng capsule cu usturoi tratează stările de convalescenţă şi de imunitate scăzută.

Ginseng – Efecte adverse 

Datorită conţinutului de saponine, ginsegul poate crea efecte contrare celor benefice listate mai sus. Poate duce la somnolenţă, creşterea tensiunii arteriale sau la nervozitate. Ginsengul nu este recomandat femeilor însărcinate sau hiptertensivilor. Totul depinde de sursa din care provine produsul şi de modul în care a fost preparat. Se recomandă produsele de ginseng comercializate în farmacii şi magazinele de specialitate, gen Plafar.

Atenţie! Ginsengul nu trebuie combinat cu cafea şi alte medicamente convulsive sau antiinflamatoare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.