Apiterapia – Medicina Viitorului

Pământul este plin de mila şi dragostea lui Dumnezeu! Iubirea Lui se face cunoscută şi prin intermediul plantelor vinecătoare care cresc pe suprafaţa Terrei. Albinele sunt un fel de delegaţi ai Creatorului în culegerea informaţiilor esenţiale pentru vindecarea omului. Mai precis, ele sunt responsabile cu adunarea propriu-zisă a substanţelor active din fiecare floare, şi transformarea lor în hrană vie. Mierea de albine este cu adevărat un elixir autentic al vieţii, întrucât acest produs nu poate fi reprodus de către oameni sau creat în laborator.

Origini apiterapie

Apiterapia este una din cele mai vechi ramuri ale biomedicinei. Mierea de albine şi celelalte produse apicole sunt folosite ca hrană şi medicament încă din epoca preistorică. Mierea şi albinele sunt consemnate în cele mai vechi cărţi din lume, în India, Egiptul şi Grecia antice, cu cel puţin 3000 de ani înainte de Hristos.

Apiterapia – Medicina Viitorului

 

Produse apicole

Procesul de alchimizare a stupului este singurul mod de „prelucrare” a mierii de albine. Produsele apicole pot vindeca în mod natural, în starea lor organică, nefiind nevoie de nici un fel de prelucrare. Mierea, polenul, lăptişorul de matcă, propolisul, pastura, ceara şi veninul albinele sunt principalele produse de ordin apicol care ajută la tratarea şi menţinerea organismului în condţii optime.

                             Mierea
Apiterapia – Medicina ViitoruluiBogată în minerale, vitamine şi enzime, mierea de albine este considerată un antibiotic natural extrem de puternic. Tratează mai ales afecţiunile digestive şi renale. Ajută la oprirea hemoragiei, la eliminarea toxinelor din ficat şi rinichi, la cicatrizarea rănilor şi la întărirea sistemului imunitar. Un kilogram de miere are aceeaşi cantitate de calorii cât: un kilogram jumate de carne de vită, 50 de ouă, 50 de portocale sau 5 litri jumate de lapte. Diabeticii sunt sfătuiţi să evite consumul de miere.

Mierea de salcâm are efect calmant, mierea de tei este un bun sedativ, mai ales pentru durerile gastrice, mierea de castan ajută ficatului şi circulaţiei sangvine, mierea de păpădie favorizează eliminarea toxinelor, mierea de rapiţă tratează ulcerele varicoase iar mierea de mure are efect antidiareic.

                         Polenul
Apiterapia – Medicina ViitoruluiPolenul conţine o multitudine de calorii, glucide, lipide, vitamine din complexul B, calciu, magneziu, fier, potasiu şi iod. Ajută la reglarea tranzitului intestinal, înlesneşte digestia, detoxifică orgamismul şi scade colesterolul.

Se poate cumpăra şi administra sub formă de granule, tablete, praf sau pudră. Femeile însărcinate, diabeticii şi cei alergici trebuie să evite însă consumul de polen.

 

             Lăptişorul de matcă
Apiterapia – Medicina ViitoruluiAcest produs hrăneşte regina stupului şi ne ajută pe noi oamenii la menţinerea sănătăţii oaselor şi muşchilor. Lăptişorul de matcă conţine tot complexul de vitamine B, proteine, amionacizi esenţiali şi oligoelemente.

Scade colesterolul, stimulează metabolismul celular, sporeşte imunitatea şi creşte rezistenţa fizică la efort. Ajută la depăşirea perioadelor de convalescenţă, a depresiei, a infecţiilor şi a oboselii.

 

                      Propolisul
Apiterapia – Medicina ViitoruluiPropolisul tratează în mod aproape magic cancerul, diabetul, reumatismul, hepatita, gastrita, ulcerul şi gripa. Vindecă şi extern, arsurile, rănile ulceroase, eczemele şi acneea.

 

 

 

 

               

             

                Veninul de albine
Apiterapia – Medicina ViitoruluiÎnţepătura de albine ne răneşte, dar ne şi vindecă în acelaşi timp. Veninul de albine tratează foarte bine reumatismul. Are efect antiinflamator şi combate cu uşurinţă durerile musculare. Se poate aplica direct pe zona afectată, sau poate fi injectat intramuscular, la recomandarea medicului, în urma unui test de alergie. Efectele adverse ale injectării sunt erupţii pe piele şi alte alergii.

Sfat important: Nu fierbeţi mierea zaharisită, pentru că îşi va pierde substanţele active.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. …se stie…lipitoarea si veninul de albina…medicina stramosilor!

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.