Tratamente Pe Bază de Zinc Pentru Căderea Părului

Zincul este un microelement indispensabil pentru buna funcţionare a organismului uman. Se găseşte în corp, dar poate fi absorbit şi din alimente sau suplimente naturale. Zincul este responsabil cu sinteza proteinelor şi a vitaminelor, reproducerea celulară şi menţinerea echilibrului hormonal.

Zincul şi părul

Zincul are un rol extraordinar în ceea ce priveşte sănătatea scalpului şi a firului de păr. Este de mare ajutor în problemele de creştere şi cădere a părului. Administrarea constantă de zinc este necesară pentru menţinerea sănătăţii părului. Doza zilnică recomandată de Zinc este de 5-10 miligrame pentru femei, şi 15 miligrame pentru barbat. Femeia gravidă şi cea care alăptează trebuie să consume 19 miligrame de zinc în fiecare zi.

Tratamente Pe Bază de Zinc Pentru Căderea Părului

Căderea excesivă a părului nu este un fenomen natural, ci unul cauzat mai ales de dezechilibre hormonale, un regim alimentar sărac în vitamine şi minerale, vârsta înaintată, stres, infecţii sau scăderea în greutate.

Deficitele de zinc şi fier

Deficitul de zinc şi fier este un motiv principal pentru pierderea părului în mod drastic. Părul devine fragil, se rupe şi apoi cade. Lipsa de zinc din organism poate duce chiar la încetinirea procesului de renegerare a firului de păr.

Suplimente de Zinc

Pentru remedierea problemelor legate de căderea părului, specialiştii recomandă administrarea suplimentelor nutritive de zinc care se iau în general pentru această carenţă. S-a demonstrat că aceste medicamente pot stopa căderea excesivă a părului. Se poate începe cu o doză zilnică de 50-60 mg dar nu mai multe de 2 săptămâni, iar efectele se văd imediat.

Zinc + Seleniu

Seleniul este un alt mineral care are un rol extrem de important în această privinţă. Combinat cu zincul, seleniul poate ajuta corpul să utilizeze mult mai uşor şi bine hormonii şi proteinele.

Zinc din alimente

Se recomandă consumul de carne roşie, cum este carnea de vită sau de miel. Ficatul conţine de asemenea zinc şi fier şi este recomandat pentru menţinerea sănătăţii părului. Gâul este o altă sursă bogată de zinc. Se poate consuma sub formă de turte sau pâine din tărâţe, sau se poate face o cură cu germeni de grâu. Seminţele sunt şi ele dotate cu o cantitate optimă de zinc: seminţe de susan, de dovleac, de floarea-soarelui, de muştar, de mac, de lucernă sau de ţelină. Fasolea, nucile, migdalele, coacăzele negre şi cerealele integrale conţin şi ele acest oligoelement esenţial.

Supradoza de Zinc

Efectele secundare ale administrării de zinc în exces au rol contrar. O doză zilnică de zinc care depăşeşte 110 mg  se manifestă prin greaţă, vomă, pierderea poftei de mâncare, crampe abdominale, diaree şi dureri de cap. Doze cuprinse în intervalul 150-450 mg au fost asociate cu efecte cronice ca eliminarea cuprului şi a fierului, slăbirea sistemului imunitar şi scăderea nivelului de lipoproteine HDL. Un nivel scăzut de cupru a putut fi observat şi la doze de 60 mg pe zi. În această situaţie, zincul nu mai permite absorbţia nutrientelor de tipul magneziu, fier sau cupru, cele care se află în legătură cu sănătatea părului. Excesul de Vitamina A luata poate avea acelaşi efect negativ

Se recomandă folosirea unor şampoane şi balsamuri naturale făcute în casă din plante medicinale (urzică, salvie, muşeţel, miere).

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

7 comentarii

  1. Recent am trecut printr-o perioada in care am pierdut 50% din podoaba capilara, fiind sub tratament cu zinc. Nici o reteta nu a dat rezultate, inafara de o Crema de par cu extracte naturale si petrol, de la Vivanatura, reteta lui Leonard Radutz.

  2. Unde ati gasit-o dna Florica IONEA ? Multimesc !

  3. Multumesc ,o seara binecuvintata !

  4. Eu am cumparat crema de la un Plafar din Ploiesti, dar cred ca exista si in alte localitati. Interesant este ca, din cauza schimbarilor meteo, aveam dureri in articulatiile degetelor mainilor. Dupa ce m-am masat cu crema respectiva, de doua ori, pe par, mi-au disparut durerile. Medicul reumatolog mi-a spus ca este efectul aceleiasi creme. Va doresc numai bine!

  5. Va multumesc ,La taifas si Florica Ionea !

  6. Poate pentru regenerarea parului , nu pentru caderea parului…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.