Remedii Naturiste Pentru Îmbunătăţirea Vederii

Înainte de a apela la ochelari sau la operaţiile de ochi, se pot face multe tratamente pe bază de vitamine şi suplimente naturale care ajută la creşterea acuităţii vizuale. Este mult mai uşor să prevenim bolile decât să luptăm cu ele când deja s-au instalat. În ceea ce priveşte simţul vizual, acesta începe să slăbească odată cu înaintarea în vârstă. Însă modul în care trăim poate influenţa în egală măsură deteriorarea vederii în timp.

Factorii care duc la slăbirea vederii

Persoanele care au intrat pe ruta de 40-50 de ani pot simţi deja o uşoară modificare la nivelul ochilor şi a văzului. Ochelarii sunt prima soluţie la care se apelează pentru a corecta acest deficit. Substanţele care sunt responsabile cu acuitatea vizuală încep să scadă după vârsta 50 de ani. Deficitul de Vitamina E poate de asemenea să provoace alterarea activităţii vizuale. Când Vitamina E lipseşte din regimul zilnic, pot apărea consecinţe grave la nivelul activităţii retinei.

Remedii Naturiste Pentru Îmbunătăţirea Vederii

Să vedem câteva plante şi tratamente care ajută la menţinerea sănătăţii oculare:

Uleiul de cătină – este bogat în vitaminele A şi E, cele cu rol major în revigorarea simţului vizual. Uleiul de cătină regenerează vederea şi se poate folosi şi de către copii. Pentru adulţi, se recomandă câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, iar la copiii mai mari de 1 an, se pot folosi câte 5 picături, de 3 ori pe zi.

Frunzele de pătrunjel – conţin substanţe care hrănesc nervii ochilor şi relaxează muşchii globului ocular. Se poate urma un tratament pe bază de comprese din sucul de frunze de pătrunjel, aplicate pe ochi, timp de 20-30 de minute. Cura durează cel puţin 7 zile.

Spirulina – conţine o multitudine de vitamine şi minerale care corectează deficienţele de vedere. Spirulina ajută la formarea de pigmenţi retinieni şi ajută la creşterea acuităţii vizaule. Se recomandă şi în afecţiuni mai grave, cum este cataracta sau retinopatii. Adulţii pot lua câte 4-8 capsule de spirulină pe zi, iar copiii câtea 1-3 capsule zilnic. Pentru început (sau pentru un regim de întreţinere), se urmează tratamentul de 30 de zile, cu 10 zile pauză.

Decoct de seminţe de mărar – se recomandă pentru împrospătarea vederii şi eliminarea cearcănelor cauzate de oboseala oculară. Se fac băi de abur cu decoct de seminţe de mărar, timp de 5 minute.

Ceaiul de albăstrele – este bun tot pentru însănătoşirea ochilor afectaţi în urma unui efort prelungit. Se pot aplica pe ochi cataplasme călduţe cu ceai de albăstrele. În acest timp se clipeşte puţin, pentru a permite sucului de plantă să pătrundă în ochi.

Biterul suedez – se recomandă mai ales pentru pleoape iritate. Se ung pleoapele cu acest produs pentru remedierea problemei.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Multumesc de sfaturi,unele sunt la îndemana noastra,putem completa cu luteina -pastile.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.