Pulbere de spirulină – beneficii și moduri de utilizare
Spirulina este considerată un aliment-minune. Această algă impresionează prin conținutul său bogat în proteine.
70% din compoziția sa este constituită din proteine, iar restul din vitamine, minerale şi acizi graşi.
Spirulina are un rol important în întăririrea sistemului imunitar. Are efecte antivirale şi antiinflamatorii şi potenţial anticancerigen.
Este recomandată celor cu diabet sau probleme cardiace.
Cuprins
Spirulina – moduri de utilizare
Spirulina se găseşte la magazinele naturiste sub formă de capsule, tablete, prafuri sau extracte.
Cel mai eficient dintre toate este praful sau pulberea de spirulină.
Se pot face băuturi vindecătoare sau salate energizante cu spirulină. Se poate adăuga în smoothie-urile verzi.
Iată câteva reţete hrănitoare pe bază de spirulină pe care le poţi prepara în casă.
1. Suc verde cu spirulină. Se pun la blender o banană, o lămâie stoarsă, o felie de pepene galben, un măr acruţ şi câteva frunze proaspete de mentă.
Se adaugă 1-2 linguriţe de pulbere de spirulină organică şi se amestecă totul la blender până la omogenizare.
Smoothie cu spirulină. Se prepară dintr-o cană de lapte de soia sau suc de fructe – mere, ananas, portocale, o ceaşcă de iaurt și fructe – mango, piersici sau fructe de pădure.
Se adaugă o linguriţă de praf de spirulină şi se amestecă totul la blender.
Sos cu spirulină. Se prepară sau se foloseşte un sol salsa în care se presară o linguriţă de pulbere de spirulină pentru un gust şi o culoare mai intense.
Sau se poate face un sos din 4 linguriţe de smântână, 2 linguriţe de sos de soia, zeama de la o lămâie, în care se presară o linguriţă de spirulină.
Sos Guacamole şi spirulină. Se prepară din 2 avocado, un lime, 2 roşii mici, 2 căţei de usturoi, sare şi o linguriţă de de spirulină.
Se zdrobesc fructele de avocado şi usturoiul şi se amestecă.
Paste cu sos şi spirulină. Se foloseşte sos pesto şi se adaugă 2 linguriţe de spirulină.
Se serveşte cu paste sau alte preparate din carne.
Salată cu tofu şi spirulină. Se foloseşte 250 g de tofu, roşii, ardei graşi, sos pentru salată şi piper.
Se adaugă şi un vârf de linguriţă de spirulună, apoi se amestecă până la omogenizarea compoziţiei.
[wcepe_products ids=’5930,7870,7868,2977′ button=’Cumpără aici’]
Motive pentru a consuma spirulină zilnic
• Conţine mai mult calciu decât laptele
• Conţine mai multă clorofilă decât alte plante verzi
• Conţine de 12 ori mai multe proteine decât carne
• Conţine un mix complet de minerale: fier, magneziu, seleniu, potasiu, zinc, cupru, mangan, crom şi sodiu
• Conţine o gamă bogată de vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E
• Conţine o cantitate mare de acizi graşi
• Conţine betacaroten pentru sistemul imunitar
Efectele consumului de spirulină zilnic sunt rapide şi vizibile: scade colesterolul, reglează tensiunea arterială, tratează constipaţia, creşte randamentul intelectual, capacitatea de concentrare şi protejează contra cancerului.
minuni ..
Urmez o cura de capsule…azi este a 5 a zi,este energizanta….