Ciroza Hepatică: Regim Naturist de Prevenire şi Vindecare

Ciroza este de numită de mulţi medici o scleroză a ficatului. La originea acestei boli se află mai mulţi factori: consumul abuziv de alcool, medicamente administrate excesiv (cum sunt antibioticele sau calmantele), infecţii virale, mutaţii genetice sau o urmare a hepatitei B.

Tipuri de ciroză şi simptome

Ciroza este complicaţia cronică şi ireversibilă a ficatului. Acesta nu mai poate prelucra nutrienţii, medicamentele sau hormonii, şi nici nu mai susţine metabolismul organismului. De multe ori se întâmplă ca pacientul care suferă de ciroză să nu ştie acest lucru, deoarece nu există simptome concrete imediate. De regulă trec mulţi ani până la resimţirea primelor semne specifice bolii.

Ciroza Hepatică: Regim Naturist de Prevenire şi Vindecare

Simptomele cele mai frecvente ale instalării cirozei sunt: pierderea în greutate, apetit scăzut, greaţă şi vomă, amorţeala extremităţilor, oboseală fizică sau paloarea pielii. Ficatul mai are şanse de regenerare cât timp stadiul bolii nu este foarte avansat. Există 4 tipuri de ciroză: ciroza alcoolică, ciroză postnecrotică, ciroză biliară şi ciroză cardiacă.

Sfaturi pentru prevenirea cirozei:

• Evitarea medicamentelor puternice
• Renunţarea definitivă la consumul de alcool, tutun, cafea
• Excluderea din alimentaie a grăsimilor animale, zaharurilor, condimentelor şi prăjelilor, sifonului şi sucurilor sintetice (Cola, Fanta)
• Mese bogate în vitamina C
• Consumul de varză crudă, sfleclă roşie crudă cu lămâie
• Înlocuirea zahărului cu polen, propolis, silimarină
• Împachetări cu argilă pe zona ficatului

Tratamente naturiste pentru ciroză

Experţii în domeniu care au studiat simptomatologia cirozei, au descoperit că există anumite plante care pot trata această ultimă fază a bolii de ficat. Se recomandă în special ceaiurile naturiste. Să vedem câteva exemple:

Ceai de anghinare – ajută la eliminarea toxinelor din organism, stimulează diureza şi reduce nivelul colesterolului rău

Ceai de rostopască – decongestionează ficatul într-o măsură favorabilă sănătăţii

Ceai de păpădie – se recomandă mai ales în bolile hepatico-biliare; se consumă şi tuplinele de păpădie (5-7 pe zi)

Ceai de pedicuţă – ajută la eliminarea sufocărilor din timpul nopţii; se beau câte 2 căni pe zi, cu jumătate de oră înainte de micul dejun şi cină; se administrează cu înghiţituri mici

Ceaiul de secară – este un remediu miraculos, are capacitatea de a reface ficatul în totalitate

Ceai de rădăcină de lumânărica pământului – se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, se fierbe 10 minute

Decoct din câte o linguriţă de: urzică, măcriş, dud şi pir, în 3 litri de apă; se fierbe până la un litru; se bea câte 50 ml de ceai, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de o săptămână.

Alte ceaiuri din plante care protejează celula hepatică: rosmarinul, vinariţa, fructe de arumariu, coada-calului, ienupăr (pentru cei cu rinichi sănătoşi)

Alte remedii naturiste recomandate pentru ciroză:

– Ulei de muşeţel + mentă + miere
– Sirop şi ceai de cătină
– Extras natural din iarba sorzului şi palmier
– Petrol dublu rafinat
– O bucăţică de propolis în fiecare seară
– Lăptişor de matcă liofilizat

– Macerat de 10 zile dintr-un kg de miere şi un kg de lămâi cu coajă fără sâmburi, măcinate prin maşina de carne; se administrează câte 2 linguri înainte de mesele principale cu 5-10 minute

– Macerat de 10 ore din 50 gr de muguri de mesteacăn şi 500 ml de vodcă; se ia câte o linguriţă cu puţină apă, de 3 ori pe zi, cu 15-20 minute înainte meselor

– Macerat de 12 ore dintr-o mână de aşchii de rădăcină de dud alb sau agud în 2 litri de apă; se fierbe până la 1,250 litri; se strecoară şi se bea în decursul unei zile; se va urina des, culoare roşie; 2-3 luni nu se recomandă efortul fizic

– Amestec din 3 căţei de usturoi pisaţi şi sare fină; se împarte pasta în două, se împachetează în tifon şi se rulează ca o ţigară; prima parte se pune sub buza superioară şi se împinge cu limba până atinge gingia, apoi se menţine aşa; a doua parte se pune sub limbă; se ţin 20 de minute deasupra unui vas, pentru a se scurge saliva; nu se înghite saliva, pentru că este toxică; la final, se clăteşte gura cu ceai de muşeţel; tratamentul se face de 2 ori, la un interval de 8 zile

– Macerat de 15 zile din 5 litri de ţuică şi 1 kg de ceapă mărunţită; se agită de 2-3 ori pe zi; se beau 30 ml dimineaţa pe stomacul gol şi se stă culcat pe partea dreaptă; se pot consuma mai ales produse lactate şi legume; în timpul acestui tratament, nu se recomandă extragerea lichidului din abodomen cu seringa; apa se va retrage treptat şi ficatul se va regenera.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.