Elixir din Păpădie, Ghimbir și Pătrunjel

Toate cele patru plante utilizate la prepararea acestui elixir întăresc sănătatea generală a organismului și stimulează circulația sângelui, sistemul nervos, hormonal și imunitar, protejează ficatul, bila și rinichii.

Elixir din Păpădie, Ghimbir și Pătrunjel

Elixir din Păpădie, Ghimbir și Pătrunjel

Elixir din Păpădie, Ghimbir și Pătrunjel – rețetă

INGREDIENTE

30 g de rădăcină de păpădie
30 g de rădăcină de pătrunjel
15 g de rădăcină de ghimbir
15 de rădăcină de lemn dulce
2 litri de apă

PREPARARE

Se amestecă toate plantele într-un vas, și peste ele se toarnă apa. Vasul se pune pe foc și se amestecul se lasă să fiarbă până când cantitatea de apă scade la jumătate, adică 1 litru. Se strecoară și se păstrează într-o sticlă la frigider.

Se ia câte un păhărel mic (30-50 ml), de 3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de fiecare masă. Cura cu acest elixir se ține o săptămână.

EFECTE

_______________________________________________________________________________

Lemnul–dulce este un tonic excelent pentru sistemul nervos, o plantă care revitalizează și susține longevitatea. Protejează ficatul, întărește imunitatea, protejează împotriva infecțiile cu Helicobacter pylori, combate sindromul de oboseală cronică și reduce simptomele de menopauză (bufeuri, transpirații nocturne).

Păpădia este un diuretic și purificator natural al sângelui, cu efecte minunate asupra sistemului hepato-biliar. Păpădia stimulează ficatul și digestia, tratează anemia și icterul, dezinfectează sistemul urinar, previne deteriorarea masei osoase, scade tensiunea și reduce riscul de cancer.

Pătrunjelul, consumat ca atare sau mai ales sub formă de suc, crește nivelul de fier și Vitamina C din sânge, reglează tensiunea arterială, ajută la tratarea cancerului la plămân, previne formarea de pietre la rinichi și bilă, elimină excesul de apă din corp și ajută la slăbit.

Ghimbirul este un tonic digestiv și metabolic, un antibiotic natural împotriva răcelilor și gripei, un bun stimulent al circulației sângelui și energiei din corp.

4 comentarii

  1. DR.Ivan Ioan

    Sunt f.interesante si bine documentate.
    Asteptam noutati!

  2. cat dureaza o cura si dupa cat timp se poate relua?

  3. Excelent ghimbirul eu consum ceai de ghimbir ,radacina de ghimbir nu praf.foarte bun.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.