Afecțiuni Ale Femeilor – Top 6 Cele Mai Populare

Femeile sunt mult mai predispuse la îmbolnăvire decât bărbaţii. Aceasta se întîmplă datorită modificărilor care apar la nivelul sistemelor principale din organism, în special a celui hormonal. Înaintatea în vârstă aduce cu sine şi un bagaj de simptome şi afecţiuni corespunzătoare cu bolile moştenite sau acumulate în decursul vieţii.

Cele Mai Populare Boli Ale Femeilor

Afecțiuni Ale Femeilor – Top 6 Cele Mai Populare

Precauţia este mama celor mai mari reuşite în domeniul medical. Femeile au nevoie să fie bine informate cu privire la riscul de îmbolnăvire la care sunt supuse. Trebuie să cunoască foarte bine lista neagră cu alimente pe care nu au voie să le consume şi produsele care le sunt cu adevărat recomandate. Însă odată instalată boala, este esenţial să ştim şi cum să o tratăm sau cum să evităm accentuarea acesteia.

Specialiştii în medicină au alcătuit un top al celor mai frecvente şi severe afecţiuni întâlnite în rândul femeilor. Tot de la ei aflăm şi care sunt sfaturile cu privire la tratamentele adecvate şi metodele prin care se poate preveni agravării bolii respective.

1. Afecţiunile cardiace

Femeile sunt sfătuite să împiedice instalarea bolilor de inimă prin abordarea unui regim alimentar bogat în vitamine, minerale şi fibre: legume, fructe, cereale integrale, sucuri de legume şi fructe, hrană vie, seminţe, uleiuri vegetale. Este bine să se evite mesele bazate pe grăsimi saturate sau sodiu. Se recomandă exerciţiile fizice regulate, controlul greutăţii, evitarea stresului şi diminuarea consumului de alcool şi tutun.

Se recomandă de asemenea consultarea medicului pentru urmarea unui tratament corespunzător pentru hipertensiune arterială, hipercolesterolemie sau diabet.

2. Infarctul

Există anumiţi factori care contribuie „din oficiu” la apariţia afecţiunilor cardiace: vârsta, bagajul genetic sau istoricul familial. Aceştia nu pot fi combătuţi. Dar în general, bolile cronice se pot preveni printr-un consum redus de grăsimi şi colesterol. Se recomandă eliminarea kilogramelor în plus printr-un regim bine întocmit de medicul de specialitate.

3. Cancerul

La femei, cele mai dese tipuri de cancer car apar sunt cele de tip mamar, de piele, de colon, de plâmân sau colerectal. Se recomandă consumul de fructe şi legume, limitarea fumatului la maxim, mişcare zilnică sau un sport lejer. Se pot folosi creme şi loţiuni de corp pentru protejarea pielii de razele ultraviolete ale soarelui în timpul verii. Femeile care au născut sunt sfătuite să alăpteze copii la sân.

Cancerul se previne şi prin controlul des la medic pe baza unor metode specifice de detectarea a cancerului.

4. Candidoza vaginală

Aceasta este una din cele mai neplăcute afecţiuni cu care se confruntă femeile. În funcţie de gravitatea infecţiei, se recomandă spălături vaginale cu bicarbonate medical. Sau se pot face splături cu ceaiuri din plante medicinale: sunătoare, pelin. Există şi tratamente cu unguente locale speciale pentru tratarea simptomelor specifice. În cazuri severe, se poate urma un tratament oral cu ovule şi pilule.

5. Boala Alzheimer

În acest caz, se recomandă atenţie sporită la bolile de inimă. Acestea trebuie tratare cu multă prudenţă. În caz contrar, ele pot duce la instalarea bolii Alzheimer. Femeile sunt sfătuite să se axeze pe o viaţă dinamică din punct de vedere social şi mai ales psihic. Activitatea mentală permanentă poate preveni declanşarea acestei boli.

6. Accidentele

Accidentele rutiere nu sunt o boală, dar sunt cauzate de o anumită stare de sănătate a celei care se află la volan. Nu se recomandă şofatul în stare de oboseală cronică sau acută, sau sub influenţa băuturilor alcoolice şi energizante sau euforice. Este bine să se respecte limita de viteză şi să se poarte mereu centura de siguranţă. Accidentele pe carosabil reprezintă unul din cele mai mari cauze ale mortalităţii în cazul femeilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.